Zdravím bikery!
Mohu poprosit o názor při koupi nového horského kola – hardtail. Rád bych nahradil 12 let starou Meridu Matts Sport 500 a při výběru něčeho nového jsem jak v jiříkově vidění, ani pročtení obdobných diskusí moc jasno nepřineslo… Mám 164 cm, 66 kg, ač někdo doporučuje i 29, po pročtení různých názorů a malém vyzkoušení, bych jasně preferoval 27,5“… Bohužel s velikostí kola je to horší, každý to značí trošku jinak a přeci jen na prodejnách není ve 27,5 tolik možností zkoušení jako u 29, malá kola pro nás prcky asi moc nejedou nebo jen nemám štěstí? Máte nějaká doporučení, prosím? Jinak jezdím teď spíš rekreačně, občas i hobby závod, ale odrůstají děti, tak na kolo bude více času… Rád bych kolo tak v ceně ± 25.000,–, vzduchovou vidlici, osazení min. Deore, převody ideálně 2×11, 3×10 (či hodně používané 2×10 – zde nevím co očekávat oproti stávajícím 3×9, ale dle diskusí asi nebude takový rozdíl, na kole jezdím spíš pomalu a raději v terénu…), pokud by šlo i pevnou osu. Co jsem tak prošel, vytipoval jsem si:
MERIDA Big Seven 500 (2018)
KELLYS Thorx 50 (2018)
GHOST Kato 6.7 (2018)
GHOST KATO 5 (2017)
Grand Canyon AL 6.0
Leader fox SEVEN či maličko vyšší model
Máte nějaké zkušenosti, tipy či připomínky na tyto kola či jiná doporučení, i ohledně velikosti jednotlivých výrobců? Bohužel se zdá, že některé modely už možná ani nejsou dostupné (údajně třebas KELLYS Thorx 50)…
Děkuji moc!