Čauvec,
měl bych dotaz jestli někdo neřešil termosku, ale ne přímo na pití, ale na jídlo. Čili s nějakým širším uzávěrem.
Sice jsem tu našel několik vláken ohledně normální termosky, ale ne info o tom, že by tam dával někdo jídlo.
Normální termosky mám samozřejmě taky a je fakt boží, když po celodením/půldením běžkování, sjezdování nebo tlapání ve sněhu člověk vytáhne ze zmrzlýho auta a je to fakt vařící, ale tohle stejný bych potřeboval vyřešit i s kusem žvance. Tak nějak bych se spokojil s vařící polívkou, která by vydržela asi v čemkoliv, ale spíš bych tam hodil nějakou kašu, rejžu apod.. která by se z široké a úzké termosky už blbě dostávala.
Nepotřebuju k tomu mít žádný integrovaný žičky/žičkovidličky nebo držáky. Všechno zbytečný. Stačí mi jen samotná nádoba
Koukal jsem na různý stránky a zkoušel se něco dočíst, ale jsou to spíš takový spekulace, než relevantní informace.
Samozřejmě udávaná doba výdrže teploty se nedá brát moc vážně, páč to není měřený v mínusových teplotách a většinou to je měřeno na tekutinách, takže zcela něco jinýho, jak když tam člověk frkne řízek :-).
Pokud máte někdo vlastní zkušenosti s nějakejma produktama, nemohli byste mi něco doporučit? Případně říct po čem pátrat?
Ani nepotřebuju aby to bylo moc velký, stačilo by tak 0,7.
Cílem je překvapivě, aby tam jídlo vydrželo co nejdýl teplý.
(ano vím, že teplo utíká nejvíc přes víčko a čím víc bude široký, tak tím víc to bude unikat [narozdíl od termosek jen na pití, kde je víčko úzký] a taky je jasný, že když to naliju plný vařící polívky, tak to vydrží dýl teplý, než kdybych tam dal 4 ohřátý vajíčka :-).
Na výstavě outdóru jsem se koukal na nějaký temosky Stanley – a i se o jedné bavil se slečnou, co to prodávala, ale tu, kterou jsem tam viděl zrovna nemůžu vůbec najít na netu(ani na jejich ofiko stránkách), tam teda bylo udávaný uplně nejvíc, co jsem kdy viděl, že to vydrží teplý 24h (ale nebyla to právě vysoká a úzká termoska, ale menší a baculatější). Chtěl jsem si o tom aspoň něco přečíst, ale už to nedokážu dohledat.
Koukal jsem na nějaký Primuse, co se tu o nich taky psalo i v recenzích na netu se psalo o tom, že se to používá i na jídlo, ale že tam to zase dlouho nevydrží a že tam cosi zatejká :-).
Koukal jsem taky na nějaký Esbity, ale prostě nevím, co bych nakonec měl vzít.
Nějaký doporučení?