Jak tomu již bývá, stal se nápad realitou. Konverze proběhla úspěšně a projekt se dostal do fáze testování. Váha spadla z 2551g (s ježkem) na 2301. uvidíme jak se vidlice bude chovat v akci. přikládám pár fotek, jak to vypadá když se strojař nudí:)
Jak tomu již bývá, stal se nápad realitou. Konverze proběhla úspěšně a projekt se dostal do fáze testování. Váha spadla z 2551g (s ježkem) na 2301. uvidíme jak se vidlice bude chovat v akci. přikládám pár fotek, jak to vypadá když se strojař nudí:)
Tohle jsem dělal 2×,RST Omega,obě komory a SR XCR jen pozitívní.Místo O kroužků jsem ale měl manžety.
Vypadalo to takhle.Obousměrný pístek,matice s těsněním a ventilkem,zakončení vnitřní nohy s těsněním(červíky proti sobě to držely přes stěnu nohy).
Dobře ty, tak dej co nejdřív vědět jak to funguje. Asi bych pro tebe měl zájemce:)
ahoj. není problém spíchnout ještě jeden kit. Jen je nutné vidlici dovést a vše porfektně slícovat.
testování ukázalo, že tlak patrona drží, vidlice chodí v celém rozsahu. Negativní pružina je příliš slabá, tak se musí najít alternativa. Dnes bude následovat výroba výčka na ventilek.
víčko je hotové a zbývá jen elox. Tlumení dostalo olej 7.5W motorex a chod se příjemně zjemnil. původní 5W bylo na pružinu akorát, ale na vzduch málo. Zítra bude negativní pružina a pokud to nebude to pravé ořechové, tak zahájím výrobu patrony s negativní vzduchovou komorou.
dobrá práce
Pekna prace, klobouk dolu!! Vyrobu negativni vzduchove komory bych zahajil uz ted :)
Tak Dnes se podařilo vidlici doladit do provozu schopného stavu. Bude následovat ještě jedna rozborka, při které udělám detailní fotografie pro lidi, které tento projekt zajímal a chtěli by to také vyzkoušet. Kdyby někdo potažmo chtěl, nebyl by problém vidlici přestavět:) Děkuji za pozornost a přeji co nejmenší abstinenční příznaky v zimním období.
seš fakt dobrej, blahopřeju. A kvituju pružinovou negativku, mohlo by to s ní chodit lépe..
negativka zůstala pružinová. Použil jsem silnější a delší pružinu:) vyšlo to tak akorát, ale ubral jsem si 2mm zdvihu:-D. Chodí to jak kudla do másla. Sám jsem překvapený.