Spark 40 2012 (XL) nebo Spark 50 2012 (L)?

11 nepřečtených
  • Kinetikkk

Zdravim bikeri,

Po 15 letech na Authoru kinetic 21" jsem se vzhledem k mym bolavym zadum rozhodl investovat do celopera. Nejsem zadny bohatyr, tak jsem si stanovil max castku, kterou jsem ochoten dat na 45k. Vim, ze to na celopero neni mnoho, tak jsem se rozhodl, ze se podivam po lonskych modelech ve vyprodeji. Narazil jsem na dve slusne nabidky a to: Sparka 40 v XL za 45k a sparka 50 v L za 37k.

Mym probemem tak ani neni vybava jako spis rozhodnuti zda mensi ci vetsi ram. Merim 188–189, takze bych dle tabulek mohll mit oboje. Velikost L jsem vyzkousel a jelo se mi na nem dobre. Pripadal jsem si na nem ale trochu jako vosa na bonbonu. :) Muj kinetic je 21" ale s tim problem, ze jsem na nem moc natazeny dopredu, po chvili me na nem boli zada. Nechtel bych to same opakovat se sparkem, ten jsem si bohuzel v teto velikosti projet nemohl. Nevim tedy jak moc me to ve srovnani s Lkem natahne.

Nejsem zadny velky zavodnik, chci se na kole citit dobre a pohodlne, zase ale nechci vypadat komicky. Poradte mi prosim, do ceho byste sli vy a zda se mam toho vetsiho ramu vyvarovat nebo zda s nim budu ok. Ja bych totiz asi radeji tu 40ku. :) Ta ale za tyhle penize v Lku neni…

Dekuju moc

0 0
    • Azmir  

Pokud to nevykoušíš, tak se k výsledku nedostaneš, každý jsme jiní a na dálku se těžko říká co ti bude sedět, pokud ses na L cítil jak vosa na bomboně tak třeba někde najít to XL, klidně jiný ročník nebo jinou výbavu, prost sparka v XL, někdo ho snad mít budou.

0 0
    • PatrikL  

Ber 29" verziu :)

Osobne si nemyslím že Spark 26" je niečím výnimočný bicykel a oplatilo by sa ho uprednostňovať pred ostatnými možnosťami.

0 0
      • Kinetikkk  

aj nad tím jsem už přemýšlel :) zvažoval jsem loňský model elite, ale pak jsem ho zavrhl kvůli horší ovladatelnosti (možná jsem jen nebyl zvyklý) a pocitu, že to s těma balonama nevytočím :) a za 2/ řidítka – nemá to pořádně zvednutý vlaštovky, takže bych to asi musel hned měnit a dávat do toho další peníze. :)

0 0
        • PatrikL  

Tie riadítka ani mne nesadli, vymeniť to je minimum :)

Ovládateľnosť je fajn. Po prechode z 26" si za pár dní zvykneš a nebude cesta späť :)

Len či goemetria sadne, to by som videl ako hlavný problém.

0 0
          • Kinetikkk  

no trochu jsi mě zase na tu 29" verzi navnadil :} oni mě i na prodejně do té 29" tlačili, že prý je to nový trend a kolo si přece nekupuju na rok, tak ať jdu s dobou. :)

Co se týká sparka 26" tak mi sedl do ruky jak jsem na něj nasedl, ve 29" jsem bohužel sparka nejel, je tam z tvého pohledu mezi nimi zásadní rozdíl?

0 0
            • PatrikL  

Nového sparka som ja skúšal iba vo verzii 29" :)

Zásadný rozdiel je ten, že sa jednoducho na 29" kolesách cítim o dosť lepšie. Asi to aj vyzerá lepšie v kombinácii s L/XL rámami :)

A konkrétne v tomto prípade, ako som už napísal – 26" spark nemá cenu riešiť ako niečo výnimočné – v cenách v ktorých sa pohybujú dané modely čo si spomínal sa nájdu vo viacerých ohľadoch o dosť lepšie bicykle od iných značiek.

V prípade 29" verzie je to už iné, keďže tam je prakticky stále trh menej preplnený v kategórii fullov a aj spark má teda u mňa miesto bicykla ktorý sa dá odporúčať vzhľadom na úbohú konkurenciu v daných cenových hladinách :)

0 0
              • PatrikL  

Prihodím aj nejaké možnosti (sparka 29 hádzať nebudem, to vieš aj sám nájsť rýchlo :), ak by si sa nebál brať zo zahraničia tak do tej ceny je pecková ponuka toto

http://www.evanscycles.com/…ike-ec033367

Aj vyšší model je v akcii, ale to je už asi nad limit

http://www.evanscycles.com/…ike-ec033368

Giant Anthem 29, Giant Trance 29, alebo toto v 52cm veľkosti by malo sadnúť ideálne http://www.haibike.de/…,detail.html (nejakých 1600€ stojí asi).

Ďalších možností je plná riť.

Alebo v prípade 26" bicyklov http://www.mojekolo.cz/…rol-510–2011 (kratšia geo ak som správne pozeral)

http://www.mojekolo.cz/…-3000-d-2011 (zaujímavá voľba pre milovníkov jednočapu)

0 0
                • Kinetikkk  

Musím říct, že jsi mě ukecal a zítra jdu zkusit projet znovu tu 29" a pak se rozhodnu :) Ono mi to stejně vrtalo hlavou, já rád zkouším nové věci a myslím si, že kdybych to nezkusil, asi bych si to pak vyčítal a mlátil hlavou do zdi… :)

Ten RM 950 nevypadá vůbec špatně, celý v sramu hmm :) ale koupit něco podobnýho v zahraničí bych se bál kvůli reklamaci, každopádně ta cena není vůbec špatná. Nicméně nevim proč, ale ten spark se mi prostě líbí asi nejvíc, je to moc povedený kolo a z těch, co jsem viděl mi padlo hned do oka. Jestli mi ta projížďka zítra sedne tak půjdu do elite XL ;) a jestli to fakt objednám tak na tom budeš mít lví podíl :) moc ti děkuju za postřehy.

0 0
                  • PatrikL  

Ideálne by bolo keby sa povozíš aspoň zo pár desiatok minút, je to trochu divné zo začiatku – keď niekto roky jazdí na 26" kolesách a zrazu sedí na o dosť väčších :)

Celkovo to je „moderný“ bicykel a tá geometria bude niekde inde v porovnaní so staručkým authorom, čiže tých „nových pocitov“ bude vždy veľa :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.