• VencaSup

Ahoj,na jaře jsem měl vůli v nohách vidlice. Byla v záruce, takže jsem ji dal reklamovat. Po reklamaci bylo vše v pořádku,ale vůle se mi teď objevila znova po 2000km. Je tohle normální, že vydrží tak málo? Co dál? Koupit jinou vidlici,ale kterou aby vydržela déle jak půl roku…

0 0
    • novas752  

Servis teď byl?

0 0
      • VencaSup  

Nebyl,ale obávám se,že mi řeknou jako v prvním případě,že je to neopravitelný.

0 0
        • novas752  

Tak bych prvně udělal servis – ono když je ta vidlice bez mazacího oleje tak ve futrech jaksi nemá co vymezit tu vůli.

Spodní nohy se mají dělat po 50h provozu = cca 1000km. Je to akce na 20 minut.

0 0
          • vn25  

Jakože olej vymezuje vůli?

0 0
            • novas752  

Ano, olej vymezuje vůli. Samozřejmě ne jakkoliv velikou. Když je mezi futrem a vnitřní nohou sucho, je tam minimálně za jízdy větší vakl než, když je tam ještě vrstva oleje jak má být.

0 0
              • ladys  

Olej v tom pěnovém kroužku vymezí vůli?

0 1
                • Lišák  

Pokud bude i ve spodních nohách, tak jo.

0 0
                • novas752  

V molitanu asi sotva, ale mezi futrama a vnitřníma nohama ano.

0 0
                  • krabica  

Navíc v Sidu je ve spodních nohách olej hustší, než v ostatních RS, takže bych tipl, že má právě vymezovat tu trošku větší vůli…

0 0
                    • tomxxx  

Hustší než v jakých vidlicích? Fox Gold je hustý jako blázen.

0 0
                      • Lišák  

Hustší než v jakých vidlicích?

v ostatních RS

0 0
                        • tomxxx  

Tak koukám, že fakt zase změnili olej těm novým sidkám. Ještě předchozí model má 0w-30. Rock Shox je s těma olejema posedlej. Já žiju stále v době 15wt a 0w-30.

0 1
                          • krabica  

Do spodních nohou Sida se leje Maxima PLUSH Dynamic Suspension Lube Heavy, do ostatních RS řidší Light.

0 0
            • kubad  

ano,

0 0
          • Charles2k  

Jen takový dotaz, o těch 50h vím, ale neznám snad nikoho, kdo by to tak často dělal. Je to fakt nutné tak brzy? To mám v létě za měsíc a v servisu mi to na počkání fakt neudělají, klidně týden v sezóně.

0 2
            • krabica  

Tak se to nauč dělat sám, je to práce na půl hoďky i s kafem. :-)

0 0
              • Venca_150  

a je k tomu potřeba nějaký spesl nářadí? Dost o tom uvažuju, ale nevim zda to neni moc rizikove. Navod najdu předpokládám nekde na YT?

0 0
                • novas752  

V zásadě stejné pro všechny běžné vidlice. Liší se potřebným nářadím, olejem apod.

https://www.youtube.com/watch?…

0 0
                  • Venca_150  

A olej, vazelínu objednám podle nějakého sériového čísla vidlice?

0 0
                      • Venca_150  

Diky. Ještě bych se zeptal – pokud se rozhodnu to dělat tak olej koupit 1l balení?

Stříkačka předpokládám stačí jakákoliv s hadičkou a není nutné mit to co je ve videu?

Upnout krk vidlice můžu do svěráku (obaleny hadrem nebo něčím gumovým)?

Čistič lze použít libovolný třeba co používám na brzdové kotouče?

Je třeba si do začátku koupit nějaký ten servisní kit (gufera, kroužky,atd)? Vidle je nová, jezdím ji prvni sezonu

0 0
                        • tomxxx  

Čistič isopropylalkohol nebo líh.

Servisní kit na malý servis není nutný

Krk vidlice upnutý do sveráku s hadrem dopadne blbě. Upnout do stojanu na kolo.

1 0
                        • novas752  

Líh. Střikačka cokoliv, když má vidle dno až dole.m neni třeba ani hadička. Oleje je potřeba do 50ml na jeden servis – litrovka vydrží i pro kamarády. :-)

Koupil bych si do zásoby třeba 4 molitany – kdyby byly ty původní špinavý – daj se koupit samostatně za pár kaček.

Když to dobře očistíš tak vůbec nemusíš vidlici vyndavat z kola – máš li servisní stojan na kolo. Jinak hliníkový nebo plastový vložky do svěráku.

1 0
              • Charles2k  

Zajímavé je, že z okolních snad 6 cykloservisů co tu mám je to schopen dělat jen jeden. Ostatní to kamsi posílají a trvá dlouho. Kdyby to byla taková brnkačka, tak by to snad dělali sami, ne?

0 0
                • enjoy  

Jestli oni si spíš nechtějí přidělávat starosti s majiteli SIDů? :-)

Třeba je mají zařízené v kategorii "pan fajnšmekr=poten­ciální problém :-)

2 0
                • krabica  

Jsou zjevně líní se něco naučit, nebo to dělat, je s tím akorát trochu patlání, ale žádná věda. https://youtu.be/_Z1XVrAlUtI?…

0 0
                • vysmátej bajker  

třeba nemaj certifikaci od výrobce. tj porušení záručních podmínek.

0 0
            • tomxxx  

Tak to nedělej, nikdo tě nenutí.

50h je skutečně interval, kdy je to pro tu vidlici ideální. Přirovnal bych to k autu, kdy ať tvrdí výrobce cokoliv (prodloužené intervaly na 30 tisíc atd.), tak olej po 15 tis udělá autu nejlépe.

Jasně že záleží, jak kde a za jakých podmínek jezdíš.

2 0
            • novas752  

Vždyť říkám, je to práce na 20 minut. Základní nářadí, trocha správný vazelíny, trocha oleje, papírový utěrky a nějakej líh/isopropyl na vyčištění. Plus kdyžtak nový molitany pod gufera – když jsou ty původní moc špinavý.

Jestli je to až tak nutný žáleží na podmínkách – když se jezdí fakt hodně v bahně nebo naopak v prachu tak to neuškodí udělat i dřív. Když je období kdy neni ani bahno ani extra sucho tak to ke 100h vydrží.

Kromě jiného to docela významě zlepšuje citlivost – odtrh vidlice.

1 0
            • mr.nikdo  

Delam. Pocitam si hodiny :)

0 0
        • worlusho  

Oni ti při reklamaci řekli, že je to neopravitelné a to ti jako záruku neuznali. A co se s tím jako podle nich stalo. Za vůli můžou kluzná pouzdra ve spodních nohách a hlavně přesnost výroby. Olej či vazelína sice trochu vůli vymezí, ale není to opravný prostředek.

0 0
          • VencaSup  

Chtěl jsem udělat servis s tím, že mám tu vůli. Tam mi řekli,že je to má výměnu nohou a draha oprava v hodnotě vidlice. Takže jsem se obrátil na prodejce s reklamací a ty to uznali a vyměnili vidlici. Ale problém mám znovu.

0 0
    • VencaSup  

Takže jsem si objednal opravnou sadu a vidlici opravím. Vyměním gufera atd. a uvidím zda vůle zmizí.

0 0
    • VencaSup  

Vyměnil jsem gufera a olej a vule je v nohách stále. Budu tedy jezdit s vůli a budu šetřit na vidlici Fox. Rock shox mě zklamal a řešit

stale reklamace mě nebaví.

0 0
    • VencaSup  

Tak si musím nasypat popel na hlavu a vůle je vyřešena. Vůle nebyla na vidlici,ale byla málo utažená matka center lock na kotouči. Po dotažení, žádná vůle a klepání.

4 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.