Mate uz skusenosti s REBOU 2012 ? bez pevnej osi ? kruti sa alebo nie…???
Mate uz skusenosti s REBOU 2012 ? bez pevnej osi ? kruti sa alebo nie…???
STALE NIKTO NIC ???
Nekrútí se. Pod mými 70kg.
29er verze
Tak jsem se kvůli tobě převážil ! 78 Kg ! Joo jsem pod 80 ;) Na mojí výšku ještě pár kg dolů a jsem anorektik ;)
Teď k tvému dotazu. Kroutí se ochotněji než 2011 (to proto, že je to při troše nadsázky už úplně jiná vidlice). Ale problémy s ní nemám. Fakt malinko, není s tím problém. V téhle váhové kategorii je normálně tuhá. Při brzdění je na tom super, do boku je to trochu horší. Samozřejmě při prudkém brzdění jde určitě při bystrém oku pozorovat, že materiál malinko pracuje. – Čísla, hodnoty a expertýzu ti nenabídnu, nejsem Mlok.
Ale když se konkrétně zeptáš, třeba ti konkrétně odpovím / vyzkouším při další vyjížďce. PS: Bez pevné osy.
super dakujem za nazory ja ju mam tiez ..s mojimi 105kilami som si zatial neni isty anechcem to kdesi napalit dole kopcom …zdalo sa mi ze pri brzdeni mi plast zajde blizsie ku lavej nohe vidly tam kde je brzda …mam tam 180mm …preto sa pytam na skusenosti …lebo to moze byt aj vypletom predneho crossridu
vidlici to fakt není, to že máš s tou vahou povolené C-Ride je velmi pravděpodobné
No já to na svojí Reb2 pozoroval taky a to mám RedMetaly…
Váhu máme stejnou, kotouč mám 185mm.
Jo, to mi taky dělalo na minulém kole. Nevím proč, ale tam byla vidlice RST M29 . 100× těžší masivní vidlice. To asi vidlicí nebude. Kdyby někdo věděl čím to je, sem s tím.
takze to vyzera ze to moze byt nasimi kolesami …red metal su podobna kategoria ako cross ride myslim ..skusim dat utiahnut ten vyplet
no možný to je, RedMetaly jsou ale hodnoceny jako o něco tužší oproti Cossidům, takže fakt nevím jak to vyhodnotit, jestli máme oba povolený výplety nebo je Reba o něco míň tuhá…
To zmákneš sám. Centrklíč stoji 100,– Kč (takže u vás tak 4 Eura ?) a jenom celý výplet utáhneš o čtvrt otáčky (začneš a skončíš u ventilku). Nebo o půl…nebo o 3/4, podle toho jak je měkký.
Nic jednoduššího být nemůže.
co mozem si na biku robim sam …ale po pravde raz som sa pokusal centrovat :0) doteraz sa z toho pocuravam ako sa to koleso zkrutilo :0) a to som vraj konstrukter :0)
To zvládneš. Musíš po krocích a vždycky když něco uděláš tak zkusit, jestli to mělo za následek tah na patřičnou stranu. Nebo pak je tu možnost pro nás nešikovné, koupit si tenzometr. S tím nic neřešíš ;)
Tak tuhle vidlici mám asi tejden. Ale jsem amatér a nevým co znamená bez pevné osy akže ti asi moc nepomůžu. Jinak já jsem spokojenej na mých 70kg.
http://www.kupkolo.cz/…m-osa_z4457/ místo rychloupínáku je tam prostě pevná osa :-) musí k tomu být adekvátní náboj v předním kole
Takl nevým jsem snad ještě neviděl :D :D
Je super můžu jen doporučit. :)
diki ja uz ju mam :0) len zatial pozeram a sledujem ako sa sprava ..aby som ju kdesi z kopca na sutroch neprelomil pri plnej brzde
toho bych se fakt nebál
To se určitě nestane, že bys jí přelomil ;) Se 105 Kg.
to určitě ne, tak měkká zase není… :)
okej chlapci diki …
Když už něco, tak si správně nastav odskok a tlaky, abys vidlici v dorazu nerval přes víc překážek a stíhala se vracet.
ano stym teraz laborujem ..som na 125PSI odskok na terene samozrejme postelujem
Tam jsem taky začínal, teď jsem na 115, odskok na půlce…
este jedena vec ..ked chytim predne medzi nohy a nasilu otocim volantom da sa stym celkom pohybovat hm?
Koukám, že jsi taky jako já měnil Rebu za Epicona.
Co Tě k tomu vedlo? Mě teda Epicon hodně nesedl tuhostí a nelineárností chodu. Možná jsem měl „štěstí“ na blbej kus, ale s Rebou je to daleko lepší.
Mimochodem mám také CRR ve stejné velikosti, ale ještě není v galerii.
no niesom z najlahsich 105kil takze ked som epicona fukol na 120PSI bol necitlivy na moj vkus az vela …takze som hladal nieco kde sa dala nagativna pruzina teda komora stelovat ..REBa to vyhrala ..FOX by som novy nekupil nesibe mi ze dam za vidlu 600e…bazarove mali vsetko kratky krk ..takze som to vyriesil strednou cestou ..len teraz rozmyslam nad tou 9mm osou do predneho ..nove koleso neni vobec drahe
Tak hlavně u Foxky v originálním stavu bys měl úplně ten stejný problém jako u Epiconu, tedy slabou negativku.
presne tak preto som riesil REBU …teraz sledujem co sa da do nej narvat
je na tom hůř jak 07 ale o trochu líp jak sid 09.9mm osa to řeší :).