Stavajici Ritchey comp bych chtel vymenit za nejakou s nizsim zamkem kvuli zvetseni „pracovniho prostoru“ pro pruzeni sedla. Pozadavky:
- nizky zamek – soucasna stara ritchey ma od stredu lizin po vrsek zamku cca 1,6cm, pocitam, ze by se tak tech 6mm dalo ubrat (nove ritchey maji nizsi zamek, bohuzel uz je nedelaji v rozmeru 30,2 jako pred lety, jinak bych ji bral)
- prumer 30,4mm (puvodni ma sice 30,2mm, ale posledni rok jsem mel problemy s pomalym zajizdenim sedlovky) o redukci neuvazuju
- hokejka (do prime bych sedlo ani nenacpal, krom toho cim je sedlo vic uchycene vzadu, tim je vetsi vzdalenost zamek-sedlo)
- delka aspon 350mm
- max. cena 1000 Kc
Prohledal jsem eshopy a stranky vyrobcu a vzhledem netypickemu prumeru se mi podarilo najit jen:
1. Pells XR22
- sedlovka je cela z jednoho kusu vcetne hokejkove casti
- mozna uchyceni pouze 1 sroubem (na druhou stranu soucasna ritchey to ma stejne a za 30 000 km bez problemu; to ze je to pells mi zas tak nevadi:o)
pcshop.pells.cz/shop/default.asp?cls=stoitem&stiid=13757
2. Point SP 02.2
- uchyceni dvema srouby
- narozdil od XR22 neni sedlovka z 1 kusu
www.pointbike.cz/…sedlovky.htm eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=2604&kat=971&trideni=ID_KAT&pocet=10
3. Pells XR11
- spis do poctu, spojuje minusy obou predchozich, 1 sroub, sedlovka neni z 1 kusu.
pcshop.pells.cz/shop/default.asp?cls=stoitem&stiid=13739
Nevite jeste o jinych splnujicich pozadavky?