Zdravím vás pánové. Chtěl bych požádat o radu. Rozhoduju se o nákupu kola mezi typy Scott Spark Expert 29 rok 2012 a Spark 940 rok 2013. To první je na karbonovém rámu s dvoupolohovým ovladačem tlumení Twinlock. Druhé je na hliníku s třípolohovým Twinlockem. Ostatní osazení je v podstatě identické. Ačkoliv ten první je karbon, mám na obě kola v podstatě identické nabídky cca 58tis. Můžete mi prosím poradit co byste vybrali vy?
Mám docela strach z karbonových rámů, ale je to spíš jen z důvodu předsudků k jejich praskání.Osobní zkušenost nula. Nicméně chci to kolo mít na 5 a více let. Také nevím jestli mi střední poloha Twinlocku nebude chybět. S ohledem na mých necelých 90kg mě půl kilo úspory na karbonu v podstatě nezajímá, takže nevím jestli to má pro mě nějakou jinou výhodu. Preferuji hlavně životnost a jezdím trasy typu kratší cyklomaraton. Sjezdy nijak nepouštím, spíš jedu opatrněji. Budu rád za každou radu. Otázku značky, velikosti kol a typu odpružení mám v tuto chvíli vyřešenu. Tentokrát chci opravdu Scotta, 29, full :o)Ještě jsem zvažoval Genius 940, ale od toho mě prodejce odradil, kvůli mému strachu z divočejších sjezdů. Prý to pro mě nemá smysl.
Díky moc!