• zderem

Mám otázku na majitele nového Epicu HT 2020. Konkrétně mě zajímá, jak je provedeno vedení řadícího lanka v rámu. Jak vstup bovdenu na hlavové trubce, tak prostup lanka kolem středu. Jakým způsobem se mění řadící lanko, když výstup z rámu je až na zadní vidlici? Kdyby byla nějaká fotka hlav. trubky zevnitř, bylo by to fajn. Mám teď předchozí generaci epica ht a tam jsou lanka zavedeny přes tenké plastové trubičky až před střed, kde vychází z rámu.

0 0
    • novas752  

Úplně na prd. Bowden je asi 4cm za vstupem ukončený bez konvovky pouze ve „vnitřní navářce“, dále vede jen lanko, pod středem je zakrytované vodítko, dále zase samotné lanko a ze zadní stavby vyvedené pomocí kousku bowdenu k přehazce. Do té hlavy se to dává extra špatně, krk vidlice musí ven.

0 0
    • Výběr z produktů
      BULLS WILD EDGE TRAIL 29 kolo, šedé/modré Skladem 1 kus

Výprodej -18% BULLS WILD EDGE TRAIL 29 kolo, šedé/modré

98 999 Kč -18% MOC 121 999 Kč

GHOST KATO Pro 29 kolo, grey/black matt Skladem 1 kus

-5% GHOST KATO Pro 29 kolo, grey/black matt

od 24 599 Kč -5% MOC 28 999 Kč

BMC Speedfox AL TWO 29 kolo, zelené Skladem 1 kus

Výprodej -10% BMC Speedfox AL TWO 29 kolo, zelené

41 399 Kč -10% MOC 58 399 Kč

Přejít do shopu (Kola / Horská)
    • zderem  

Že musí jít vidlice ven, to je jasný. To musela i u předchozí verze rámu. A podle toho, že je u středu vodítko, tak musí jít ven asi i střed s klikama, co?

0 0
    • tomxxx  

https://media.specialized.com/…00138914.pdf

Podle manuálu tam je teda bowden v kusu, ale novas752 ty epicy dělá, tak asi ví, že to je jinak.

Pokud teda je to jak řiká on, tak bych to zkusil takto:

Protáhni na staré lanko bužírku (bužírku vydoluj z rozřízlého bowdenu, případně kup vnitřní bužírku pro korálkové bowdeny), nech ji v rámu (čouhá z hlavovky a šouhá u přehazovačky). Nové lanko dej do řazení, natáhni nový kus bowdenu, který je u řazení, protáhni lanko skrz bužírku (deš směrem od hlavovky k přehazce, proto tam už první kus bowdenu musí být), nainstaluj kus bowdenu u přehazovačky, protáhni lanko přehazovačkou.

0 0
      • jeniiiik  

Nebo se s tím tak neser a kup si magnetickou sadu na protahování lanek od parktoolu. Zatím jsem s tím udělal všechno co jsem potřeboval.

0 0
      • duk  

Novas keca, u noveho HT je to jak pises, bovden v kuse, takze vymena lanka jednoducha, vymena bovednu celkem take.

0 0
    • zderem  

Díky za tipy

0 0
    • Hakunamatata  

Ahoj mam problem se vedenim.Vymenil jsem lanko i bowdeny (kus co veze od do hlavka a pak do prehazky) lanko sem dal do buzirky co vede vnitrkem tamu ale po chvilce to pri razeni zacne vrzat, uz sem to dvakrat rozdelal a znova protahnul ale po chvilce to zacne delat znovu.Nevi nekdo cim by to mohlo byt?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.