Mám dotaz ke zkušenějším – dnes jsem po mnoha a mnoha letech vyndal z garáže prastarou silničku a zprovoznil jí (díky za gumy MrtweyUbrus :) ) – značku a typ rámu nevím, nicméně celé osazení (kliky, šaltr, přesmyk, náboje, brzdy…) vše je Sachs 3000, tedy 2×7 s indexovými páčkami na rámu.
Po důkladném umytí letité špíny a promazání je stav všeho skoro jako nový, řazení chodí výborně, jen je velkej nezvyk šmatlat po rámu (v mládí jsem jezdil na Esce 2×3 a pak na Favoritu bez indexu 2×5 a samozřejmě nevadilo, když nic jiného nebylo :) )
Nicméně hlavní dotaz – je s hazkou Sachs 3000 kompatibilní nějaký typ řazení na dualech?
Hledal jsem hledal, ale nenašel, tak zda nemáte někdo odzkoušeno, nebo to dokonce na nějakém zimákovy nebo retrokole neprovozujete.
Vzhledem k technickému stavu komponent je mi líto kolo nepoužívat, nicméně chybí mi to řazení na pákách.
Díky za nakopnutí, co případně použít. Dorazy na bowdeny místo „sytičů“ bych koupil, ale nevím, zda existujou kompatibilní páky se stejným krokem.