sháním vidlici fox v úpravě Factory Kashima vidlice 32 má zdvih 120 a vidlice 34 má zdvíh 140..díky
sháním vidlici fox v úpravě Factory Kashima vidlice 32 má zdvih 120 a vidlice 34 má zdvíh 140..díky
zapoměl jsem dodat pro kolo 27,5.
A to sháníš jetou, nebo neumíš hledat na shopech?
Edit: už to chápu, proč je problém použít 120mm nebo 140mm?
ano ,mám GT helion a chtěl bych zvýšit zdvih..udělat z toho trailové kolo jako se dělalo např tohle(odkaz) ,má to fox 34 a zdvih 130 ale nikde se tento zdvih neprodává..http://www.gtbicycles.cz/jizdni-kola/2016-horska-celoodpruzena/xc/helion-carbon-team
Neber to zle, ale jsou to vyhozené peníze. Ta vidlice z toho stejně trailovější kolo neudělá, Helion je prostě XC full. To si raději kup něco plnotučnějšího, ale dělat z něčeho kočkopsa je zbytečně drahý a výsledek za to nestojí.
Tak on Helion je delanej spis jako neco mezi… Samozrejme to nebude trail v dnesnim pojeti, kdy „zdvih pyco“… XC full to totiz taky neni…
Ale ze vymejsli ptakoviny kvuli 1cm zdvihu na vidlici, to nepochopim…
Ten 1cm to neztrailuje, to bych investoval peníze třeba do teleskopu :)
Se zaměřením biku máš pravdu, je to takovej lehčí trail, mně se třeba líbí.
rozumim tomu dobre, ze ti jde o 1cm zdvihu vidlice?:))
hodilo by se zmínit na jakej bajk to půjde
GT helion pro 2016 chtěl bych ho trošku přestavět..jako tento všechny heliony mají zdvih 120 a jen jeden 130
Vzal bych 34 a snížil zdvih na 130mm, oficiálně by to mělo jít výměnou vnitřku jedný nohy.
Ono zase 130 a 140 mm neudělá na geo ani jinde nic :)
Jenže 34 je konstrukčně o15mm vyšší než 32
I tak v tom nevidím zásadní problém.
Co jsem zjistoval, kdyz jsem menil 32 za 34, tak pri odpovidajicim zdvihu je 34ka jen o 3mm vyssi.
V příloze rozmery
to je pro plusko sorry
pro nové modely to fakt Fox překopal takže je to jak píšeš
pro 650 vidle:
Fox 32–140mm – 527mm
Fox 32–140mm – 529mm
dá se u vidlice 32 fox factory zdvih 100 zvednout na 120?
U nových ročníku by to mělo jit
psal jsem do cyklo Švec v Písku email zda to jde a neodepsali…
Od roku 2016 (FIT4) určitě: https://www.ridefox.com/help.php?…
tak jsem tam volal a řekli mi že neví jestli to půjde,že se musí rozebrat a pak se uvidí,a to jsem mu řekl přesný model a je to rok 2016..
Tak v případě Float 32 to asi opravdu vždycky jít nemusí: „Certain 32mm forks may have travel extended only if they were built with a damper and chassis that can be extended safely to the new longer travel.“
Ale na základě TuneID z vidlice by to snad být schopní říct měli.
že prý u foxe to jasné není nikdy:-)
to je o dost:-)
Nedavno jsem si hrál s nějakou online kalkulačkou pro porovnání geo a při úhlu hlavový trubky 67° a 130mm vidlici to se 140mm bylo skoro o půl stupně položenější. Což asi nebude kritický, ale nejjednodušší mi připadá řídit se doporučením výrobce. Cena změny zdvihu by v porovnáním s cenou vidlice neměla být moc vysoká .
Tohle by asi chtělo trochu ověřit. IMHO záleží na dimenzování rámu. Já jsem svého času zvedal ze 100 na 115mm Nerva XC Canyona a cítit to bylo. Ono to taky položí hlavovku… Třeba Caynon to pak neustál a právě hlavovka mu praskla. Praskalo jich tehdy dost, ale taky dost jich zdvihalo vidlici jako já.
Pokud se nepletu, tak 1 cm zdvihu změní úhel o 0,5–1 stupeň. Ale mezi XC a EN je rozdíl v HTA kolem 4–5 st. A síly do rámu budou o ten stupeň působit jinak. Pokud výrobce hodně „optimalizoval“ rám, nemusí to vydržel. Samozřejmě někteří výrobci mají na rám několika cm rozptyl co se zdvihu vidlice týká a tam je ta úvaha bezpředmětná.
Podle mě zkušenosti z AM/EN rámů, které jsou bytelnější, bych bez dalšího automaticky neaplikoval na odlehčené XC rámy.
tusim, ze to udela max. 0,5 stupne… Coz je prd…
ono se řekne jeden cm že není nic,ale je to nejen na vidlici hodně znát:-)
U 34mm foxky za to chcou u sveca cca litr
1000 díl a 300 za práci.
nikde v bazaru není FOX 34 a za novou neví co by chtěli:-)
FOXE v 130mm nesezenes jediné přestavba
Jsem od začátku myslel, že budeš kupovat novou…
jenže ty potřebuješ 2016/2017 model ty starší jsou zase vyšší :D
stačilo by mi sehnat 34 se zdvihem 140 aby tam šli brzdiče 180 ,je toho tolik na výběr že nevím jakou..
brzdiče 180mm tak pujdou vždycky !!!
Nechapu, co porad vymejslis za ptakoviny…