Ahoj Všem,
snad jsem zařadil správně do kategorie. Vlastním již 6tým rokem ke spokojenosti RB CRR 29 2011 modelový rok, mám ho od roku 2013 a rád bych si ho teď upravil, protože mám ještě původní šlapání, nevyhovuje mi účinek brzdy Shimano BR-M596(180/160mm). Kromě toho, že dám rám přelakovat do lakovny, bych rád nové výplety a udělal něco i s brzdami. Občas vozím na kole sedačku s holkou cca 15 až 20 Kg…
S čím potřebuji poradit?
- potřebuji poradit s brzdami, rád bych něco, co bude trochu brzdit a nezvadne to v prvním sjezdu. Kotouče mám SM-RT51 6 děr.
- Potřebuji doporučit nové 29" ráfky pro cca 130kg standart a krátkodobě okolo 150kg…což bude problém…ve hře je ještě Vozík za kolo z bazaru…
Rozpočet pevný asi nemám, ale mám vybrané ráfky DT SWISS E 512 32d s výplety Alpine III, líbí se mi i Remerx WER 523.
Doteď jsem na kole mohl najet odhadem 2000km, rád bych letos začal jezdit a úprav bude ještě více, ale s těmito dvěmi bych potřeboval poradit. Jde mi o životnost komponent a rád bych do cca roka shodil 25 až 30kg…ale to není asi až tak důležité. Díky Moc. Mirek Havlíček