Které s těchto řazení je lepší a je odolnější a málo náchylné na poruchy
Které s těchto řazení je lepší a je odolnější a málo náchylné na poruchy
Nekazí se ani jedno, fungují obě spolehlivě a záleží na tobě, kolik si ochotný investovat a jak moc ti jde o nápis na řazení…
XT chodi lip a umoznuje odrazeni o 2 polohy. Nachylne na poruchy neni ani jedno.
S odolností a poruchovostí není problém ani u jednoho. XT má výhodu v kovové spodní páčce.
Ale obě řazení se dost liší projevem, XT je ostřejší, SLX takové „jemnější“, doporučuji obě vyzkoušet.
Jestli se takhle musíš ptát, tak ber SLX ;)
Jestli má smysl něco brát v XT, tak řazení. Určitě ber XT. Ten ostrej přesnej projev je parádní.
Řazení brát určitě XT, padá to tam mnohem líp, navíc hlavní + je okamžité přeřazení už při zmáčknutí a ne až po uvolnění.
To ma SLX taky, ale to odrazeni o 2 prevody je supr, asi kuli tomu pomenim SLX za XT packy taky :)
Ok, že to má už i nové SLX jsem nevěděl. Odřazení o dvě se ale určitě hodí. Rozhodně SLX vs XT je největší rozdíl ve funkčnosti.
Jak presne funguje to odrazovani o dva stupne? Na mem SLX SLM670 casto radim tak, ze dvakrat cvaknu packou, slapnu a retez skoci o dva stupne dolu. Nekdy to delam i pri razeni a taky to funguje, ze retez skoci o dva stupne nahoru.
Páčka má dvě polohy, normálně zmáčkneš tak se odřadí o 1. Když to kousíček protáhneš tak o 2. Jde si na to zvyknout velmi rychle a je to super věc :).
Dik. Zitra vyzkousim.
XTéčko řadí o kua velkej kus lépe než SLX
Že ty budeš rybář :)
Ne, dávám přednost houbaření :D
taaakhle velkej kamen…:)
Jo, to je asi fakt. U SLX když odřazuji, tak řetěz skočí dolů až po úplném uvolnění páčky. Nahoru to skáče okamžitě,nemusí být uvolněná páčka.
Odřazování o 2 naráz je taková výhoda, že jsem se toho s radostí zase zbavil :). Jinak řadí obojí spolehlivě, jak už tu padlo, XT má trochu ostřejší projev, nicméně to vnímáš tak prvních 5 minut jízdy po výměně :).
já furt nějak nemohu pochopit to odřazování o dva stupně. Chápu dobře, že to umí jen jedním směrem (těžší převody nebo lehčí převody) a jak to vlastně funguje, zatlačím páku palcem více od sebe a přidrží a ono to poskočí o dva stupně? Není to příliš namahavé pro kazetu i řetěz? Ostatně tohle lze využít asi jedině při závodech…
Když dobře hmátnu, tak můj gripshift zařadí i odradí o devět stupňů. Nikdy mě nenapadlo, že by to nějak super namahalo řetěz, nebo kazetu. Čtyři stupně je běžná věc.
Tak na lehci to jde myslim o 4 stupne, na tezsi o dva a to obema smery stisku packy. Proste zatlacis vic, slysis dve klapnuti a preradi to o 2 pastorky.
Osobne to pouzivam casto a to zadny zavody nejezdim.
Jo a mluvim o XT.
hm, já mám SLX na Ispec B takže asi smolík zřejmě.
Pokud se nepletu, tak SLX toto neumi.
Nepleteš :-)
Mám SL-M610, je ta M780 o tolik výrazně lepší že by se vyplatilo upgradovat? Řazení o 2/4 polohy je o tolik lepší?
Odřazování o dvě polohy je parádní. Bez toho bych už řazení nechtěl. Chvíli jsem to pozoroval a zjistil jsem, že co druhé podřazení mám o dva pastorky naráz takže to využívám opravdu hodně.
ještě si říkám, jak rozpoznám jestli mám na kole I Spec A nebo B, nechce si mi demontovat řazení kvůli úchytu jenž je snad jediný zdroj jak to rozpoznat?
Blbý dotaz nevíte kde je na řazení shimano xt 2017 páčka na přepnutí mezi 2×10 a 3×10..jsem blbe a za boha ji nemůžu najít. Diky