Ahoj, nevíte někdo jestli se dá vyměnit převodník 50z za 46,48? Díky
Ahoj, nevíte někdo jestli se dá vyměnit převodník 50z za 46,48? Díky
Da.
Ještě jsem chtěl napsat, že jde o 10s kazetu. Děkuji za konkrétní typy.
Je to roztec 5 × 110bcd, neni to zas tolik prace. Treba Gebhardt napriklad.
Děkuji
Mám na prodej originál Shimano 48 zubů.
Díky, ale zatím volím 46z. Ještě otázka, dají se tyto kliky vyměnit za GRX 46–30? Nebude tam problém v razeni, lince atd? Diky
Teoreticky se jedna o toto kolo a uvažuji, jakou cestou by se daly zmenšit převodníky, protože mi zatím 46–30z vyhovuje víc.
46/30 je rozumná volba. GRX má řetězovou linku větší než silniční klasika. Pokud máš už nějaký novější rám se zadní stavbou 12×142 mm nebo na rychloupínák 135 mm, tak to bude v pohodě. Pokud máš starý rám se zadní stavbou 130 mm, bude se řetěz na velké placce a větších pastorcích více křížit, což někdy nevadí, jindy zase vadí, případ od případu.
U toho kola píšou 135mm ,jestli se nepletu. Takže by v tom neměl být problém? Jiné shimana kliky s touto velikosti prevodniku jsem nenašel než GRX. Ve finále ta vymena za GRX kliky vyjde lépe než samotné výměny převodníků za výše uvedený Gerhard?!
Ještě vyvstává otázka, co silniční smyk na GRX kliky.
V jakém ohledu? 16z rozdíl je u obou. Smyk je na objimce. .. Díky
Jiná řetězová linka. Silniční smyk se dost neodkloni směrem ven. Koukni na graf kompatibility Shimano. Podle mě to nepodporuji
Treba ta retezova linka, by mohla byt problem.
Jak píší kolegové, silniční smyk si s GRX klikami nemusí rozumět co do polohy převodníků.
Je třeba to vyzkoušet přímo na kole. Problémy se nemusí vyskytnout nebo se naopak mohou začít řetězit.
Chápu. Jaká je tedy jiná možnost klik, aby byly kompatibilní ?
Tahle: https://www.alibaba.com/…9064552.html?…
Manželce jsem to dal na fitness kolo. Za ty peníze bezkonkurenční. Jen je vhodné udělat najednou nákup více položek, aby se to rentovalo s přepravným. Kdyžtak pošli SZ
EDIT: v nabídce to pořád neuvádějí, ale byla to právě kombinace 46/30
Doplním, že to byl výsledek úvahy: já mám gravelovou 2×10 sadu s 46/30 vpředu a 36 vzadu a manželka, co to má celé postavené víc do rekreačna, na fitness kole silníční 2×10 sadu s 48/32 vpředu a 34 vzadu. To byl nesmysl, ale gravel kliky samotné řešení nebyly, protože řetězová linka. Tak jsem vzadu na Tiagře risknul 36 a dal i přesmyk Tiagra a přidal tyhle čínské kliky a je to naprostá paráda.
A vyzkoušel jsi ty GRX kliky fyzicky jestli chodí? Diky
Ne. Na fórech jsem si našel příspěvky, ze ty řetězové linky nejsou slučitelné. Podle mě to píše ofiko i Shimano. Me to přišlo dost jednoznačné
Řetězová linka GRX je 47, silnice 11s 43,5 a silnice 12s 44,5, rozdíl gravel – silnice je dost velký…
Tohle je 10s. Nevím, jestli je v tom rozdíl. Někde psali o 2.5mm. Ale tudy cesta asi nepovede. Diky
Diky
Odkaz mi nejde otevrit. Ted jsem celkem zvedavy jake kliky tam jsou. Stejne, z Alibaby se jednotlive zbozi neobjednava, bylo to pro velkoodberatele, nebo se neco zmenilo?
Záleží na výrobci. Někteří Mají Minimum Order Quantity třeba jen 1 ks nebo umožňují poslat „vzorky“ třeba i v počtu 1 aklidně je v tomto počtu pošlu i několikrát :-) Ale hlavně podle mé zkušenosti neplatí, co tam o sobě píšou, a na přímý dotaz dají klidně dost rozdílnou odpověď ohledně typů produktů v nabídce nebo minimálního množství. Mě zatím nikdy neodmítli, a to jse bral karbonové rámy po 1 ks nebo karbonové ráfky po 1 páru. Akorát to celé hatí přepravní náklady, takže je vhodné objednávat co nejvíc kusů (pro sebe a třeba nejen sebe).
Tyhle jejich silniční kliky mě na podzim přišly na necelých 1500,– včetně BSA středu. Za to uživatel Jenda82 nepořídí ani jeden převodník Garbaruk…
Tenhle odkaz https://szjiankun.en.alibaba.com/…38/CXVD.html?… funguje?
Nebo http://en.szjiankun.com/product/35.html
Pak mám ještě foto
m
Dik. Kliky vypadaji dobre. Pokud daji najezd alespon 6000 km tak to uz beznemu uzivateli staci.
Shimano dělá kliky na cyklokros, tam by měla být řetězová linka stejná jako na silničku.Shimano FC-CX50
Dělá se i Ultegra s převodníkem 46z
Na ně jsem koukal, ale malý převod.36z je moc. Nevím jestli se dá vyměnit za 30z. Diky
Nedá.
U BCD110 je nejmenší použitelný převodník 33z
Ještě mě napadlo z té FC-CX50 dát 46z prevodnik, ale samostatně bohuzel nikde neni.
Potom asi opravdu ten Gebhardt převodník. Nevíte, jak je na tom s kvalitou?
Ještě jsem našel tento převodník https://www.bikepart.cz/…d--46z--91g/
Ten by měl nahradit 50z bez problémů?!
Je to pro jednoprevodniky.
Jaky je duvod zmeny 50–34 na 46–34?
Já to tak donedávna vozil. Není třeba tak často přehazovat na malou placku a klasická přehazovačka s mírně offsetovou horní kladkou sežere větší kazetu.
Vymena klik udela vetsi rozdil a nebude to o moc drazsi, nez prevodnik + kazeta.
Pri kole za 25 990 se mi to zda jako velka investice a asi bych hledal neco, co splnuje moje pozadavky v tovarnim stavu. Asi nejaky gravel s rovnymi riditky.
Těch kol, typu gravel s rovnými riditky moc není.
Pak teda si to kolo nechat postavit.
To je převodník pro jednopřevodníkové systémy. Má hodně vysoké zuby a nemá náběhy. Dát ho na dvojplacku je ještrě větší loterie než koupit kliky GRX :-) .
Ten odkaz na Axitu je na špatný převodník (rozteč 130 mm), takže platí jen ten první.
Ještě jeden, přímo z místního e-shopu: