• martin7470

Tak jsem si dnes, jen tak z principu, změřil délku řetězu na svém starém kole. Naměřil jsem cca 137.2mm. Jěžděno celoročně, celkem cca 12 000km za 12let, jednou ročně promazáno.  „Šlape“ výborně, řetěz nepřeskakuje, řazení OK. To je pro inspiraci, že s výměnou není třeba spěchat.

Anketa: Jaký byl váš nejvytahanější řetěz?

0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • vikicek  

Heh

0 0
    • Wojtek  

tak hned zítra du změřit řetězy na všech starých kolech

na svojem sem nejvíc naměřil 135,něco

to bylo po tom,co sem zjistil,že se řetěz má vubec měnit,nejezdit závody tak na to seru

0 0
    • hribik A1  

v zime sa vytaha rychlo, a nema zmysel ho moc menit, kedtak az na konci aj s kazetou, inac znicis aj 4…pri takomto starom by som sa akurat bal, ze by sa zacal casto trhat…

0 0
      • Wojtek  

ja jezdil v zimě ve sněhu,a řetěz se mi vytahal asi o 100km pomalejc,než teď v létě

0 0
        • hribik A1  

az si jazdil iba na cistom snehu po prehrnanych, nesolenych okreskach, lesnych a polnych cestach, tak sa nema preco vytahat rychlejsie

0 0
          • Wojtek  

párkrát v čistém,jinak na sněho škváro písko soli,na rámu sem měl dycky záclonu

0 0
      • martin7470  

Řetěz tam určitě ještě nechám, odhaduju že tak 5000km ještě vydrží. Možná se rozpadne ale mnohem dřív…uvidíme.  Přetrhnul se jen jednou, je to už asi 5 let.

0 0
        • hribik A1  

mozno ze k dalsej zime si obstaram specialnu hajtru A3 urcenu do sraciek, a tam bude urcite taka taktika – retaz minimalne jednu celu zimu, pokial sa bude dat, aj dlhsie, a ked uz zhnije celkom, tak zahodit aj s kazetou

ono „ukrajinkari“ tam maju tiez jednu hnilu retaz ktoru nemenili, ani nemazali za cely cas, co s tou ukrajinou jazdia…aj ked na niecom, co ma prevody, by som ju kvoli udrzaniu prehadzovacej funkcie v srackovom obdobi mazal asi castejsie, nez raz do roka…

0 0
    • kyl  

Zejtra změřím řetěz na kole kamošovi a možná tě trumfne:-)

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Svět videa  

hoď sem fotku kazety a převodníku

0 0
      • martin7470  

Fotky dodám, kolo buhužel nemám doma. Ale do týdne budou… Kazeta vypadá relativně dobře, převodníky jsou pěkně špičatý.

0 0
    • JSt  

neverim :-P. na nejakym starym sedmickovym shimanu jsem mel najeto urcite pres 15000km a retez na nekolika mistech meril 134 a nejaky drobny (uz si nevzpominam). aby to rozumne radilo, musel jsem i ubirat clanek, jak se prodlouzil :-).

ono to vytahovani retezu ma logaritmickou charakteristiku, takze cim je retez starsi, tim se prodluzuje pomalej.

0 0
      • hribik A1  

okolo 134 som mal niekolkokrat, radilo to ale stale rovnako, nebolo treba s tym nic robit…z toho dvakrat som ani nevedel, ze ta retaz uz je presvihnuta…funkcne tam totiz ziadne pozorovatelne zmeny neboli

0 0
    • raceman  

vklidu…  předloni na konci sezóny měla moje campa přes 138…  díky mnoha a mnoha bahnitým závodům, co tehdá díky počasí byly…

0 0
    • kyl  

Tak škoda,chybý mu 0,4mm.

0 0
    • jerryx  

Jste vsichni salati. Ted sem sundaval retez z jedny stary silnicky a uz ze zacatku jsem vedel, ze mam viteze tyhle ankety. :) Na malej tac a na dva nejmensi pastorky uz se kladky prehazovacky dotykaly pastorku! A delka: uzasnych 142 cm! Kolo bylo pojizdne, jen nesly na malej tac radit dva nejmensi pastorky.

0 0
      • Ravo23  

my sa tu hrame na mm

0 0
        • hribik A1  

moc trocharis. niektori nemenovani soferi cucflekarskych vozov, a obcas aj linkovych autobusov tiez nepouzivaju na meranie aktualnej opice, ktoru vlastnia sediac za volantom, promile, ale percenta…

0 0
      • Splinter  

:-D

0 0
      • Blade  

Délka celýho řetězu? Nó, hezký :)

0 0
    • jecnak  

Tohle by se tu mohlo taky libit. Stav odpovida zhruba 23 letum provozu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.