alivko vypadá líp :P
Alivio je osvědčená jistota.
Jasny , alivko je vyssi rada … Aůe neni to tak, ze shimano s pribivajicim vekem komponentu hazi na starsi, vyssi modely nove oznaceni nizsi rady ? :)
Vyzera ze je to iba na 7 alebo 8-kolo. Alivio iba na 9. Ale vyzera fakt slusne (podla obrazku). Este pred 5 rokmi takto vyzeralo Deore a Altus bol iba poohybany plech.
Alivio i Altus je shodne 3×8 speed.Toto Alivio je jedno z nejlepsich razeni,co jsem kdy mel,akorat je tezsi,325g oproti 275g osmickoveho Sramu Trigger,ale zase je vyrazne levnejsi.
Ale nové Alivio 2011 je už 9sp.
Ale zase to staré 8sp. vydrží celkem dost. Já bych bral to Alivio
takze alivio 11 je shodne se deore … :))
aj s novym xt a strasim xtr…
Nové alívko se dělá v obou verzích. 8 i 9 sp.
Oboji v odkazu je 8sp., coz je asi zamer tazatele. Ne kazdy to ma podle hesla, cim vic pastorku, tim vic MTB.
Jo přesně, chci 8.sp. Převody mě vyhovují a myslim, že se to i líp seřizuje. Šlo mě o to zjistit, co bude lepší, neboť s tím co mám se špatně řadí a navíc neni pěkný :D. Tak ja koupim osvědčené alívko, ale myslím si že ten altus by taky nemusel bejt špatnej.
nebo kdybych vzal tohle
myslim že to je asi stejný akorát o toho jsou brzdy. Který systém je lepší zvlášť nebo s brzdou?
Můžu doporučit kombinaci samostatné páčky Alivio + brzdové páky Avid FR-5
ja by som za to červené točítko stovku priplatil
Moje zkušenost je, že lépe chodí páky bez točítka a taky jsou lehčí :-)
točítko mám rád a gramy moc nehoním ;o)
a k čemu je to točítko?
K nastaveni pakoveho pomeru packy.
Tady je to videt, snad pochopis, jak to funguje.
Mně se točítkem nepodařilo nastavit lepší pákový poměr, než mají páky bez točítka :-)
Chtel jsem ukazat co tim vyrobce zamyslel. Osobne mi taky vic sedi FR5.
už chápu díky :-)
Pokud máš dost místa na řidítkách, tak je lepší mít brzdové páky a řazení zvlášť.
Ten Alivio komplet je ale zrovna fakt povedenej, pokud má standartně velkou ruku, tak je to dobrá volba…
myslím že mám normální ruku, cenově to vyjde skoro na stejno, tak si to ještě promyslim.
Jenže když pak někdy budeš chtít třeba jenom brzdové páčky, tak to nepůjde a budeš muset vyměnit oboje :( Šel bych do řešení páčky + řazení zvlášť.
Tohle je samozřejmě pravda. Na druhou stranu když si staví kolo podle nějakejch představ a má v nich jasno, pak by se osobně líbilo víc mít na řidítkách o objímku méně. Nechci propagovat jedno či druhé, jen se snažím objektivně vyzdvihnout výhody integrovaného systému.
najväčšia nevýhoda integrovaného systému je v tom, že je integrovaný. nemôžeš si poladiť vzdialenosť, uhol ani poradie.
Sram mečmejkr!!!! :P
přesně tak, už ho mám na závodáku i na FSR. je to krása. Ikdyž váhově to proti objímkám x9 je o 1gram na páru těžší :) :) :) :)
Ty brzdové páčky jsou takový ty klapavý Shimana, páčky Avid FR-5 jsou funkčně úplně jinde…
Já mám celkem důkladně otestovaný oboje a funkčně to vychází na stejno. Kvalitou mají asi navrch shimana, avidy ztrácejí barvu z páky a taky chytaj vakl na čepu. Každopádně jsou ty FR-5 vřele doporučitelný: lehký, levný, funkční.
zvlášť
Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Alivio, chodilo fakt pěkně, chod byl lepší než kdejaké devítkové řazení. Na druhou stranu lanka dát šaltr GS SLX.
vozím to s xt shadow na zimáku a super