Zdravim,
uz jsem skoro rozhodnuty, ze si koupim kolo Scott Scale 50 2008 ( www.scottusa.com/…639/scale_50 )
Muzete se prosim vyjadrit ke zvolenym komponentum a rict duvody, proc prave tohle kolo nekupovat? :o) Diky
Zdravim,
uz jsem skoro rozhodnuty, ze si koupim kolo Scott Scale 50 2008 ( www.scottusa.com/…639/scale_50 )
Muzete se prosim vyjadrit ke zvolenym komponentum a rict duvody, proc prave tohle kolo nekupovat? :o) Diky
je to pekny..,ale drahy.
je to takovi divne spatlany.. xtr,xt,deore, atd..
Ještě mužeš vzít třeba levnější model a dovybavit si to podle sebe, ty rámy jsou u těch hliníkovejch stejný. A ten nejlevnější bike stojí 18tis.
sakra. jednou uz jsem skoro rozhodnutej, smirenej s cenou a ted zas me navrtas do premysleni timhle smerem :o(
no – mam na to jeste mesic…
rám je hezkej… zbytek bych nechtěl až na pár drobnejch vyjímek.
co presne bys na tom nechtel a proc prosim?
Mě si se sice neptal, ale tomu rámu by v prvé řadě slušila lepší vidle, hlaně teda lehčí. Jinak ostatní komponenty se daj přežít…
vidli, protože už jsem zvyklej na lepší, kazeta, řetěz, kliky, náby, středový složení, protože je to lowend a určitě by to šlo hodně rychle do kytek. Ale designově vypadá fakt pěkně. Ta cena je ale neúměrně vysoká za tuhle výbavu.
uz si zkousel toru,nekdy? ona sice vypada jako lowend,ale kazdy levny kolo na kterym je,dost zveda. ja bych do toho kola sel.je celkem pekny,neni to author nebo kellys a zakladateli tematu asi nejde o co nejlepsi pomer cena/vykon na ukor vzhledu,takze proc ne.
No nevim jestli se da tomu rikat levny kolo za 1100 euro to uz by tam mela byt aspon Reba
rikam..,ze je to drahy. klidne si muze koupit ravo nebo demu,nebo 4ever…
ja ji zkousel na kamosovim skoro novim kole a docela bida.
pokud se jedna pouze o projeti na placku,tak jsem nepoznal rozdil mezi vanillou(coz je podle me celkem slusne pruzici pruzinovka) a touhle torou. a ty reknes docela bida.. hmmm
jo super kolo…
mě se nelíbí komponenty: pedály 505 šílená váha a nevyzpytatelnost vycvakávání náboj 475 deore zadní – povolují se konusy a špatně utesněn, váha radši nemluvit. Kazeta a řetez deore – u prvního váha u druhýho výdrž, špatný ráfky TD24 – sneslo by to lehčí, třeba 317 nejsou o tolik dražší.
deore řazení s dual release může být ok, deore smyk pokud to bude top swing tak vakl do 2000km.
jediný co mě z toho přijde super je rám a šaltr. Dobrý jsou brzdy, vidle a kliky. průměr sedlo, sedlovka, rodla, představec. Zbytek spíš LOL…
Kde jsi přišel na to ,že to řazení jsou Deore dualy.Osobně by mě zajímalo, zda má někdo s dualy Deore zkušenosti-třeba i s hydra verzí. JJ náboje 475 jsou nahouby, ale nemáte někdo zkušenosti s náboji od shimana 495.Jinak Tora 302 mi moc dobrá nepřipadá, jednak velká váha a jednak nemá motion control-nechápu to, dřív když někam Scott dával Toru, tak dávali aspoň 318.
No on nepíše dualy, ale Dual Release (Rapid fire s možností odřazení palcem proti směru). Přítelkyně má na loňské 50ce Dualy Deore s hydraulickými brzdami, když je to čistý a seřízený tak fungují dobře. Jen maji malou plochu na brzdvé páce a jí při delším bržděni tlačí do prstů :-(
„dualy, ale Dual Release“ a to mi uteklo. Jinak dík za info.
Ještě dodám, že loňská (2006) 50ka. Je i v M-ku těžká (nad 12kg). Řidítka maj nezeslabovanou trubku o 2mm stěně. Tora je tam 318, ale chodí tak 5cm (i s uplně povoleným Preloadem) a pružina je dimenzovaná tak na 80kg člověka.
Asi jak která Tora. Manželka váží 65kg a chodí jí perfektně.
Nemyslel jsem to paušálně. Ale jeden konkrétní model co dával Scott minulý rok. Já mám 75kg a stlačím ji max těch 5cm. Ale kupovat měkčí pružiny mi přijde blbost. Spíš nějakou lehčí vzduchovku, snad příští rok.
A nepomohlo by jí, dají se koupit na brzdové páky takové neoprénové návleky, aspoň by jí to netlačilo tak ostře.
Dobrej nápad. Myslím, že jsem viděl něco od Setlazu. Zkusíme.
PS: No já totiž právě uvažuji také o 2 kolech ve výprodeji.
Jedno z nich má deore dualy s tím starým typem lx přehazky+ deore hydry a druhé má deore rapid páčky s novou xt přehazkou a Juicy 3 hydry.
Tak nevím, co vzít.Obě ty kola mají jinak skoro stejné osazení a jsou za stejnou cenu.
Mě ty Dualy tak strašný nepřijdou. Někomu to vadí z principu a nedovedl by si na to zvyknout. Já už vím, že se zvyknout dá. Ale jestli jsi zvyklej na RF tak spíš tu druhou možnost, můžeš to případně obměňovat nezávisle.
Většina obchodníků ti pezplatně vymění dualy za páčky, nebo aspoň mě to tak udělali.
Sedlovka váží 420g, řídítka a představec jsou v normě. Sedlo celkem slušný, jestli to nezměnili tak 250g Tora je za ty peníze drahá a těžká, ale funguje super. Kazeta a řetěz se sjede a zahodí. Řazení neřeším, prostě Shimano. Rám super, koupil bych letošní 60ku ve slevě (cca 21000,–) A dovybavil Rebou, kotoučovkama, karbon. sedlovkou – postupně, jak by byly peníze. Kola jsou těžší, za ty peníze se to musí vydržet.
osobně se mi to kolo líbí a pokud se líbí i tobě,tak si ho kup:-)