Shimano PD-M770 klapou kufry při záběru nahoru...

46 nepřečtených
  • mrazlo

Zdar, mám problém s těmahle pedála jsou nový a hned po namontování jakoby měl kufr nějákou vůli nebo neseděl, při záběru nahoru klape, nějáký nápady?

0 0
    • Ruprt2  

to dělá pokud máš hodně povolenou stranovou vůli na pedálech.

0 0
    • kámen úrazu1  

:-) Špatný šlapání – tj. návrh válce, válce, válce.

0 0
      • mrazlo  

šlapání dobrý starý neklapaly držely jak kamen :-P

0 0
        • blisterexist  

nový boty by mohl být problém

0 0
          • mrazlo  

Boty mám starý SIDI ty sou v pohodě jen nový kufry a šplapadla

0 0
            • blisterexist  

tak to jo, jedině zbrousit pedál

0 0
              • mrazlo  

brousit pedály to radši ne myslím že je to spíš kuframa

0 0
                • blisterexist  

tak zbrus kufry, ze spodní strany pár desetinek:-)

0 0
                  • mrazlo  

to mě taky napadlo zítra skusím dík ještě skusím starý kufry

0 0
                  • blisterexist  

jednoduše geniální, jen to chce nepřehnat:-)

0 0
                    • Rychlej turista  

Fakt to funguje? Nějak mi není jasné, jak to zbroušení může pomoct.

0 0
                      • mrazlo  

třebaže kufr je vyšší a má vankl ve šlapátku

0 0
                      • blisterexist  

vůle je evidentně mezi dolním okrajem spiček kufrů a podrážkou, zbroušením tuto vzdálenost zmenšíš…

ale jen uvažuju:-)

0 0
                        • mrazlo  

Jsem s tebou za jedno zítra skusím to je přesně ta vůle co myslím , kufry jsou asi vyšší

0 0
                          • blisterexist  

jn, jenže problém je že asi přijdeš o ty výstupky, ale když budeš šikovně brousit tak ne:-)

0 0
                          • Rychlej turista  

Tak operace se zdařila. Ještě uvídím, co to bude dělat za jízdy, ale už teď tam ten kufr tolik nelítá. Pro jistotu jsem tam maličkou vůli nechal.

0 0
                        • Rychlej turista  

Já měl za to, že to máš vyzkoušené. Mi to přijde že to žádný vliv mít nebude. Aby to přestalo klapat, chtělo by to zmenšit fugu mezi kufrem a podrážkou. Aby tak kufr při zacvaknutí nelítal. Asi to tak dělají kvůli blátu, ale já bych se bez toho obešel a bral kufr více na fest.

0 0
                        • Rychlej turista  

No ano! :-D

Teď jsem se hluboce zamyslel a máš pravdu. Původně jsem myslel zbrousit na straně u pedálu, ale ty myslíš na druhé straně – od podrážky. Tím se zmenší ta fuga.

Dík :-)

Jdu pohledat nějaké kufry a zítra to vezmu do kolbenky zbrousit. Pak dám vědět :-)

0 0
        • kámen úrazu1  

Špatný šlapání. :-)

U některých kufrů je to znát víc, jiný neklapou, i když šlapeš blbě (obecně silniční „rozklapat“ je umění). Čím větší vůle mezi podrážkou a kufrem, tím je to znát dřív. Ale primární příčina není vůle, ale to šlapání, tj. naučíš se šlapat, přejde klapání.

0 0
          • Rychlej turista  

Blbost.

0 0
          • mrazlo  

šlapáním to opravdu není předtím jsem měl kufry i šplapátka Ritchey a vše bezproblémů ted to prostě klape jakoby to nesedělo

0 0
          • McBlacky  

nemáš pravdu, protože při šlapání sice točíš kruh, ale měníš tlak za tah a v tom bodě to klapne.

můžeš si to ověřit tak, že budeš šlapat jen tahem, nebo jen tlakem a cvakat to nebude.

0 0
    • Rubi  

proste dotahni ty sroubky zepredu a zezadu pedalu (kazdy prislusi k jedne strane) tim se nastavuje tuhost vycvaknuti, ale hlavne si to vyzkousej, at to nedotahnes moc, protoze by to pak neslo vycvaknout:D nechapu, co tady vsichni vymyslite, to je klasicky jev na kole…

0 0
    • lodyh  

přesně jak popisuješ mi klapaly dvoje 520 i teď xtr, předpětí na max. neřeším to, funkčně to nemá vliv…

0 0
      • šlapatko  

Taky klapu a neřeším to.Dělá mi to jen při silovém rozjíždění.To na kole skáču.Tecnika šlapání, s tím má taky co dělat.Jak už psali výše.

0 0
      • Mig_all  

Delalo mi to taky, staci poradne dotahnout kufry!!!

0 0
        • Rychlej turista  

Dotažení vypínání trochu pomůže, ale to se dá praktikovat na silnici ne v terénu. Ale ani na té silnici to není všelék, při silové jízdě to dělá pořád.

0 0
          • Tina  

Mig all mal asi na mysli dotiahnutie kufrov na tretrách a nie vypínanie na pedáloch. Tým, že dotiahneš kufre na tretrách tak sa ten kufor zaryje tými výstupkami viac do podrážky tretry a kufor sa viac schová dovnutra.

0 0
            • Rychlej turista  

Přece pokud nebudeš mít pořádně dotaženy kufry, tak z toho pedálu nevylezeš, protože by se ti kufr na tretře protáčel. Takže tuto možnost jsem okamžitě zavrhl.

0 0
    • McBlacky  

pro zajímavost co kdo vozíte za tretry.

0 0
    • Kaco  

a použil jsi kufry dodane k pedalum? mi to delalo kdyz jsem mel jine kufry, ted pohoda

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.