Táto vidla má mať max. zdvih 125mm, no moja má 117mm. Mohol by niekto na tomto modeli (2003) odmerať rozmer, ktorý je na fotke? U mňa je to 123mm.
Vďaka!
Táto vidla má mať max. zdvih 125mm, no moja má 117mm. Mohol by niekto na tomto modeli (2003) odmerať rozmer, ktorý je na fotke? U mňa je to 123mm.
Vďaka!
Myslim, ze resis kraviny. Radeji yezdi :-) Nic ve zlem, ale tohle nejsou podstatne veci.
Tiež nič v zlom, ale táraš kraviny. Viem prečo sa na to pýtam a ak zdvih na odpruženom bajku nie je dôležitý, tak sa potom ďalej nemáme o čom baviť..
Okradli te v krame o 8mm, bastardi.
no to vis, milimetrik k milimetriku a kdyz osidej 15zakazniku o 8mm, razem maji cely zdvih nasysleny a kdovi kam to davaj. nejakej celostatni podvod urcite :)
Neni to nahodou reseno dvemi komorami (pozitivka/negativka)? potom by zalezelo kolik do te negativky fouknes… Neber me vazne, vim o tom prd… ;)
Taky mi to takhle jednou v servisu vysvětlili
Talas má komory tři. Hlavní pozitivka a negativka se foukají společně, takže vždy mají stejný tlak, tedy různé tlaky tam mít opravdu nemůže. A třetí komora na tohle nemá vliv.
Jednak tohle nikdy přesně nesouhlasí teoretické hodnotě a pak zrovna u Talase to může být u každé vidlice o pár mm jinak, dle toho jak se nastaví přesně zdvihy pro polohy Talas systému. U modelu 2003 ale nevím přesně jak to tenkrát bylo.
To, to, to – práve o to mi ide. Či to náhodou nie je na prd nastavené viď. – http://service.foxracingshox.com/…rs/index.htm#…
Vůbec bych to neřešil. Každý Talas je o pár mm jinak (taky mám každý trošku jinak na obou kolech). A nikdo ti to při odservisování nenastíví nikdy strojově přesně.
pozor aby se ti nedostalo podobne odpovedi „Viem prečo sa na to pýtam a ak zdvih na odpruženom bajku nie je dôležitý, tak sa potom ďalej nemáme o čom baviť..“ Kazdy milimetr hraje dulezitou roli:)
Pýtam sa na to pre to, že som na odkaze, ktorý uvádzam o dva príspevky vyššie, videl, že správne nastavenie Talas systému nie je zrovna jednoduché. No a ak tam ten potenciál je, tak by som ho rád z tej vidle dostal. Som už proste taký, celkom rád s v tom šťúram a dosť nerád si veci nechávam niekomu inému servisovať, ak si to môžem spraviť sám. Tak ma zastreľ. Ale asi toto som myslel tým, že „viem prečo sa na to pýtam“. Keďže je tu kopa ľudí, tak som to hodil do pléna, ak sa niekto nájde čo sa vizná a poradí, neviem prečo sa mi vždy ozve len plevel, ktorý mi chce dávať rozumy o tom, že je to O.K. (nemyslím MlokCZ, ten, zdá sa vie o čom hovorí).
No nič, uvidíme, snáď s tým časom niečo urobím.
Majte sa.