Ahoj, takhle mam mokre zeecko, co by mohlo byt pricinou? A je vubec nejaka realna sance ne opravu ci pretesneni? Nebo ty shimana jsou bohuzel neservisovatelne?
Ahoj, takhle mam mokre zeecko, co by mohlo byt pricinou? A je vubec nejaka realna sance ne opravu ci pretesneni? Nebo ty shimana jsou bohuzel neservisovatelne?
Servisovatelne to je, ale nejdou sehnat dily. Jinak tato paka ma stejne streva jako paka slx 670 a xt 785. Takze si sezen na bazaru a prehod streva.
No tu slx mam v zaloze na zimakovi. Tak to budu brat jako zalozni reseni. Prehodim krytky at to ladi a tam mi asi pak nebude vadit ze to trosku tece :D
Nejaka rada jak vyndat ten cep paky, nebo neni jina sance nez odbrousit? Za tohle je fakt shimano na presdrzku.
Zevnitř v mechanismu servowave je gumová záslepka, za ní asi 2mm nebo menší imbus. Ten stačí povolit cca o 2 otáčky a pak pin lehce vyklepnout. Je to jednoduchý, výměna páčky je tak na 5 minut. Shimano má rozkres tý páky na jejich tech webu. Zkus nejdřív hledat a pak dávat přes držky teprv :)
Ja asi u pateho videa sem to nasel, vsude jinde to to brousili. Nechapu, no nic. Chybama se clovek uci :)
Proto se nejdriv diva do manualu, pripadne videa od vyrobce pokud existuji, pak spousta zoufalyho hledani a kdyz nic tak doufat ze ten v jutube videu zrovna neni uplny nouma :( To zoufaly hledani dnes pomalu ztraci smysl protoze to uz vsechno konci na YT ale tam jsem bohuzel nasel mnohem vic zpusobu jak neco doj**at nez jak neco udelat poradne, takze pokud existuje manual nebo aspon rozkres od vyrobce, radsi to budu hodinu hledat nez risknu jutubera.
Vetsinou se teda cestou RTFM vydavam :), ale tady jsem se nechal uspat s vedomim, ze shimano nedela servisni kity, tak jsem je uplne preskocil a tou lenivejsi cestou polozil dotaz sem. No a splnilo to ucel, odpoved sem dostal a i ponauceni do pristich akci se shimanem :D
Jo Shimano je v tom divny, ale on to z velke casti bude problem i dovozce, Shimano spoustu dilu vyrabi a prodava (teda dokud covid nezdecimoval zasoby), a tady u nas objednavaji shopy primo od Shimana ale jak je v tom dovozce tak to bude tezsi – chapu ze drzet skladem milion nahodnych dilu neni jen tak, nicmene na objednavku by to mel umet kazdy. Teda kdyby lidi nebyli lini :)
Jinak jsem kdysi rozepsal navod na kompletni rozborku Saint / BL-M820, coz je o neco slozitejsi uvnitr ale hodne veci je podobnych a ve finale je to jak uz jsi si asi zkusil, dost jednoducha operace :)
Nakonec to teda byla relativne rychla operace vymeny pistku. Brzda sucha, takze parada. Ale jednu pomstu tam shimano stejne nechalo. Jako ten sroub na freestroke s kulatou hlavou a dvema dirkama na ni. Muzes mi jako rict co za klic se na to pouziva? :D
Zadny, ten sroub se meni, pokud to chces pouzivat.
Ja ho potreboval jen povolit kvuli rozborky, no nakonec sem si poradil tvl ale jako i kdyz ho chces vymwnit tak ho musis dostat prvne ven :D
Tak on existuje sroubovak, kterym to jde, ale kupuj ho kvuli jednomu sroubku.
Mam ho v praci, je to prakticky plochy sroubovak, ktery na v plosce vybrousenou drazku, takze to ma vlastne na krajich dva hroty.
No jo no. Ted uz je to jasne. Asi obetuju nejaky plochac s vyrobim si to :D https://www.hadex.cz/…d-24000-s10/?…
Mám doma zdravou páku, ale s urvanou objímkou, kdybys chtěl…
ok domluvime se pres SZ.
mne takto tecu XT brzdy M8000, predna aj zadna