Rám 29 pro kola s pevnou osou 142+

10 nepřečtených
  • Luke96

Napadlo mě postavit si HT nebo celopevňáka pod dětskou sedačku a na rychlejší vyjížďky po rovině atp.

Jde mi o to, že bych rád maximálně využil věci, co mám doma a kromě dalšího jsou to 29 kola, která mám na SJ FSR 29. Bohužel se u zadního kola jedná o „specialized“ rozměr 142×12+.

Dáte mi někdo tip na rám (Alu), do kterého by se kolo s tímto nábojem dalo použít? Koukal jsem na RB CRR 290 ale bojím se že bych mohl mít problém.

Myšlenka je taková, že stejně jako má někdo dvě sady kol k jednomu rámu. Já bych měl dva rámy a jednu sadu kol. Jde mi jak o úsporu peněz, tak místa.

0 0
    • Luke96  

Asi jsem měl napsat: „Jaké kolo do 20 tisíc?“ To je tu milionkrát a pokaždý se někdo chytne…

0 0
    • Výběr z produktů
      Přejít do shopu (Komponenty)
    • novas752  

142+ má kazetu posunutou o 2mm ke kraji náboje. = s některýma rámama může nastat problém kolize s řetězovou nebo sedlovou vzpěrou.

Stačí použít hledání.

https://www.bike-forum.cz/…-142x12.html

0 0
      • Luke96  

Jo dík, tohle vím, to vlákno znám. Na to jsem se neptal. Ptám se na tip na rám, kde tohle nenastane.

0 0
    • kubad  

rám na 142×12+ nekoupíš je to výmysl Specialized a nikdo jiný tuhle blbost nepoužívá.

ale mělo by to v klidu pasovat do normálního 142×12 rámu případně ty 2mm podložit rám se roztáhne

0 0
      • Luke96  

Myslíš roztáhnout na tý straně u kazety? To bych měl ráfek mimo osu ne? A kdybych přidal 1mm na obou stranách, tak bych mohl mít problém s brzdou?

0 0
        • kubad  

když tam nevleze řetěz tak roztáhnout,

rafek mimo osu bych neřešil 1–2mm nesmysl

0 0
        • novas752  

1mm po obou stranách je k ničemu, ty potřebuješ prostor na straně kazety. U některých rámů by možná stačilo o 1, 1,5 nebo i ty 2mm podložit jen stranu kazety. Já teď koukám na svoje kolo a i s řetězem na nejmenšim pastorku tam mezera cca 2mm je, ale je to celopéro a ještě k tomu boost osa. A ±1,5mm excentricitu kola podle mě nemáš šanci poznat. Otázkou je co to udělá s osou (souosostí děr).

0 0
          • Luke96  

No, je fakt, že 1mm by snad mohl stačit na každým rámu, taky bych tam čekal nějakou rezervu. A i při podložení na jedné straně o 2mm se dostávám mimo osu na 1mm. Ta změna souososti by mohla být minimální.

Možná jsem se měl zeptat: „máte rám s osou 142×12, kolik tam máte místa?“

Teď ještě najít nějaký rám. Co se dá pořídit kromě RB za rozumnou cenu?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.