Nevíte někdo kde by se dal sehnat tento Post Mount třmen XTR ?,prohledal jsem snad vše,třeba se někomu válí doma :o)
Nevíte někdo kde by se dal sehnat tento Post Mount třmen XTR ?,prohledal jsem snad vše,třeba se někomu válí doma :o)
klidně bych vzal novější: http://www.kupkolo.cz/…samotne153/
Jo tak taky by to šlo ale je to krajní nouze :-D,mám IS třmen na foxce která má PM a desky nejsou úplně na celé ploše kotouče :-(
nejjednoduší řešení je nějakou z dosedacích ploch zafrézovat nebo zabrousit třeba ten PM bych v klidu o 2mm zafrézoval a bude po problému… (možnä by stačil i 1mm) nejlevnější a nejlepší řešení…
Clovece kdes sehnal tento adapter? To je nejaka domaci vyroba? Poprve vidim adapter PM/IS pro 160ku kotouc.
podle polohy brzdiče to není na 160mm
Tak ze by to bylo neco jako delalo shimano, tj na 170mm?
Ale stejne vypada zajimave, moc to neni videt, ale zda se deleny.
Je to adaptér od KCNC,podle mě na starý typ PM,vzaný na zkoušku,trochu jsem ho ještě upravoval
Aha, diky za info. Doted jsem zil v tom, ze nejmensi kotouc, ktery jde v teto kombinaci PM/IS pouzit, je 170mm.
píšou 160mm, ale jak je vidět nesedí to, chtělo by to pořádně zjistit :D kde je chybička
No musel jsem to řezat abych ten třmen dostal ještě dále,jinak na sáčku bylo napsáno for Manitou forks,ty staré ten PM měli jiný
ee to bys tam nedostal vůbec, to byla úplně jiná rozteč, kolik to potřebuješ dostat bléž k vidlici aby byl kotouč zaroveň s hranou desek?
Asi 1–2mm,na kotouči je vidět kam desky sahaj,problém je že ty vlnky na kotouči způsobují vibrace při silnějším brždění.Ještě byh mohl asi o 0,5mm zbrousit vrchní očko třmenu aby se dostal pod horní PM úchyt,jestli to bude řešení nevím no :-D
vem trochu z plochy adapteru, aby to sedlo hlouběji, mohlo by stačit
Už jsem ubral ze spodního a tam už místo není,kdybych vzal z horního tak bude vrch sedět dobře ale spodek desek ne :-(
musíš z obou :-)
:-D ta spodní je na max,jedině prořezat střeva vidle :-D
jak už jsem psal zafrézuj ten PM na vidli
A co si pomuze, kdyz uz je okama trmenu na spodnich nohach vidle?
já tam vidím rezervu jak kráva a neni potřeba moc 1–2mm bohatě stačej..
za kurvení vidle mi to nestojí :o),více méně jsem s tím počítal,takže v záloze jsou jiný brzdy a komplet pohon :-D
tím nic nezkurvíš ty dosedací plochy jsou normálně frézovaný už z výroby a taky s nějakou tolerancí…
koukat na Ebay a hledat ,stejnej problém jsem řešil když jsem měnil Fox IS-PM.Ale sehnat se dá.:-))
zrovna je jeden třmen k mání