Zdar, mám problém s těmahle pedála jsou nový a hned po namontování jakoby měl kufr nějákou vůli nebo neseděl, při záběru nahoru klape, nějáký nápady?
Zdar, mám problém s těmahle pedála jsou nový a hned po namontování jakoby měl kufr nějákou vůli nebo neseděl, při záběru nahoru klape, nějáký nápady?
to dělá pokud máš hodně povolenou stranovou vůli na pedálech.
:-) Špatný šlapání – tj. návrh válce, válce, válce.
šlapání dobrý starý neklapaly držely jak kamen :-P
nový boty by mohl být problém
Boty mám starý SIDI ty sou v pohodě jen nový kufry a šplapadla
tak to jo, jedině zbrousit pedál
brousit pedály to radši ne myslím že je to spíš kuframa
tak zbrus kufry, ze spodní strany pár desetinek:-)
to mě taky napadlo zítra skusím dík ještě skusím starý kufry
jednoduše geniální, jen to chce nepřehnat:-)
Fakt to funguje? Nějak mi není jasné, jak to zbroušení může pomoct.
třebaže kufr je vyšší a má vankl ve šlapátku
vůle je evidentně mezi dolním okrajem spiček kufrů a podrážkou, zbroušením tuto vzdálenost zmenšíš…
ale jen uvažuju:-)
Jsem s tebou za jedno zítra skusím to je přesně ta vůle co myslím , kufry jsou asi vyšší
jn, jenže problém je že asi přijdeš o ty výstupky, ale když budeš šikovně brousit tak ne:-)
Tak operace se zdařila. Ještě uvídím, co to bude dělat za jízdy, ale už teď tam ten kufr tolik nelítá. Pro jistotu jsem tam maličkou vůli nechal.
Tak lidičky, klapot je pryč a člověk zase může jezdit rychle :-)
Já měl za to, že to máš vyzkoušené. Mi to přijde že to žádný vliv mít nebude. Aby to přestalo klapat, chtělo by to zmenšit fugu mezi kufrem a podrážkou. Aby tak kufr při zacvaknutí nelítal. Asi to tak dělají kvůli blátu, ale já bych se bez toho obešel a bral kufr více na fest.
špadně si mě pochopil, myslím uplně to samé jak ty:-)
No ano! :-D
Teď jsem se hluboce zamyslel a máš pravdu. Původně jsem myslel zbrousit na straně u pedálu, ale ty myslíš na druhé straně – od podrážky. Tím se zmenší ta fuga.
Dík :-)
Jdu pohledat nějaké kufry a zítra to vezmu do kolbenky zbrousit. Pak dám vědět :-)
Špatný šlapání. :-)
U některých kufrů je to znát víc, jiný neklapou, i když šlapeš blbě (obecně silniční „rozklapat“ je umění). Čím větší vůle mezi podrážkou a kufrem, tím je to znát dřív. Ale primární příčina není vůle, ale to šlapání, tj. naučíš se šlapat, přejde klapání.
Blbost.
šlapáním to opravdu není předtím jsem měl kufry i šplapátka Ritchey a vše bezproblémů ted to prostě klape jakoby to nesedělo
nemáš pravdu, protože při šlapání sice točíš kruh, ale měníš tlak za tah a v tom bodě to klapne.
můžeš si to ověřit tak, že budeš šlapat jen tahem, nebo jen tlakem a cvakat to nebude.
proste dotahni ty sroubky zepredu a zezadu pedalu (kazdy prislusi k jedne strane) tim se nastavuje tuhost vycvaknuti, ale hlavne si to vyzkousej, at to nedotahnes moc, protoze by to pak neslo vycvaknout:D nechapu, co tady vsichni vymyslite, to je klasicky jev na kole…
šroubky mám nastavený myslíš že mám poprvé spd
pak se teda divim co ti klape…uz me napada jen ze dre podrazka, ale to je spise takove piskani nez klapani
neee cítím jakoby vůli mezi kufrem a šlapátkem když zatáhnu pedálem nahoru
tak to reklamuj:-)
tak jedine zkusit jeste ty stare a jinak si to zkousel treba dotahnout na max a porad to klapalo?
když to dotahnu tak nevyndám nohu
a cvakaji u toho?
to nevím nejezdil jsem tak to nejde
přesně jak popisuješ mi klapaly dvoje 520 i teď xtr, předpětí na max. neřeším to, funkčně to nemá vliv…
Taky klapu a neřeším to.Dělá mi to jen při silovém rozjíždění.To na kole skáču.Tecnika šlapání, s tím má taky co dělat.Jak už psali výše.
Delalo mi to taky, staci poradne dotahnout kufry!!!
Dotažení vypínání trochu pomůže, ale to se dá praktikovat na silnici ne v terénu. Ale ani na té silnici to není všelék, při silové jízdě to dělá pořád.
Mig all mal asi na mysli dotiahnutie kufrov na tretrách a nie vypínanie na pedáloch. Tým, že dotiahneš kufre na tretrách tak sa ten kufor zaryje tými výstupkami viac do podrážky tretry a kufor sa viac schová dovnutra.
Přece pokud nebudeš mít pořádně dotaženy kufry, tak z toho pedálu nevylezeš, protože by se ti kufr na tretře protáčel. Takže tuto možnost jsem okamžitě zavrhl.
pro zajímavost co kdo vozíte za tretry.
Ja cierne
45černá :O)))
špinavé
a použil jsi kufry dodane k pedalum? mi to delalo kdyz jsem mel jine kufry, ted pohoda
jojo kufry sou origo ke šlapátkům