Zdravím, včera jsem procházel stará témata týkající se kol Race Bike, ale nenašel jsem relevantní a aktuální odpověď. Plánuju koupi mého prvního „pořádného“ kola a měl jsem v hledáčku crossové kolo, protože jezdím vesměs po polních, lesních a jiných cestách. Teď se přikláním k 29" mtb, kvůli univerzálnosti a prostě se mi líbí víc.
Můj dotaz: V současnosti nejvíc uvažuju o kole RB CRR 290 Base
Mám několik důvodů, hlavní je asi, že jsem RBéčko vždycky chtěl, prostě se mi líbí a v této cenové kategorii je asi bezkonkurenčně vybavené. Chtěl bych se vás zeptat na Váš názor, zda by bylo vhodné vyměnit nějaký komponent z této specifikace. Například jiná kola, hlavové složení, sedlo nebo další drobnosti. Případně jestli by se dalo za podobnou cenu dát si poskládat jinou a lepší konfiguraci. (Počítal jsem ceny při nákupu samostatných komponent a ta cena je úplně někde jinde).
Původně jsem měl rozpočet do 20000kč, tak mě napadlo dát jinou vidlici místo epicona, třeba XCR, ale tu mi asi zavrhnete, i když si myslím, že by mi do začátku stačila. Tuhost u XCR v kombinaci s 9mm osou asi bude žalostná, že?
Doplním, že měřím 175cm, vážím cca 70kg, takže beru 17" rám – líbí se mi krátká geometrie, podobně to mám na své současné šestadvacítce. Gramy váhy nehoním, závodní ambice nemám, budu jezdit krátké projížďky i celodenní výlety a jsem připraven ještě něco málo doplatit, abych měl slušné, pohodlné kolo v přijatelné váze za dobrou cenu, které mi dlouho vydrží, i když se moje nároky časem zvýší, protože teď jako začátečník je mám poměrně nízké, nebo nespecifikované.
Jsem od Znojma, nejbližší centrum je v Praze, takže si udělám výlet.
Moje druhá, levnější varianta je http://www.bradsky.cz/…-p-5716.html
Co říkate na ni?
Děkuji za rady a doufám, že jsem se nedopustil nějakého začátečnického faux pas.
Robert