potřeboval bych pomoct s výběrem nějakého rámu :
má někdo zkušenost s rámy Spyder a to typ rámu Scenner nebo Oxygen?
nebo nějaká jiná alternativa za ty peníze ? díky
potřeboval bych pomoct s výběrem nějakého rámu :
má někdo zkušenost s rámy Spyder a to typ rámu Scenner nebo Oxygen?
nebo nějaká jiná alternativa za ty peníze ? díky
Nemyslíš spíš hard tail, než hard trial? :)
To na trial a uz vubec ne na tvrdej, vhodny zrovna nebude.
omlouvám se ale to jen jen označení kol HT, já tu zkratku pojmul strašidělně. Jde mi o cross country a horské MTB.
jeste ze ne silnicni MTB… xD
No asi takhle: žádným rámem za tuto cenu asi chybu neuděláš, takže se říď spíš váhou a taky vzhledem :)
ještě bych teda v žádným případě nezapomínal na geometrii, ta bude podle mě stokrát důležitější než váha a vzhled :)
Taky se dívám po rámu, nejlépe tak do 8000 Kč. Ale v létě vozím brašny, takže potřebuju přidělat nosič. Což moc nebývá.A ještě bych rád i véčka, kdyby vadila kotoučovka. K tomu něco lehčího a nejlépe černo-červený. Jezdím lehčí terén, občas závod pro zážitky…
Teď mám Spyder (už nevím, jakej typ).Trochu se mi oloupal lak kolem rychloupínáku a sedlovky, ale jinak bez problému.
môj rám ti môžem predať za 2900kč, pridám predstavec, sedlovu, sedlovú objímku,… nosič sa pripevniť dá no nie je na V-brake
takhle se vydělává..:D někdo chce oktávku, tak mu nabídneš jetou felcku..(:
:D
Co XTC ?
Tenhle. Je pěknej, ale drahej.
http://www.mojekolo.cz/31657-xtc
Nebo RB, protože je z Česka (a dá se poladit design)
http://www.racebike.cz/…3/78/crr-ram
Nebo ještě nějaký ty Meridy, Superiory, ale to je pro socky :-)
A co MRX Elite ?
Giant nemá noič, na RB jsem někde čet, že to můžou přivařit.
Líbil se mi i Apache Hawk 2011(bez véček), jenže ten nabízej jen pro 29" kola. A nebo Kellys Oxygen 2010 s váhou 1,35 kg, ale u něj mám trochu podezření, že 20 kg na nosiči nebude ideální..
já kupoval od RB starší CR1300 ale zas za 30% tehdejší ceny (3000), byly na něm pouze navářky na kotouče tak mi tam véčka zadáčo hodili
lepiče nálepek jako spyder bych za takové peníze určitě vynechal. já bych vyvíral mezi scott scale, trek 8500 a třeba ginat, všechno alu a samozřejmě bych zařadil i RB (které by to dost možná vyhrálo). někomu by se mohl ještě líbit třeba sup třeba, ale moje volba by to nebyla.
Spyder je sice jenom lepič nálepek, ale jejich lepší modely jsou rámy Ridley s nálepkama Spyder – na několika místech je dokonce vyražený logo Ridley. Vůbec netuším kde to berou a zda o tom u Ridley vědí, ale třeba Spyder Scenner (Ridley Scorpio)je velmi pěkně zpracovanej rám za slušný peníze. Kamarád ho jezdí a maximální spokojenost. Kromě toho, že ten rám je lehký a tuhý, tak ty hranatý trubky vypadají dost efektně.
nojo ale problém je že není scenner jako scenner – přítelkyně 17" vážila cca 1550g a na druhou stranu tuším Jonáš má ten samý rám s vahou cca 1300g a možná dokonce v 19" nevím už přesně, prostě to pěkně lítá :-/
spyder není jenom lepič nálepek, ale i lakovna(:
Taky je otázka, jestli to jsou „Ridley rámy“ nebo „Ridley co neprošly výstupní kontrolou rámy“ ;-).
moje volba by byla Scott Scale 40 nebo v případě delší geometrie Giant XTC, jinak podle geometrie