Snižovali jste si někdo svépomocí progresivitu u této vidlice? Přiznám se, že nevím jak na to. Snad výměnou plastového čuripajzlíku (č. 15 na přiloženém obrázku) za vhodnou pružinku? Za odpovědi děkuji.
Snižovali jste si někdo svépomocí progresivitu u této vidlice? Přiznám se, že nevím jak na to. Snad výměnou plastového čuripajzlíku (č. 15 na přiloženém obrázku) za vhodnou pružinku? Za odpovědi děkuji.
čuripajzlík č.15 slouží na změnu zdvihu-vyjmutím s zvýší.
někdo tu psal že se musí zmenšit ta trubička č.14. ale rád bych věděl jestli je to ono.
Omlouvám se, moje blbost, myslel jsem ten „čuripajzlík“ co vypadá jako květináček (na obrázku vlevo od čísla 15). Ten prořízlý spacer na snižování zdvihu znám. Ale to je jedno, pokud úprava spočívá v něčem jiném.
ten „květináč“ je myslím doraz.Docela by mě zajímalo jak je na tom Reba 09 s progresivitou,vnitřek je jiný a třeba by se dalo něco odvodit.
tady poznáš co znamená know how. to znamená žádná odpověd::)
ten gumový (nebo elastomerový) květináč se dává i do tlumičů, hrubé a jednoduhé řešení :-)))
progresivitu/linearitu ovlivnis objemem pozitivni vzduchove komory (vetsi vyska vzduchoveho sloupce nad pistkem – vetsi linearita)
Takže zkrácením té dlouhé trubičky se zlepší progresivita? a pro zachování zdvihu zkrácení té krátké o stejný kus.Ted už jen zjistit o kolik zkrátit:).
Zkoušel jste někdo podomácku snížit progresivitu Reby, třeba zde uvedeným postupem a s jakým výsledkem? Díky.