Takže od víkendu zažívám menší anabázi. Zjistil jsem, že mi nefunguje zámek na vidlici.Recon 335/SL SOLO AIR – 100mm Vzpomně jsem si, že tak týden zpátky jsem jel sjezd se zamčenou vydlicí a ona pak byla odemčená, tak jsem se lekl, že jsem něco pok…
Ne že bych ho příliš používal, ale žralo mne to už z principu. Tak jsem bádal a pídil se hlavně zde a dospěl jsem nakonec k závěru – málo tlumičové kapaliny. Po prolézání cyklokrámů, kde rozumé (číli né litr) jsem to nakonec vzdal a koupil tlumící kapalinu pro motorky od MOTULu 5W. Vyšroubuju vršek pravé nohy vyndám to tlumící „cosi“ a vyleju kapalinu. Bylo jí tam 30ml. Ale pak nastal problém. 120 ml viz manuál se tam prostě nevejde. Při 115 ml by začla přetékat.
Nakonec jsem se držel zásady, že hladina 2–3 cm pod spodek toho „cosi“ tj. cca 70 ml.
Takže bych se rád zeptal co si myslíte o malém množství kapaliny? Kam se poděla? Vidle byla na podzim v autorizovanem servisu na výměnu kapalin a žádný větší únik jsem nezaznamenal. Maximum bylo vlhké víčko zámku.
Jak je možné, že se doní těch 120 ml prostě nevejde a kolik by tam mělo být správně?
A jsou nějáké zásadní rozdíli mezi 5W a 5WT. Pročetl jsem pár vláken o olejích ale nakonec se to vždy zvrhlo v rozdíli mezi motorovym a tlumícím. Jediný rozdíl co jsem zaznamenal já je, že nový narozdíl od vylitého smrdí trochu po naftě.
btw. s těmi 70 ml. už zámek funguje.