Zdar, pořizuji si nové kolo a váhám mezi Tiagrou a 105..oba 2017, cenový rozdíl činí jen 4 tis. Najezdím zhruba 8 tis km ročně…Čemu dát přednost?
Zdar, pořizuji si nové kolo a váhám mezi Tiagrou a 105..oba 2017, cenový rozdíl činí jen 4 tis. Najezdím zhruba 8 tis km ročně…Čemu dát přednost?
105 (5800 11sp).
+1 uz jen kvuli rozsahu a dostupnosti kazet v budoucnu.
Určitě 105, ale při tomhle nájezdu ročně bych se zamyslel i nad ultegrou.
Záleží, jak často obměňuje strojový park. S 8000 km ročně, to začne jevit známky opotřebení sada 105 tak odhadem za 5 let.
Já jsem měl jako junior taky Tiagru a s nájezdem tak ani né 3000 za rok mi vydržela asi 6 let, možná by přečkala i 7. U 105 bych to viděl podobně.
Btw – junior a jen 3.000?
Ano, ale jen na silničce, na biku to bývalo 8–9000.
Zajímavé,já jsem jako junior najel na silnici cca 12000 a na bajku tak 1000+závody.
Doufám, že tady teď začnou stávající nebo bývalí závodníci junioři hromadně psát kolik a na čem toho najeli. To bude velmi „zajímavé“ vlákno :-)).
Omlouvám se a sypu si popel na hlavu.Tady se vlastně ve všech vláknech píše pouze a výhradně jen k tématu a v žádném případě si nikdo nedovolí byť jen náznakem odbočit.
Jestli ty 4k máš, není co řešit, jestli jsi na hraně, lepší rám za cenu Tiagry nemusí být na škodu.. nemyslím, že by někdy byly 10sp kazety nedostupné, spíš se zamysli, jestli budeš časem chtít mít třeba další kolo a jestli to bude na 11sp, nebo budeš chtít upgradovat sadu… mě osobně se líbí mít vše v jednom systému a moct točit záplety, např.
Tiagra 4700 je 10 sp, kazety jsou kompatibilní se „starými“ 10 sp sadami, páky a házka ne, smyk možná.