Tektro HD M275 vs Shimano BR-MT201

13 nepřečtených
  • Hobbycyklo

Zdravím všechny a obracím se na vás s dotazem. Koupil jsem si kolo Specialized rockhopper „v základu“, na čistě rekreační ježdění. Ovšem daný typ kola je odazen mechanickými kotoučovkami a to je děs a hrůza. Rozhodl jsem se, že na ně koupím hydrauliky a váhám mezi Tektro HD M275 a Shimano BR-MT201. Máte někdo prosím zkušenost s nějakým z těchto typů, který byste doporučili nebo naopak nedoporučili? Moc děkuju za všechny názory a zkušenosti.

0 0
    • mech1  

Z těchto dvou určitě Shimano nebo lepší Shimano.

0 0
    • Azmir  

O těch tektro ani neuvažuj a pár stovek připlať za servo wave – řada 500/6000/6100

1 0
    • Tomcat  

Pokud není výběr jinak ty Shimano .

Otázka kolik máte kg dohromady s kolem a nákladem Jestli to nechce lepší…

0 0
    • blackboy007  

Vem 6100 a o jiných neuvažuj např https://www.cycology.cz/…00-p1283614/?…

0 0
    • KoudakT  

Upgradovat mechaniky za ty nejnižší řady je IMHO z deště pod okap. Mně nejnižší řada Shimana regulérně zrezla v jinak celkem suchém sklepě. Buď bych došetřil na Deore se Servo Wave nebo bych to nechal, jak to je.

0 1
    • Baf13  

Pokud jsi si jistý, že ti ty základní hydry budou stačit, tak tady jsou za slušnou cenu

https://www.cyklodiskont.cz/…-zadni-80321

ale osobně bych připlatil za tyto

https://www.cyklodiskont.cz/…0-sada-72821

0 0
    • vn25  

V práci si kolega kupoval též kolo s mt201 a hned jsem mu říkal že při jeho metrákové váze mu to určitě stačit nebude a bude to chtít nějaké silnější. No když jsem pak na jeho kole jezdil tak jsem byl hodně překvapený jak tyhle brzdy za pár korun brzdí(v předu kotouč 180mm), na rekreační ježdění jak potřebuje tazatel stačí.

1 0
      • enjoy  

Já jsem tu nechtěl nic psát, ale když už jsi to zmínil…

Měl jsem tyhle brzdy na novém kole.

Neměl jsem k nim vlastně žádné výhrady (a to jsem byl hodně let zvyklý na čtyřpístkové Hope).

Jenže čistě ze snahy trošku poladit kolo, jsem přešel na SLX a XT kotouče. A popravdě? Brzdí to líp až vyloženě na limitu a co mě ale štve, že brzdové páky jsou měkčí. Už mám objednané Galfer desky. A uvidíme.

Ale zatím? Nejsem nadšený. Ok, mám „lepší“ brzdy, ale lepší reálně?

Takže MT201, jakožto shit základ brzdy, nebát se jich.

0 0
    • Hrabex1  

nel bys nejdriv napsat, jake mas razeni, jestli ho mas i s ukazately. Podle toho by se mely vybirat brzdy. Pokud ukazatele mas, nejvice doporucovane 6100 nejsou dobry napad.

0 1
      • Baf13  

Nejsou vhodné na jakékoliv řazení se samostatnou objímkou (ne jen s ukazatelem), jsou ideální na I-SPEC, proto mu doporučuji MT 500.

1 1
        • novas752  

Ani mi nepřijde

0 0
          • enjoy  

S tím já osobně trošku teď bojuju. Brzdovou mám 4cm od gripu a přijde mi řazení o fous blíž, než bych chtěl. Ale jen o fous. Nicméně, je tam :-))

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.