Ahoj, jezdí někdo tuto kombinaci? Dnes jsem to nasadil a u spojky se mi zda větší vůle než u ostatních článků řetězu. Secvaknout to slo úplně v pohodě.
Vůle viz. foto (u aretacnich koncu to je patrné).
Ahoj, jezdí někdo tuto kombinaci? Dnes jsem to nasadil a u spojky se mi zda větší vůle než u ostatních článků řetězu. Secvaknout to slo úplně v pohodě.
Vůle viz. foto (u aretacnich koncu to je patrné).
Zdarec, zrovna dnes jsem měnil KMC-9X s touto rychlospojkou za Shimano CN-HG-93, zatím jsem ho snýtoval, ale zajímalo by mě to také. Pozn. ten KMC vydržel 1300 km, tak jsem zvědavej na tenhle.
To je normální Nic to nedělá a drží to. Na druhém řetězu vozím spojku od Sramu.
Takže jako záloha, na dojetí, nebo pro trvalý provoz? Můžu použít i tu starou spojku, když jinou zatím nemám? Jsem v tomhle začátečník, tak se ptám…
proč to nesnýtuješ?
Já už na rychlospojky prdím
a důvod?
Protože v místě rychlospojky je řetěz vždy nejvytahanější a když už při nasazování mám nýtovačku v ruce, tak je to úplně jedno…
Ahoj, psal jsem, že řetěz jsem snýtoval, tu rychlospojku bych vozil s sebou, jako zálohu, kdybych to někde roztrhl. Dám na radu a pořídím novou spojku.
U nového řetězu dávám vždy novou spojku.
uff..tak tohle bych si opravdu kombinovat nedovolil! Používám Sram řetězy také kvůli tomu, že má přibalenou standardně rychlospojku, kterou mohu instalovat jen ručně bez nářadí…
9 spojka jde v pohodě rukou. U 10 už to je problem. :)
jsou tam jiný tolerance? já používal rychlospojku u 8 i 9 řetězu a v poho…
na ty 10 jsou nějaké speciální „kleště“?
O spojkách se tady na B-F bavíme furt dokola, takže trošku pohledej.
no zase tak moc nejsem zvědavý-víc jak 9 řetěz nepoužívám :-)
Jde normálně rokou, jen nesmíš být gramlavej :-D. Na 10sp řetěz jsem vozil 9sp spojku a úplně bez problémů.
Neříkám, že to nejde rukou, ale musíš uznat, že oproti 9 to jde více ztuha :)
Když víš kde zmáčknout a kde zatlačit, rozpojíš obě za vteřinu. Nevnímám rozdíl.