Zdravím, sháním trail kolo, nebo nějaké celopéro do cca 40.000. Zdvihy 130–150mm. Rám L (měřím 183cm). Máte nějaké rady?
Zdravím, sháním trail kolo, nebo nějaké celopéro do cca 40.000. Zdvihy 130–150mm. Rám L (měřím 183cm). Máte nějaké rady?
Jestli celopéro tak bazar, kola hodně podražila, nové celoodpružené v aspoň trochu použitelné výbavě tak 70 minimálně.
Schválně, kolik kol zde uvedených je skladem?
jj zase nějak newbík co myslí, že objeví Ameriku :)
Takž mám vzít cokoli co je k mání ?
Spíš důkladně prozkoumat co je aktuálně k mání resp. kdy to bude k máni a z toho vybrat.
Obešlu je.
ta Orbea je moc pěkná, na albie.cz mají jednu Mkovou skladem. , ale ta bude asi malá.. Kony se mi obecně líbí, ale tuhle bych si asi nevybral, je nehezké jak tomu vedou bovdeny venkem a taky ty brzdy nic moc..
Kony se mi líbily před lety, teď se mi ale zdá, že dost upadaj. Laufley se mi líbí.
A Bigtrail nebo Blizz trail … nebrat?
Big.Trail 600 vlastnim od leta – fotky s nějakým popisem mam v profilu.
Za mne super univerzál, zvladne toho dost – od cervenych trailu po vylety s malou dcerkou po Trebonsku –
Me hodne nadchla svoji geo – v XLku ma dlouhej reach a pritom ram vyska jen 18.5 palce
Jen dve maly vady na kráse – brzdy a kotouce ma fakt základní (menil sem hned pri koupi na 4 pistkovy Deore) a hlavne letosni model uz nesezenes..
(ja na ni cekal od března do cervna, byla poslední co dorazila do CR)
Parádní Mazel, mám ho v úzkém výběru, prosím tě BlizzTrail nebo ZephyrPRO jsi řešil ve svém seznamu?
ne, neřešil, já řešil trojlboj – Merida Big.Trail 600 vs. Qayron SPYRO MKII vs. Orbea Laufey H10 – Qayron byl na me moc krátkej, s dostupností Laufy to bylo komplikovanějš a Big.Trail 600 se mi začal jevit po přečtení všech možných recenzí + podrobnýho prostudování jeho geošky čím dál lákavejší a hlavně jsem si ho mohl objednat za hodně dobrej peníz..
Jinak za mě to CTMko vypadá zblízka celkem pěkně (známej ho koupil pro svojí ženu) a za ty prachy ± solidní výbava ale přijde mi fakt spíš pro holku než pro chlapa,má „jen“ 130mm Recona (což je u HTraila naprostý minimum a já chtěl něco už z vyšší třídy, na co se můžu spolehnout za většinu situací) + je na SXku a já chtěl rozhodně 12kový Shimano min. Deore a ne nejnižší SRAM..
Na Blizu se mi líbí fajnová vidlice DVO se 140mm zdvihem a celkově je tomu Big.Trailu víc podobnější, ale nakonec viz. výše…
Ahoj s CTM máš pravdu … co říkáš na toto ? https://salsacycles.com/…rjack_slx_29
L skladem https://www.decathlon.cz/…8586941.html
A co nějaký takovýto Ghost
Občas je vídám na eshopech skladem
Jinak se mi líbí Rock Machine Blizz CRB 50–29 (2019), kdyby byl ještě někde skladem v ve velikosti L za původních cca 45.000, tak ho beru
Ten Ghost je spíš moderne pojaty xc než hardtrail typu myho Big.Trailu, Orbea Laufey, RM Blizz TRL, Canyon Stoic atd.. (ach ty skatulky… :-) .. Osobně bych si u nej dokazal predstavit ostrejsi uhel hlavy, lepsi vidlici s trochu vetsim zdvihem, sirsi rafky a pro moje delsi ruce i delsi reach..
(jen ta kombinace X01 hazky a SX razeni u nejvyssiho Universal modelu na me pusobi trochu zvlastne, ale jestli to bude fungovat tak proc ne..)
Ale verim, ze svoji cilovku si to najde..
Ten ghost má do terénu zoufale slabé brzdy, mizernou vidlici a geo je taky spíš xc.
Nazdar ak trosku prihodis mozes mat Meridu One Forty so 140 zdvihmi a mas tu aj krake video v sk:https://youtu.be/Hz5bryYxa6k
Sram SX plastořazení, Shimano Mt200 nebrzdy, to fakt chceš mít na trailovém kole.
Platí jednoduché pravidlo, nejlevnější model z dané modelové řady je jen rám ohazený šrotem aby se to prodalo jako celé kolo, pokud má ta řada 5 a více modelů, platí to i o druhém nejlevnějším modelu.
ORBEA LAUFEY H30 MARZOCCHI 2021