Chtěl bych zakoupit tuto vidlu, tak jest-li nemá někdo nějaké zkušenosti s ní. Jezdím agresivní xc a chci ji na pevný rám. Měl jsem sida i marzocchi mx pro eta a vydržely mi tak sezonu. Mám 100 kg tak potřebuji něco bytelného.
Chtěl bych zakoupit tuto vidlu, tak jest-li nemá někdo nějaké zkušenosti s ní. Jezdím agresivní xc a chci ji na pevný rám. Měl jsem sida i marzocchi mx pro eta a vydržely mi tak sezonu. Mám 100 kg tak potřebuji něco bytelného.
Pevná-myslím konstrukčně je dostatečně, akorát nech si na 100Kg rovnou vyměnit pružinu za tvrdší-ještě v obchodě. Co je tam standardní na 70–80 KG se mi zdá moc měkká. Jinak je akorát dost těžká, ale je citlivá i na malé nerovnosti.
nee, standartni je na 63–70kg…to by tak odpovidalo pro zdvih 130mm, pokud se vidle stahne na 100mm je celkem v poho i pro 75–80kg jezdce. Ja mam zhruba 75kg a vozil jsem ji na 130mm…na XC to bylo pohoda, byla krasne citliva, ale pri agresivnejsi jizde se uz hodne borila pod brzdou a sla casto nadoraz. Ted jsem namontoval modrou pruzinu (70–80kg) a je to vcajku
Aha tak to jo, proto se mi zdála na mých 80Kg moc měkká pružina.
zalezi na kolik ji budes vozit…na 130mm bude asi i nejtvrdsi pruzina moc mekka, na 100mm by mohla stacit…ale asi by byl lepsi vzduch
Taky hlasuju pro vzduch, jinou pružinu budeš těžko shánět. Ale moc nedoporučuju SoloAir, tj. Toru a Recona, spíš už Rebu SL s DualAir.
Tak pokud by mu nešlo o prachy, tak já bych šel ještě dál a doporučil revelation air u-turn. Je o něco málo tužší než Reba.-Když už RS a nebo bych se mrknoul po něčem odolnějším od Manitou.
Dík moc, jsem limitovám love, rodina, děti atd. už to není co za mlada, vzduch jsem měl sida, ale tam se vychodily silikon. vložky v nohách a nové nejdou sehnat.
Tuhle Toru mám a jsem s ní po výměně pružiny za černou ( nad 80 kg za 765 Kč cyklozitny.cz )spokojenej. Při standartí pruřině byla dost měkká a chodil jsem velice často na doraz zdvihu.