Nový ročník se už rozjíždí:)
Nový ročník se už rozjíždí:)
SPĚŠNÁ I CINK V CHELVĚ SKVĚLE ZVLÁDLI VSTUP DO SEZONY
Vypada to, ze Stosek zase bude letos radit:)
STOŠEK SE SEEWALDEM VÍTĚZÍ HNED V PRVNÍ ETAPĚ ANDALUSIE
PŘESNĚ TÝDEN DO CAPE EPIC 2022! STARTOVKA STÁLE NENÍ KOMPLET
https://mtbs.cz/…ie/popis-xcm#…
Budete sledovat?
Koho tipujete na vitezstvi?
Jak silnou vidite cestou stopu?
Vítězství vidím na Schurtera a Forstra. Uvidíme co Stošek a Seewald.
První trojka by mohla odpovídat (ideálně v opačném pořadí) startovním číslům, pokud se všem dotyčným vyhnou výraznější problémy.
Takže Vakoč se kvůli zranění nakonec nestihnul dát do kupy ?
Ne, zlomenina prý pořád bolí.
Dres Hynka a Ulmana na Cape epic.
Pecka
A ještě to navíc trochu připomíná ty oblíbené zebří pruhy…
To je super, dá se to někde koupit? Pokud teda výtěžek z prodeje jde na Ukrajinu :D
Bike check Ninova kola na Cape Epic
To kombo … ufff :-)
Koho na epic letos tipujete?
Za me vitezove shurter/forster.
Stosek/Serwald 2.
Beers/blevins 3.
Hynek/ulman top 10.
Prolog – Stosek 3,ztratili na viteze ze Specialized 1,06min,Hynek s Ulamen 12 coz neni spatny. Schurter menil zadni kolo takze ztrata 4,39 a 15misto.
…
Tak Schurter zase defekt a ztráta dalších 5 min. Stošek etapa+žlutý dres, tak z pohledu Českého fanouška zatím paráda.
Na to ze mel Schurter defelt opet zadniho kola jako vcera,tak jeli dobre a dojeli celkove na 5 miste. Dnes se etapa nepovedla dvojici Specialized, Beers mel krizi ze ho do posledniho kopce Blevins chvilemi tlacil. Hynek dnes 10 misto a 10 je zatim celkove..
Kluci jeli pěkně
Omluva, Hynek v GC 11misto, asi to nebylo ofiko kdyz jsem to psal…
Tak Scott má k sobě pomocný tým. Když je na blízku, tak to pomůže sakra hodně.
Vysledky na fotce jsou z mezicasu na 22km,nikoliv cilove,jelo se na 24km…
Jasný, split 22km
Kristus Hajnek ma ve vysledcich vyborne jmeno tymu :)
Jj, jsou team Cernosice :-)
Taky me to pobavilo:-) Ale nemuzou jet ofiko jako Canyon 2 team (realne to tak je) , kdyz Ulman jezdi na Speslu. Museli vymyslet neco neutralniho…
ze to nejak nenavlikl na Future Cycling…? ze by se to nelibilo Canyonu?
Třeba mají smlouvu jen na jednu dvojici.
Každopádně jsem rád i za ty dresy.
Fandím jim.
Ulman je z jiného týmu v tom tkví ten problém. Kdyby jel Vakoč tak budou uvedeny jako Canyon… 2
To si nemyslim, mel jet s Vakocem,ktery je ofiko soucasti Canyon teamu, meli jet jako podpora pro Stoska se Seewaldem a tedy predpokladam jako Canyon 2.Bohuzel Vakoc se nestihnul vylecit,tak nahradni varianta s Ulamen a predpokladam,ze i financne to jde za Hynkem,nikoliv za Sporkou:-) Vzhledem k tomu,ze jsou oba z Cernosic,tak na rychlo vymysleli tenhle nazev a dresy. Ve finale je to jedno,fandim bez ohledu na dres nebo nazev :-)
Na mtbs je představení Hynkova kola. Zajímavé, ale překvapilo mě, že foukají 2,1 baru. To mi přijde nějak hodně.
to bude 100% preklep.
Asi jo, možná jen prohodili čísla, 1,2 by sedělo.
Na druhou stranu když vidíš, po jakém terénu občas jezdí, tak 1,2 je hodně málo.
No v tom videu představení Ninova kola (viz yt odkaz výše) říkal ten mechanik, že fouká 1,2 a 1,3 pokud si pamatuju. Pravda taky 3 dny v kuse řeší defekty
Jojo, 1.2 a 1.25 tam říkal.
Nino vazi asi 68kg, vozi 2,4 Aspeny, tam tlak 1,25 neni uplne nizky. Hynek vozi 2,25 schwalbe na 25mm rafcich a vazi o neco vic. Tam bych ocekaval minimalne nejakych 1,7 bar a ani tech 2,1 neni uplne nerealnych, kdyz nepotrebuje moc gripu.
Moje zkušenost:
80 kg, Hard tail
Předek Rekon race 2,4, ráfek 27mm, Tlak 1,15 – 1,3
Zadek Aspen 2,4 ráfek 25mm, Tlak 1,25 – 1,4
Cokoli víc jak 1,4 mi příjde jako nesmysl.
2,1 u Hynka, který oproti Ninovi nebude o moc těžší mi přijde moc, těžko říct Schvalbe sem dlouho nevozil.
Tech 2,1 se mi taky zda hodne, tolik jsem asi na zadny zavod nemel, vazim 75kg, ale taky jsem nejel Cape Epic.
Pro tlak je zasadni ten rozdil v plastich, ty 2,4 maxxisy se vozi pro stejny pocit na o dost nizsim tlaku nez 2,25 plaste. Nino meri 173cm, Hynek nevim presne kolik, ale bude to skoro 190cm. Tak i ta vaha tam klidne muze byt bliz k 80kg. Tohle dohromady by klidne davalo pro stejnou jizdu tlak 1,8 bar.
Hynek vozí Luxe v L a Exceed v M, takže měří podle mě cca 181–82 cm, váha 73 kg, takže by sedělo těch 21 PSI.
Mam 190cm a kalkulacka canyonu mne rika, ze bych take mel mit luxe ve velikosti L.
2.1 bar je hrozne moc. To je hloupost. 21 psi by mohlo byt klidne, tomu bych veril. Sam vozim 21 psi v zadnim kole s 2.25 Maxxis Ardent Race na 22 mm rafku a vazim 68 kg.
Nevím jak tuhé jsou ty Maxxis, nikdy sem je nevozil. Když ale porovnám Schwalbe Super Race, co vozí Hynek, s např. Conti Protection, nebo Vittorky TNT, tak je to sakra rozdíl. Musel sem foukat na svých 70kg o 0,4bar víc…
Minimalne Nino jede 120 tpi verze, ktere se daji bezne koupit. Normalne na svetaku vozi 180 tpi verze, ktere Maxxis dela jen pro zavodaky. Ta 120 tpi verze s EXO zesilenim bocnic neni uplny papir.
Měl jsem za to, že veze ty Aspeny 2,4 ST ten má jiný vzorek než klasický Aspen ne? Ty Aspeny ST jsem nikde neviděl ke koupi
To se ani nedá myslím koupit. To dělají jen pro profi týmy, kteří vozí Maxxis.
jasne reagoval jsem na TheJD, který psal, že Nino jede 120 tpi verzi, která se dá koupit ale tak to asi není, protože podle mě má tu ST verzi.
Vepredu Aspen, vzadu Aspen ST. Aspen ST se mozna neda koupit, ale uz je nejakou dobu normalne v kalatogu na webu, takze by ho meli delat i pro zakazniky.
Proto mi to nepřijde jako nesmysl. U Nina se ví, že vozí dost nízké tlaky. Když k tomu připočteš tuhé bočnice, balonový rozměr a jeho muší váhu. Oproti tomu Hynek bude vážit o dost víc, ne tak tuhý plášť, užší ráfky, užší gumy a na čem rád jezdí nevíme, třeba má raději nafouknutější gumu. I když přes 2 mi přijde dost no..
tady sem našel článek z roku 2014, kde píše 1,5 – 1,6.
Ale on Nino vozi nejakych 16 a 17 psi v tech 180 tpi plastich.
Ten clanek, co jsi nasel, je zajimavy. Tehdy jezdil DT Swiss zaplety nejspis s vnitrni sirkou 22.5 mm a Conti plaste, takze tim spis by me prekvapilo, kdyby ted jezdil 2.1 baru. Podle me je to hloupost a ma to byt 21 psi. Ony mekke bocnice udelaji dost, ale ne skok o pul baru. Bohuzel v tom MTBS clanku neni z fotek poznat, co presne je to za plaste, tak je klidne mozne, ze tu ultra lehkou verzi ani neveze.
Třeba je to jen blábol v článku.
Já mám 60 kg a když Xkingy nafoukám na 1,5, tak už mi to přijde jako šutr. Normálně foukám 1,1 až 1,2.
Tomu ze by mtbs psali nejakou blbost bych se nedivil. Spis mi to prijde jako jejich kolorit. Co mi prijde dpis zajimave, ze ma na horni ramovce napsane CFR (ve stejnem designu jak to ma Exceed) i kdyz CFR Lux oficialne neexistuje.
Tak Je to prý 21 psi. Pokud tam nemá vložku, Tak je to úplně normální. Při 81kg vozím na 26mm ráfků a Schwalbe 2,25 s vložkou 18–20 psi
Tak Nino dnes brutal ztráta, zatim to vypadá na minus 20 min na vítěze… Kluci z Northwave zase v poho pohlidali vedení.
Tak už ví, že na vítězství nebudou mít. Tak jedou spíš tréninkové tempo. Přeci jen světovy pohár je za chvilku.
Ne, jedou ciste na etapy a kdyz vi, ze na to ten den nemaji, tak dojizdeji na pohodu.
Po 4 etapě.
Vcera dohizdel forster do cile z posledniho.
Myslim, ze uz prejdou na nejsky etapy. Celkove uz asi nedaj.
Tak je musela neskutečně psychicky popravit ta série defektů. Pak si asi regeneračně Forster zadřel třísku tou vyhranou etapou, na celkové už ta morálka prostě není. Jak píšeš, asi ještě zkusí etapu.
Defekty určitě, ale Forster mně přijde, že letos není úplně ve formě – už ve 2 etapách se vyloženě trápil a Schurter na něj musel dost čekat.
Lars dnes dost drsny pad, sbiral se tam skoro minutu … to uz ani na etapu nebude.
No přišlo mi, že nemá ani úplně v cajku bike.
Dneska kluci pekne a porad drzi zlutak.
Jj psal jsem v 9 :26 :-)
No hlavně ten úplný závěr byl dost zajímavý a Egger s Baumem tak trochu vykolejení.
Dnesni vysledky…dnes navyseni naskoku na 6,54min na druhe misto. Zitra to bude nahoru/dolu, 2700m na 76km..
Jo zítra ta etapa vypadá na pořádný peklo.
Tak dnes se to moc dobre nevyviji, Seewald ma krizi a uz v prvnim kopci ho Martin tlacil…Docela me i zaujalo,ze pri rozhovoru pred startem mel Martin respirator a v tom jsem ho cely tyden nevidel..mozna ho jen tentokrat nesundal,tezko rict.
Tak ted rikali, ze Seewald ma narazena zebra od 2 etapy a pry se to zhorsuje kazdou etapou..
Jo, několikrát to zmiňovali, ale nespletli si to s Ulmanem? Nevím o tom, že by Seewald spadl, jen, že měli v 2. etapě tuším defekt. Takže doufám, že měl pouze horší den a zítra to bude ok…
Hm, tak beru zpět, opravdu to má po pádu v 1.etapě. Do kopce ok, sjezdy a drncání blbý, viz MTBS. Snad toho žluťáka udrží.
Egger + Baum (Speed Company) už v celkovém virtuálním pořadí – po 3 hodinách jízdy – ztrácí „jen“ 3:23 a to byl před touto etapou jejich odstup 7:02. To bude zajímavé, dnes je ještě čekají kopce + zítřejší závěrečná etapa.
Takze v GC se naskok po dnesni etape snizil na 2:45..to jeste bude zajimave,nezbyva nez verit ze se jeste poperou a neprijdou o to v posledni etape.
Zítra 68km / 2000m – pokud by to mělo probíhat jako dneska, tak je snad i reálné, že je dají. Jinak zítra v TV od 8:35 na ČT Sport přímý přenos.
Jj to bude správný finále. Jinak to dneska Canyon celkem ještě zvládli. Kolem 40. km ztráceli 4 minuty, takže to vypadalo na větší průšvih.
Přesně tak – nezbývá než se těšit !!!!
Whoooo. To sou nervy. Tak hosi vole, poctive fandit zitra!:)
Tak zatim se to ideálně nerozjelo… Snad kluci zaberou.
Bohuzel..ale ti kluci ze Speed Company jedou fakt dobre,na to ze to jedou poprve,tak se s tim vubec nemazou…
Tak ztráta zatim 1:58
Tsk náskok je pryč a 12 s bez žlutého dresu.
Jojo,sleduji..bohuzel Seewald nestiha..je to zavod dvojic a neda se nic delat.
ano.. .škoda:(
třeba…dokad není v cíli, tak není dojeto.
teď celkem zaímavý okénko ze servisu.
A zmiňovali i tlaky: 20/18 psi na 30mm ráfku u Martina.
Byl to pěknej závod, třeba jim to vyjde za rok.
Mám dotaz: Jak je to s pravidlama co se týká mistrovských dresů? Pokud to dobře chápu, tak duhu popř. národní dresy vozí vítězové XCM. Ale jak je vůbec „maratón“ definovaný, když ty dresy vezou i ve 20km prologu??
Spíš to bude tak, že ten prolog nebyl XCO tak maratónec může vozit ten dres. Jinak dle UCI by maratón mel mít minimálně 60 km. Může se jet na kola, ale ty můžou být maximálně 3. Jinak tady jsem občas slyšel, že maratón by měl být zhruba na 4 hodiny.
Celý Cape epic je braný jako maraton. Ale dřív tomu tak nebylo, ještě v roce 2019 tam Schurter jezdil v duhovym triku.
Cink výhra o více jak 2 minuty v Langenlois: https://www.racetecresults.com/results.aspx?…
Jolanda
https://www.instagram.com/…Cb0Oiq2l1mw/?…
:-)))
A ted neaprilove: davaji nekde prenos dnesniho xcc a zitrejsiho xco pripravnyho zavodu c1 v Brazilii?
Nevíte, jestli nakonec Cink včera jel?
Zkoušel jsem googlit, ale přiznám se, že jsem tomu moc nedal:)
Jel, skončil 9.
Podle stravy jo. Dojel na 9. místě.
Díky za info:)
Tak snad se dá do kupy do svěťáku.
Tak vice info uz i na mtbs:
Drsné je teda, že Jolanda nadělila druhé v cíli 6 minut. Jinak pro Cinka to muselo být těžké. Už tak těžká trať a do toho ještě bláto.
Jolanda je nejlepší, trochu jsem se o její formu bál, když si obarvila vlasy, ale je to tam pořád :-)
Řekl bych, že ji dost pomáhá specializace jejího partnera.
Sice se u toho umí aji pěkně rozlámat, ale z dlouhodobého hlediska ji Luca určitě hodně prospěl…jakože v závodění. Jak to mají doma, to už nevím :(
Luca je hlavně prodejný zrádce!
V syndikátu určitě vymýšlejí, jak ho Greg potrestá.
:-)
Mně to nevadí, já ty Santy nikdy moc neobdivoval :D
Me treba ten novej blur mrzi…
Blur je jedinej rám od Santy, kterej bych si koupil :D
No to ja taky…teda do minuly generace:)
NEEE! Právě že až tato se mi líbí, protože to nemá VPP o kterým všichni fans tak hystericky básní, tak už jen z toho důvodu :D
Kdyby udělali lepší vedení hadic a bowdenů, tak ten starej beru hned, to vedení je ale hnus.
Prvni kolo svetaku startuje v brazilii:
https://mtbs.cz/…ovy-pohar-xc#…
Okruh vypada zajimave. Divacky to bude atraktivni a asi bude super atmosfera.
Trať vypadá parádně, moc se na to těším
Bude to pěkný, už i dnešní shortrack vypadá, že bude zajímavý.
Tady je podrobný plán vysílání na redbull TV
Cannondale Avanciniho, nádherná umělecká práce.
Jen aby jim ty desky přes dropy zas před závodem někdo neodnesl :-)
Taky me to napadlo:)
Kazdopadne mistama mi to uz prislo docela brutalni. Tohle jezdit na top tepech….
Narocnejsi technika fain, ale at zase z toho neni enduro s kardiem na hodinu.
Tady ten gap po té kompresy, to mi nahánělo strach, jen co jsem na to koukal.
Škoda že už nemůžu najít video, kde to skákala Jolanda, to vyniklo víc…
To samé ten dopad na lávku. Nevim no, na koukání fajn, jinak mi to přijde za hranou XC… Přeci jen to je hodina prakticky na doraz. Už při koukání na OH sem každých 10s čekal, kdo se ošklivě rozbije.
Ja jsem naopak rad, ze trend jde timto smerem. Nevyhraje jen nejvetsi chrt, ale nejvetsi chrt se spickovou technikou. Pokud nekdo nema techniku, tak at tam jsou chicken line nebo at jde do XCM.
diky za rozhovor, dost dobry
A za chvíli tu budeme mít místo XCO, XCF… Freeride… :-)
Na druhou stranu závody na skill jsou už ve formě endura nebo DH. Podle mě se to zbytečně moc hrotí.
Zavody na vykonnost tu mas taky. Na silnici.
Mně zas přijde, že se to trochu přehání. Je nutný si uvědomit, že ostatní technické disciplíny mají jednak jiná kola, „krátké“ erzety nebo celý závod má jen pár minut (3) a volnou trať jen pro sebe. Podle mě je trochu špatně, když na XCO tu trať sjedou jen muži (a né všichni) a pár ženskejch, ostatní jsou vysraný až za ušima. Je něco jinýho se cpát do lajny v masovym startu a nebo si jet „pohodičku“ ideální stopu na enduru. A pupíci se skillem tady na BF ať si zkusej vyhnat tepy k maxu a pak jít na svoje oblíbený traily, asi by poznali, že najednou je ta lajna o dost těžší :)
Podle mě prostě XCO není o tom, jak moc velkej a nebezpečnej jump tam bude, případně jak ostrý šutry, technika se dá udělat i jinak viz CX.
No já bych některý ty lajny na XC kole nedal ani s klidným tepem … :D
Jezdím „závody“ jen maratony.
XCO jsem jel jen jednou. Na první pohled technicky průměrný okruh. Nejdřív jsem si říkal, jeslti mě to vůbec bude bavit jet. No a pak se to rozjelo a … při tepech 175+ (maximum mam 185) je to úplně jinej rozměr. V tohmle šrotu jet na limitu tehniku je úplně jinej vesmír.
Mám rád atraktivnější závody, líp se na to i kouká. Ale s rozumem no…
Podle mě ta současná náročnost je už ok a dost hard core pro fanoušky. Víc už to stejně limituje zdiv kol a než jezdit „XC“ s 130mm fulama…to bych raději zastavil na tomhle.
Viz. rozhovor s Jardou Kulhavým výše.
Dobre ale pak pocitej s tim, ze bud budou vyhravat 30kg bouraci s neskutecnym W/kg-cili kazdej vrchar co si odskoci ze silnice. A nebo ti do cile bude jezdit 20 lidi pokupe a rozhodovat budou lokty a sprint.
To podle toho, jaky okruh udelas (dle pravidel na to mas 4–6 km s casem 80–100min).
To se zatím nedělo a neděje. Tak proč by se to mělo změnit?
Přesně a každej vrchař tu techniku, která je třeba na průměrně náročné XCO bez skoků, nemá. Terén je terén.
No protože se ty okruhy dělají čím dál víc brutální :-)
Hele, dám příměr.
V alpským lyžování byl letos neskutečný mužský slalom. Takovou vyrovnanost lyžování nepamatuje, vyhrát mohlo v každým závodě 40 lidí. Proč?
Protože ten sport narazil na svý limity. Výkonnost jezdců se srovnala, mezi 1. a 40. není prakticky rozdíl. Jezdci mají líp vedenou přípravu, jsou fyzicky zdatní, jsou rychlí, mají lepší materiál (a všichni srovnatelný), stejný (a špičkový) tréninkový možnosti, videa, regeneraci atd. atd. Vzhledem k tomu, že se na rozdíl od XCO jezdí intervalově, rozhodovaly o pořadí úplně jiný věci, než samotný výkon (stav trati ve 2.kole, komu vyjde sluníčko, kde se vytvoří koryto, kdo správně trefí nastavení materiálu atd.).
Důvod? Už není kam posunout obtížnost. Ty svahy neuděláš prudší ani ledovější. Nemůžeš je natáhnout a jsi pravidly vázán v tom, jak tam můžeš napíchat branky. Nemáš jak ty jezdce dostat na limit. Ve finále to vypadá tak, že kdysi obávaný Planai jede 50 lidí úplně na pohodu, ta-ta-ta…vypadá to jako v počítačové gamesce.
Mimochodem: letos už na tuhle pistu pustily i holky a žádný masakr se nekonal. Prostě doba jde dopředu, co by dřív sjela jen Shiffrinka, dá dnes kde kdo.
Tohle je stejný. Lepší připravenost, lepší kola atd.
Alpský lyžování moc nesleduju, ale po tom co byly před lety fakt blbý pády, tak ty tratě naopak trochu upravili do bezpečna :) Dále máš třeba pravidla na výšku podložek pod botama atd. – takže alpský lyžování už narazilo i z druhé strany – aby se tam nezabili.
Letos jsem něco viděl a přišel mi to slušnej masakr.
Mluvil jsem o slalomu, kde je riziko minimální. Samozřejmě v ostatních disciplínách právě díky větším rychlostem ještě rezervy jsou a rozhoduje mnohem víc výkonnost.
Jakoby jo a jakoby ne.
XCO je hodinový hromadný závod v dorazu. Z principu narazíš na hranici relativní nebezpečnosti (protože jisté míro rizika k tomu sportu prostě patří). Proto to nelze takhle porovnávat. Souhlasím s tím, že se mají tratě dělat technicky náročné, ale ne nebezpečné ve smyslu té disciplíny. Když v XC v grupetu létají skoky jako občas sjezdaři, tak je něco špatně. naopak bych čekal rozvíjení techniky i směrem nahoru, stejně jako směrem dolů.
Stejně jako CX má jasný mantinely, mělo by je mít i XC. Jinak nám za chvilku začnou vozit chrániče, pak full-face helmy, 140mm zdvih a kruh se uzavře s kočkopsem ENDCXC. Nakonec bude XCO něco jako technický závod ala DC a XCC dnešní XCO. Přijde mi že ta disciplína teď hledá své místo a vlastně pořádně neví, kam chce patřit. Až budu chtít vidět skoky přes co největší gap, pustím si EWS nebo sjezd.
Kdybych to měl přirovnal k lyžování: taky občas musí přiškrábnout skok a super-G si nehraje na sjezd.
Souhlasím.
Kdo konkrétně je 30kg bourák s neuvěřitelnými W/kg aniž by měl velmi slušnou časovku – tah na roviny? Konkrétní jméno, fakt mě nic nenapadá :)
proč se to nikdy nedělo?
Proč se to teda neděje v disciplínách bez techniky?
Nikdo tu nepíše, že mají být XC tratě urovnané šotoliny, ale třeba skoky jako na OH jsou úplně pointless zbytečný a třeba jolnada se tam málem rozsekala, protože tlačenice, né protože by měla špatnou techniku.
Jo, Jolanda ta to tam vybrala teda hodne luxusne, mela i kapanek stesti asi :)
Ta jezdí all-in tak často, že se divím že ještě žije.
No protože sviňucha Pauline :-) … ale jo, zrovna tenhle drop byl zbytečné.
Pokud chceš udělat selekci, máš na to jen 3 nástroje: těžší kopce, techniku, počasí (s čímž ale pracovat nemůžeš…). Když budeš dělat okruhy jako v Snowshoe nebo Novim Sadu, dosáhneš stejnýho výsledku: bude jezdit skupina, bude se taktizovat, nikdo neodjede, protože v kopci získá 3 metry, který ztratí na rovině. I NMNM 2020 byl 2.závod podobný.
Když budeš chtít bezpečnost, musíš teda tu selekci zajistit kopcema. Takže uděláš první půlku krpál, druhou bezpečný sjezd, na víc nemáš prostor. Pak rozhodne W/kg.
Pokud to nebezpečí spočívá v tom, že jede víc lidí pohromadě, je to ale úplně jiná věc. Pak se bavme o tom, že můžou jezdit třeba 2 kola technicky lehčí trať a pak 4 kola brutálnější až to nebude tělo na tělo.
Já ale celou dobu neříkám, že to má být úplně bez techniky, před 5–7 lety ty tratě byly stále takové, že by je většina BF nesjela ani na enduru.
Jen mi přijde zbytečné, že tam cpou vysoké a dlouhé skoky a podobný chujoviny na hraně XC kol, jen aby se to „lépe prodávalo“ Na těch jumpech se žádnej rozdíl, kterej tu furt meleš jak kolovrátek, nedělá, jen se tam čas od času někdo zrakví na zbytek sezóny.
Třeba můžeš udělat fakt nepříjemný výjezdy a kořenový pasáže – což jsou nenápadný místa v TV, ale reálně to třeba rozhodlo o mistrini světa 2018. Přitom to místo bylo „vlastně úplně o ničem“. Většinu tu štve, že se to dělá na efekt, né pro selekci.
Přesně na tom si udělalo jméno i NMNM (a mnoho dalších). Technicky těžká trať nepotřebuje nebezpečný fičury na zabití.
A popravdě stoupnout si k rockgardenu, nebo ke kopci v kořenech (nepamatuji si názvy těch sekcí), je mnohem zajímavější než k jednomu dropu.
OK. Ale zvládli bychom to možná i bez těch invektiv o kolovrátcích, ne.
S tím, že skoky nutný nejsou, souhlasím. Ale že nějakou trať nesjede někdo z nás ještě neznamená, že je fajn pro SP navěky. S faktorama, co píšu – líp připravení jezdci, lepší kola – musíš pracovat a ten sport někam pořád posouvat. U MTB to samozřejmě znamená, že pro laika je to víc nebezpečný, protože to bere podle sebe. No myslím, že by mnohem nebezpečnější byla trať NMNM těch 7 let zpět pro borce z pionýrské éry MTB, než bylo Tokio pro dnešní elitu.
A ta otázka rizik plynoucích ze soubojů…loni jsme tu řešili, jak Nino na hraně škrábl Flücka. Jen 2 jezdci, žádný drop, lesní trail na pohodu…a přesto kdyby se ťukli, hodil ho hlavou na strom. Vždycky tam tohle riziko bude, je to boj, no. Na to moc recept není.
Ale ty dropy co tam teď všude cpou už jsou často trochu moc.. v tom nasazení nebezpečné a přitom to zas tak pole neroztrhlá, jo oddělí to ty co by stejně dojeli osmdesáti, ale špička to bude lítat celá, možná ne jak Nino, ale bude. Spíš té selekci a koneckonců i atraktivitě pomůžou technické pasáže, kde fakt jde o tu techniku, ale přitom to není nebezpečné, takové to kde to Fluckiger sjede o třídu jinak, než Cink a kamera to může taky pěkně nasnímat…
Já nevim, nechci to úplně zlehčovat, občas mi to přijde na lehce na hraně, ale třeba zrovna dropy, když nejsou extrémní, zase tak nebezpečný nejsou a borci ve svěťáku by je zvládat měli. To už spíš nějaký sjezdy po skalkách a tak, kde hrozí pád na šutry apod. bych viděl jako rizikový. Obecně ale se mi líbí, že to není jenom silnice v lese, ale že tam je i ta technika. Možná se XCO trochu hledalo a asi ještě hledá, trochu zápasí s novými trendy a poptávkou, ale těm směr mi přijde fajn.
Podle příspěvků od naší repre, se tam asi celkově dost padá a tentokrát to „kličkou“ odnesl Koňaso :-(
„24. a 29. pozici obsadili v úvodním závodě Světového poháru naši mladíci v kategorii U23, Honzové Zatloukal a Sáska. I když ani jeden nebyli s výkonem příliš spokojeni, tak si z Petrópolis přivezou poměrně dost bodů a oba se znovu posunou v rankingu UCI. Bohužel, do závodu nastoupil prvoročák Filip Konečný, který si po pádu v pátečním tréninku, podobně jako řada dalších závodníků na náročné trati v Petrópolis, zlomil klíční kost…“
Jolanda chrchlá, takže minimálně shortrack bez ní..
Cooper taky, Sarrou C19. Dobre to zacina.
Anton Cooper z Trekfactory taky…
Zensky jedou short track.
Zatim jsem nevidel ht. Jen samy fully. Okruh i na shortrack pekny a zavod fain:)
No tak teda cumim:)
Prevotova ani ne dva tydny zpet na cape epic celkove treti a ted vyhrala uplne jinou disciplinu.
Ma asi solidne na letosek naslapnuto, tsk uvidime, jak ji dlouho to vydrzi.
Mazec.
Loni vyhlašovala, jak nebude zkraje ve formě protože OH. A stejně hned lítala. Letos domácí MS, ale to je daleko, může mít formu teď a pak druhý vrchol.
ČT to nedává ani na webu?
Leda Redbull..,
Od příštího roku 2023–2030 to poběží na Discovery Sports pod který spadá i Eurosport takže už nic zadarmo. Pouze placený obsah.
uci-turns-from-red-bull-to-discovery-sports-for-mountain-bike-world-cup
Tusil jsem, ze to koupi tihleti :/
Takže to poběží na Eurosport playeru? To bych celkem uvítal.
Já myslím, že někde psali že to má být pořád zdarma..
Jelikož nemůžou měnit typ kola mezi shortrackem a crosscountry. Takže nikdo nepojede ht.
Shortrack hodně rychlej ale tak by to mělo byt no.
Tak tak. Kde tam Cink viděl podobnost s Leogangem to teda nevím :-)
Jak vypadal Leogang si už teda nepamatuji. Ale i komentátoři něco zmiňovali s Leogangem.
Asi kvuli tomu tahlymu stoupani?
Teda jestli si vybavuju Leogang spravne.
No ale tam to byl krpál jako prase, totálně se to nadělilo. Tady teda nevím nevím jak se zbaví Avanciniho…
No, v shortracku tady není. ale v nedělním závodě už bude právě…nbo mě to teda jako krpál přišlo:)
Pěkná palba to byla. To mě zajímá jaká průměrná rychlost tam byla.
Velká :-)
Wow, to byl sprint:)
Super!
Ondra hodně solidně.
Překvapil i Nino. Jak Prevotová, tak bych čekal, že fyzičku mít budou, ale prostě spíš na delší tratě než tohle.
Těším se na neděli.
Hatherly!!! Yes!
No ale ta atmosféra! Ufff!!! Jako na fotbale, v nedělu to bude masakr!
Jen mi přišlo, že to pokrytí kamerami bylo trochu slabší. Navíc většina záběru na dálku. Snad to bude v Neděli lepší, i když v té džungli je to asi složitější, než třeba v NMNM.
Od 16:20 našeho času v přímém přenosu ženy, od 19:35 muži:
Jolanda nestartuje? Chjo…komu mám fandit ?!
Teď si říkám to samé, asi zaklopim notebook a půjdu makat ven
Nemocná, proto nenastoupila ani do short tracku.
Tak Rebece to nešlo nepřát, konečně se dočkala :-)
Chlapi začínají.
Jsem zvědavej.
Avanchinimu držím palce, aby nevyhrál:D
Jinak začátek sezóny, tak těžko říct. Ale vzhledem k otmu, co předvedl v pátek bych se nedivil, kdyby to dal Nino.
Ondra? Top 5?:)
Do kopce si je teda dává pěkně. Vtechnice zase ztratí…ale takhle zatím pecka.
Koukal jsem, že Ondra jede vidli 34.
Uz loni ke konci sezony nikdo z muzu vepredu nejezdil Fox 32, vsichni 34.
Zatím teda za mě nejhorší zaváděcí kolo, co jsem kdy viděl s tím špuntem :D i když to zrovna Ondrovi vyšlo výborně dnes na startu..
Jakto, že avancini závodí? Loni končil, ne?
O tom nevim.
Dával to na insta, Cink to tenkrát sdílel, tak jsem se těšil, že od něho bude pokoj. Ale je pravda, že jednoznačný vyjádření to nebylo.
Taky jsem si myslel.
Dascalu prekvapuje. Ale porad bych si vsadil na nina:)
Nino nebo Dascalu, je mi to jedno…možná tomu Ninovi to přeju víc :-)
YES !!! Už jsem měl bobky …
Nino je borec, přál jsem mu to :)
Pěkný finiš.
Hlavně jak ho to do budoucna nakopne teda duševně.
Ten finiš byl luxusní!!! :)
Nino je fakt kral, mel stesti, ze ta cilovka byla docela dlouha a ze to nebyl Pidcock nebo MVDP proti. :-) Po tolika sezonach klobouk dolu pred jeho motivaci a schopnosti se mackat na maximum.
Tak Nino dnes podle mě vešel do historie (teda, ne že by tam před tím už nebyl).
Překvapil mě už v pátek (a zrovna tak Prevotová). Fyzička na dlouhý etapák epic a za takovou chvíli tak lítali na sprintu.
Když Nino poprvý nevyhrál cca dva roky zpět, tak jsem si tenkrát pro sebe říkal, že je klidně možný, že už nikdy nevyhraje.
A zrovna tak bych si teď tipl, že se ještě tuhle sezónu pořádně předvede.
Uvidíme.
Zatím je to super a baví mě to přelévání vedoucích.
Ondra taky pěkně. Sice bych roaději v tý TOP 5 a trefil bych se přesně:))
Ale s tím, co si zaži ls tím loktem a na takhle těžký trati…letos na tom podle mě bude dobře.
Kdo koukal na soc. sítě ví, že na Cape Epic oba dva Nino i Prevot moc netrénovali a už vůbec né moc přehnaně na sezonu v XC.
Tak Nino v zimě bydlí v JAR má tam barák a Prevot tam byla 14 dní předem.
Prevot jak chodí s tím novým klukem (freeride a enduro jezdec Kilian Bron) tak bych čekal podle snímků na instáči, že trénuje na Enduro sérii. Samozřejmě nějaký snímek nic neříká, že tak trávila celý den.
Ano, trénuje na EWS. Jen nevím co tam bude dělat, v technice mi vždycky přišla slabá, oproti konkurenci.
Uz v r 2014 kdyz se zacinalo takto brzo sel Nino do sezony rovnou z CE a nemit defekt v poslednim kole, asi by vyhral.
Jeste vic nez on ale vcera prekvapil dalsi ucastnik CE Marotte.
Mozna lip adaptovani na zavodeni v horku? Mozna trat s hodne takovyma silovyma, tahovyma pasazema?
O té adapaci na horko jsem též přemýšlel, ale když vezmu jak pak zacouval Avancini či Hatherly. A ti na to horko musí být zvyklí. Mě přišlo, že hodně lidí doplatilo na to drsné tempo hned ze začátku a pak postupně odpadali a dopředu se dostali ti co si jeli to svoje. Uvidíme jak to bude vypadat, až se pojede zase v Evropě.
Jinak. Uz jen proto, ze to bude az za mesic.
Ava podle me chtel drzet krok doma za kazdou cenu. Alan vytuhnul skolacky, no. Ale treba Marotte tam byl taky na gume… Svoje si jel Dan a Colombo a posouvali se az na podium. Podobny zavod byl loni tusim v Raichu jak to rezal Fluck a Ondra a lidi odpadali a naopak ke konci se tam najednou zjevili ti, co si jeli svoje.
“Měl jsem výbornej start a pak jsem to zkusil, já to takhle mám a budu to zkoušet dál, dokud to nevyjde :-) Ale dneska jsem na to neměl, bylo tam spoustu lepších kluků, jsem spokojenej, top desítka se počítá. Beru to jako takový standard a jsem rád, že pořád držím takovou tu stabilitu z loňska,” okomentoval vývoj Ondra Cink.
A ja jsem rad, ze to tak ma. Ocenim, ze dela zavod. Jednou mu to snad klapne uz:)
Albstadt s Koretzkym, Pidcockem a Iserbytem. K tomu uzdraveni Sarrou, Cooper,Gaze.
Tak kdo vyhraje?
Pidicock
Už je fit?
Tak to nevím jeho aktuální formu, ale pamatuji si jak se loni probojoval z posledního místa skoro na čelo a to tam jel poprvé. Takže očekávám letos ještě zlepšení :D
Nové Město má v plánu? Neví se?
Ano má.
Právě. Je kolem toho moc záhad. Ani Ineos je asi dost ve tmě. Tvrdili, že je cajk, zase se mu to na závodech vrátilo, pak ho stáhli z Gira na poslední chvíli aniž by přesný důvod udali…To může být něco chronickýho a trvat, než to odhalí a vyřeší. Viz kdysi Dumo.
Mimochodem Tempier nepojede kvůli borelióze a Avancini taky hlásil nějaký podivný problémy.
Jel Iserbyťák už někdy svěťák, nebo bude mít premiéru ?
Nejel.
Trať v Albstadtu: https://www.youtube.com/watch?…
Sem zvědav kdo pojede HT bike. Očekávám, že většina stejné spíše zvolí full.
Koretzky HT. Poprve v zavode KTM. Je mezi tim a Orbeou velky rozdil?
Loni jel taky HT. Pidcock, Fluckiger též jeli HT. Vím, že jel i Cink ale pokud se nepletu tak nebyl na něho zvyklý a ani spokojen. Takže čekám, že pojede full.
Když zmiňuješ Iserbyta, tak v U23 by měly startovat další 2 známé jména z cyklokrosu a to Puck Pieterse a Kata Blanka Vas.
Blanka by měla jet elitu. Ona, Mitterwallner a Bohé využily nabídku UCI se „postaršit“ a skočit dřív do Elite, pokud to nepletu.
Tak ne Bohé, ale Stigger.
Mona Mitterwallner, Blanka Vas i Laura Stigger jedou Elite.
Tomův květnový program
To už tu je.
No tak já si dám toho Plhu no…
Ty uz sis zvykl, vid:))
Hod sem startovku na Short track. Tim to vyzehlis :-)
Program
Tempier na HT? No odvážná volba … :)
Asi si spočítal, že s jeho stylem šlapání přichází o moc energie na fullu :)
Ma decathlon pouzitelneho fulla :-)?
Řekl bych, že ten teamovej jo.
Toho fulla vetsina majitelu chvali. Nova verze se ma prodavat na podzim, tak je mozna jeste ani v teamu nemaji.
Nevím jakej to je, ale nemyslím si, že závodí na něčem starým…
Pardon, co to je za teleskop boha…
Startlist na dnešek
1. Gaze, 2. Pidcock, 3. Blevins.
Zalezi jak moc tam bude blato, ale je to asi nejjednodussi XCC v serialu.
Alpecin slusny den dneska :-)
Pidcock si ustlal a Blevins byl uplne pryc.
Zavod ale dost nuda.
Sam Gaze po dojetí vypadá, že se byl jen tak projet po ulici. Zadýchal se vůbec?
Nerozumím tomu co to je short track, ale přijde mi to jako jízda po dálnici.
Podle dostupných dat si dával slušně :)
Tyvole ta wattáž :D
Tak co zítra ten Iserbyt? Bude na bedně, nebo jsou tyhle kopce na něj moc dlouhý a kolo moc těžký? :-)
Nebude:)
Neblázni, startuje zezadu a zatím nemá takovou techniku. Těžko říct, kde se muže pohybovat. Kolem té dvacítky by se mohl pohybovat.
Pustil jsem to až v půli závodu, takže jsem ho vůbec neviděl. Asi spíš nic, než moc…a při formě De Froidmonta a potenciálním zlepšení Schuermanse to s tou OH teda nebude asi mít zadarmo.
Ve výsledcích má DNF.
První čtyřka
Moc na bednu to nevidím. Nys taky vládnul cyklokrosu a na biku byl pak kolem desítky. I když teda Puck Pieterse dojela 2. v U23.
Bude přenos na webu ČT? Tam něco hledat je opravdu za trest.....
Ano bude.
Na CT je prd… jistota je Red Bull tv
CT to od redbulu prebira, jen ten komentar je trochu slabsi obcas…
Zlatej jilek na silnickach.
Zdá se, že prozatímní postup je takový – https://www.ceskatelevize.cz – na horní liště druhý odkaz zleva Sport – na horní druhé liště (zelené) druhý odkaz zprava ČT Sport Plus – objeví se plán vysílání podle času v ten konkrétní den (teď jsou tam ale i 3 pořady ze včerejška) a plán vysílání na následujících cca 12 dnů (teď tam vidím program i na 19.5.22) – podle předpokládaného času konání (pozor, dnes jsou např. časy závodu žen i mužů v jednom řádku bez identifikace kdy kdo jede), nebo podle názvu sportu vyhledat příslušnou akci – v uvedený čas zkoušet klikat na odkaz tak dlouho, až se podaří zobrazit hledanou akci (pozor, dost často na tom odkazu jedou současně 2–3 akce).
Dnes to bude na https://sport.ceskatelevize.cz/…259ea46d41bc .
Svůj názor na jednoduchost hledání toho, co se dá ze sportovních akcí v ČT shlédnout, můžete vyjádřit zde: http://www.surveygizmo.com/…04/dotaznik/ .
Jen pro info.
Dal jsem to vyhledavat pres svetak a nadel jsem to hned.
Prs mtb vubec.
Tak pro priste.
A nenašli ti to náhodou až záznam, který jde normálně na kanálu ČT Sport?
Nn. Koukal jsem tak na to uz vcera.
Leona Lecomte v TOP 3 …
Nemá někdo zákulisní informace k Čičině? Od nadějný dorostenky s ambicema na top20 ve světě, je to rok od roku horší a její ctrlc/ctrlv komentáře po každým závodě – „dneska to nejelo“, už začínají působit tak nějak nepatřičně. Na rozdíl od Terezy Tvarůžkový, která má sice výkyvy, ale pořád je v tom progres.
Rozšířená pódia už nefrčí? Nebo na to jen v Albstadtu zapomněli?
Koukám, ten Pidcock by se asi fakt měl vyprdnout na silnici, a jezdit to co mu jde nejlíp. Letos na klasikách nic moc.
Dneska tom teda dost mazec.
Nino teda fain, ze i pres to taktizovani si pohlidal druhy misto. Dascalu teda dneska skvele.
Co rikate na jitku cabelickou?
Myslite, ze se jeste vrati do top 15? Nebo uz vyklizi pozice a s vekem je cas zacit myslet na maratony?
Docela by me zajimalo, jak by to pripadne skloubili v tymu.
Terka dneska pekne.
Vlad je dobrej démon, strašný jak se to XC technicky posouvá
To jo. Brazilie byla moc peknej okruh.
Tak Tom už brázdí české silnice
Pěkný, už loni jel na kole z Prahy do Nového Města.
Dobré vyjetí po včerejšku.
Potvrzeno . MVDP letos bajky vynechava
Chystate se nekdo do novyho mesta?
Ano.
Ne, přítelkyni by to nebavilo…
Ani byt sama doma?
Možná ji koupím nějakou novou knížku, ať si čte…
Kdyz vyberes dost tlustou (knizku!), muzes jet na cely vikend…
Rozhodnuto, beru mamku… :D
Letos to bude pěkný kotel.
Zvláštní, že jel Sarrou bez brainu zrovna v Albstadtu. Naopak se divím, že Evo, třeba ponížené na 100mm nevozí víc jezdců spešlu.
Asi nevozi brain nikdy, tak ho nevezl ani do Albstadtu.
Nevim, jestli je to vtip, že jezdí jako bezmozek, ale loni měl normálního epica.
Cameron už se tu taky motá
Eli dočasně out
Líbí se mi tahle fotka. Dokonale popisuje CB pedály, včetně toho výrazu mechanika :)
Tak co říkáte na letošní XCC? Za mě mohli jezdit na okruhu dokolečka a vyšlo by to podobně … :-)
Mě se teda ta starší podoba líbila víc no.
No byl to takový kriťas. Ale závěr byl fajn a Schwarzbauer si to vítězství zasloužil. Už vzhledem k minulému svěťáku, kde to pořád zkoušel. A teda nechápu, jak se Pidcock dostal na 2. místo, když byl ještě v poslední zatáčce docela vzadu.
Tomovi zkušenosti z CX :)
Dost o nicem. Respekt teda Nemcour, cely to odzahl, bez nej by jeli jeste ted. A vyhral s prehledem. Ale mohli jet fakt na namesti,vyslo by to stejne a bylo by zajimavejsi prostredi.
U chlapů to šlo, holky byly nekoukatelné a o tom, co tam předváděly Terka s Jíťou je lepší pomlčet.
Tak Tereza se z pádu sbírala docela dlouho, po závodě jsem ji viděl a potlučená docela byla, nebýt to doma, tak by to nedojíždela…
Co se dělo po pádu nehodnotím, to už nebyla vidět vůbec. Před tím byly vidět v záběru po průjezdu, jen kvůli tomu, že obě jezdily pořád vzadu. To se minimálně první půlku vepředu nejelo a stejně měly problém tam vůbec uviset. Vypadalo to že se bojí jet v balíku a tak se pořád někde větraly, závodní silnice by jim možná pomohla.
Jitce dlouhodobe nove mesto kvuli premotivovani nejde. Navic si myslim, ze v ramci xc mas asi to nejlepsi za sebou. Teda nechci se ji dotknout. Fandim ji i tak.
Když by to někoho zajímalo, tak tady jede livetiming i juniorů/EK, U23,…
ChronoRace – Electronic Timing – Applications
Mám dvě vstupenky, jestli někdo chce. Tak mi napište do zpráv.
kámoš onemocněl, tak mám 1 volnou vstupenku. Předání dnes večer Zlín nebo zítra od 11 u vstupu do areálu. Detaily v SZ.
Pidcock dnes ani nebyl na tréninku, asi si věří i bez něj :D
Se byl projet na silničce, prdí na nějaký traily … :D
Tak třeba se chtěl potkat s Cavendishem:-)
Najížděl ve středu.
Tak to bylo teda neco ! Krasny zavod
Schurter teda neskutečná stíhací jízda. A Dascalu neměl ve spurtu proti Pidcockovi nejmenší šanci. Zajímalo by mě co měl Pidcock za problém z kolem. V interview o tom moc nechtěl mluvit.
Jestli bylo Ondrovi tak špatně, jak říkal, tak i jeho 15. místo a to viditelné úsilí zaslouží úznání. Ale ti první tři (a u žen Mona – po startu cca 45. a v cíli 6.), to bylo tedy něco…
Pockej, Pidcock musel spurtovat???
Ja myslel, ze kdyz je na startu, neni otazka zda, ale o kolik. Tak jsem se to tu loni ucil… :-)
Byli jsme s Karayou na miste, krasna rezba, Vlad to mel skoro doma, smula pro nej, ze ta poslednii cast je furt z kopce a Tom mel cas oklepnout. Skoda Nina, jak pichl, trochu to vepredu usnulo.
„Suspension was broken the whole race. It wouldn't unlock.“
Tohle říkal jak ležel v cíli, na RedBull TV tomu rozuměli podobně. Těžko říct, jestli předek, zadek, oboje? V rozhovoru řekl, že celý závod řešil problém s kolem, ale už nechtěl být konkrétnější.. Jsem zvědavý, jestli a co se o tom dočteme..
Jo pustil jsem si ten konec a říkal(i) tam co píšeš. Jinak teda je vidět, jaký je to profesionál, že i když mu nefungovalo kolo jak mělo, tak to neventiloval do TV.
To kolo si plati „ze svyho“.
Zrovna suntour si myslim, že mu platí dost, aby to vozil a testoval.
To asi ano. To jsem si neuvědomil. Ale že by mu něco nefungovalo, to by si Karaya okamžitě všimnul, ten má postřeh jako nikdo :-)
Jinak teď jsem si pustil záznam v TV a ten nástup v 6.k na občerstvujícího se Dascala…hmmm… Být to Ava, tak už tu visí na kříži, ne? :-)
Nejsou někde výsledky s časama kol? To by mě fakt zajímalo, jak se tam ten Nino dokázal vrátit. Jestli nechávali jet Flücka a ten byl už mrtvej, nebo Schurter tak letěl? Neskutečný výkon od něj.
Oboji.
Nino stahoval cca 20 vterin na kolo a zatoven celontrochu taktizovalo.
No myslim, ze nino byl v takovy fazone, ze by toma dal.
Co 20, stahoval rovných 45 jedno kolo na vedoucího Vlada. Jo Nino by to dal, nebýt toho defektu, to bez debat
My viděli Vlada a Pidcocka jezdit s výrazem znuděných teenagerů a docela rychle tam doletěl i Cooper z manka 25s. Přišlo mi pak, že se snažil to rozbít Flückiger, ale ten po strašlivým startu vystřílel asi dost nábojů a docházelo mu. Pidcock prubl ten atak na bufetu, ale když viděl, že to nepůjde, možná si věřil na finiš. A Rumun jezdívá přesně takhle vždycky – být kde má a řešit to až v posledním.
https://www.uci.org/…b97jeQKPLUKj
Tak jednoznačně bych to netvrdil.
Jasně jde vidět, jak to bylo. Předposlední kolo jeli výletním tempem. 11:11. Nino dal při té stíhačce 10:26 a 10:27. Klobouk dolů, ale jsou to časy na úrovni Flückigera když si lepil zásek – 10:31, 10:30 (s projížděním hustším polem). Pidcock taky zůstal trochu vzadu, takže má 1.k. 10:23 dokonce.
Když za to Vlado vzal, tak zajeli s Tomem 10:01. Jiný vesmír.
Určitě to nejde tvrdit jednoznačně, ale byl by s největší pravděpodobností schopný akceptovat tempo „jiný vesmír“, jelikož jeho poslední kolo bylo za 10:28 a to celou cílovou rovinku v podstatě už mával divákům…a samozřejmě i v kontrastu toho, že Vlad s Tomem si v předposledním kole „orazili“ za 11:11 na kolo, kdežto Nino jel někde kolem limitu a pak mu to chybělo v závěru…ve srovnání se sprintujícím Cooperem za 10:34 poslední kolo, vypadá Ninových 10:28 s vypuštěným závěrem taky jako jiný vesmír :). Každopádně po nudném Albstadtu zase hezké závody a reklama na horská kola.
Jojo. Ale hlavne on pred defektem tvrdil tu muziku. Takze kolo 11.11 by se asi vubec nekonalo, Nino mel zajem jet a ten defekt vlastne vznikl proto, ze tlacil na pilu. Skoda, no.
Když se Pidcock v depu rozjížděl, všiml jsem si, že se neholí pod pažama. Představte si kdyby shodil ještě těch pár gramů, to by už vůbec nikdo nestíhal !
To si všímáš zajímavých věcí:-) Já si všiml jen toho, že je ve skutečnosti ještě o dost hubenější než vypadá v tv a kdyby vážil o kilo míň, tak má těžkou anorexii…
Vetsina vypada v realu fakt jako trpaslici. A ty holky…spis devcatka by se hodilo rict. Mitterwal ma snad 43kg,to je sileny.
Já na něj koukal zezadu no… :(
Jj, televize přidává kila, na to si stěžujou všichni herci :-)
Wow!!!:) Dneska reklama na horsky kola.
A nina teda cenim maximalne. Ani ne tak za to treti misto, to byla odmena. Ale obdivuju tu jeho hlavu, ze to ani v tom momente nevzdal, ze porad slapal dal.
Pecka.
Nevíte někdo už termín NMNM na příští rok? Nikde to nemůžu najít.
Myslim, ze terminy se ladi pozdeji.
V rozhovoru padla otázka, kolik ročníků má ještě NMnM jistotu pořádání? Vaněk odpovídal, že (UCI?)
prodali práva na celý SP jinému promotérovi a proto nejsou jisté ani lokace, natož termíny.
aha, tak to by byla škoda:((
Prodali to do roku 2030 Discovery Sports. Ale pochybuji, že by nový promotér měl zájem měnit zavedené lokace a speciálně NMnM, které je vyhlašováno jako nejlepší závod.
Kája Polívková při ženských říkala, že je od nich tlak na rozšíření SP na 14 závodů po celém světě. Tak uvidíme, jak to celé bude a kdo to dokáže uplatit.
To zas dají závody do rozvojovejch států s diktátrem v čele, kde lidi nemají co žrát, ale světák uspořádáme.
To je pro ne nastesti malinkej rybnicek.
Jj, rikala to, ale taky reakci tymu, ze by to financne nedaly… Tak uvidime, co bude.
Stejná byla minulý rok reakce týmů na rozšíření cyklokrosového svěťáku a bylo jim to prd platné.
Tak to jsem přeslechnul. Jinak za mě Kája Polívková jako komentátorka velice dobrá.
Nejen jako komentátorka je moc fajn, dokáže poradit a holky jí důvěřují. Důležité je, že sama dlouho a úspěšně závodila, takže zvlášť při komentování holek ví, o čem mluví a co asi zrovna kdo zažívá.
Hoši, trošičku mimo téma. Dá se někde najít, kdo je přihlášenej na českej pohár v Zadově? Jestli jsou tam i nějaký zajímavý zahraniční jména?
Nějak se mi to nedaří dohledat.
https://www.poharmtb.cz/zadov-186
Díky.
tady je startovka Elite + 23, ale jak moc je to uplne netusim
díky :-)
To bych spíš viděl jako takovou tu okurkovou vatu, když je Paříž ještě daleko.
Jasan. Jen jsem ozivoval vlakno :-)
Adrie moc nevi, kudy tece reka, protoze nejezdit pristi rok by fakticky znamenalo ze taky nemusi mit Holandsko body a misto na OH. Vader vcera postoval prvni vyjizdku na kole a hlavne jeho fokus je silnice, tezko rict, jestli se vrati vykonnostne a TJV ho bude poustet vyjizdet UCI body XCO.
Tak Poel si ty body aspoň nějak vyjede. Bejt takovej slovenskej XCéčkař a vyjíždět ai body, aby místo mě jel do Ria Sagan, budu pěkně nasranej.
No jo, ted mi vlastne doslo, ze Pidcocka dostal do Tokia Dascalu…a on ho za to ani v NMNM nenechal vyhrat! :-)
Co nebylo jasné na tom „aspoň nějaké body vyjede“. Sagan na tom biku OH zajebal svojí nezkušeností v dané disciplíně a na světáku sem ho, narozdíl od pidcocka a poela, taky neviděl. Možná někdo bude znát pozadí celých hrátek, na mě to působilo, jako by se Specialized až fanaticky bál, že nebudou mít z Ria zase zlato, protože Londýn jim musel prodat Epiců sakra hodně. :) :) :)
Zas pokud přišli zá týpkem, který jezdí na Slovensku jako profík za pár korun a nabídli mu nějaký slušný obnos peněz, když přenechá místo Saganovi tak asi nebylo o čem. Pořád je to pro ně práce a každá koruna se hodí. Výlet do Ria si udělal tak či tak, protože jel místo Sagana silnici.
On Sagic taky neco vyjel. Ty outaky, co jel, se taky pocitaly. Ale to je burt. Jak pise kolega: byla tam dohoda, kluk jel silnici. A mozna za to byl radsi, s Ninem uz na startu stal, takto muze vykladat vnoucatum jak zavodil i s Nibalim a Gregem :-)
Opakovani, matka moudrosti:
https://www.cyclingweekly.com/…020-olympics
Podle tve logiky nemel Pidcock jet do Tokia, protoze body mu vyjel nekdo jiny…a ten zustal doma.
Proste OH kriteria jsou peklo, nejen v MTB, musime se s tim smirit ze tam budou exoti a ne cela spicka, a prijmout i tyhle paradoxy z toho plynouci. Slovak, stejne jako Anglan, by skoncil 5minut vzadu. Sagan aspon ten zavod okorenil a Pidcock ho vyhral. Budme radi, ze tam byli.
Snazil by ses priste jako ten slovak a anglan o ty body do olympijske kvalifikace?
Jasne ze jo, protoze kdyz se podari takovej uspech, tak to pomuze vsem. Profici to berou jinak. A kazdymu je asi jasny, ze s Pidcockem nema nikdo dalsi sanci. Ale ta pomoc scene se vrati. U Slovaku je to horsi a Sagic to podelal, protoze mohl vyhrat na silnici.
Nemyslim, ze zavodi na kole o body do OH koeficientu. Takze ano, i priste bych se snazil vyhravat zavody a byt nejlepsi.
Nemam to spocitany, ale myslim, ze Marotte vyjel vic bodu nez Koretzky a Colombo nevyjel taky moc. Presto ty zeme poslaly lidi dle formy. Tak to chodi.
Ach Jo, Flückiger…jestli je někdo, komu to nikdy nepřeju, tak je to právě on :-(
A já mu to přeju! :) Parádní závod
Taky jsem ocima tlacil nina.
Tak dnes docela zápletka na konec zavodu…To nikdo nečekal že to takhle pro Nina dopadne.
No, to teda, já mu to vítězství tak přál… Ani nevím, kdo a jak ten crash způsobil, nebo co se vlastně stalo…?
Fluckiger to zavinil. Ale zrovna to bylo na místě, kde to nebylo zabráno kamerou.
Já vždycky věděl, že toho Fluckigera nemám rád bezdůvodně :D … parchant.
noo, po včerejšku mi taky s..e a to teda fest! Věřím, že Nino by to včera dal a odpoutal se od Juliana.
Snad to ještě letos dá, přeci jen roky skáčou a příští rok to bude složitější, kor, když Matěj a pidicok budou asi víc SP objíždět.
Pripada mi nemistne nekoho odsuzovat, kdyz i pinkbike pise " It's still not clear what unfolded in that final section through the woods and unfortunately it may stay like that.". Nemyslim, ze by byl Fluckinger uplne mimo, nejspis to nekam poslal az moc agresivne pred Nina a Nino to uz nemel sanci dobrzdit. Kdyby to same udelal oblibenejsi jezdec, tak ho tady vetsina obhajuje s tim, ze se tak proste jezdi.
Ale tady nikdo neříká, že Fluckiger naschvál najel do Nina aby ho sundal. Tady hodnotíme to, že mu už tekly nervy a poslal to do nějaké škvíry, kam to posílat rozhodně neměl a sundal tak sebe i Nina. Asi jako na Tour, když se někdo cpe do mezery při závěrečném spurtu.
A jeho reakce na Ninovo rozhořčení je myslím vše říkající.
asi by stálo zato získat pohled Braidota a Hatherlyho, jak to viděli nezúčasněně zezadu. protože nikdo jinej to neviděl a hlášky „poslal to do nějaké škvíry“ jen vyvolávaj další spekulace.
Já v tom mám relativně jasno :-.)
Souhlasím. Asi riskantní manévr Flückigera, ale divil bych se, kdyby to byla čistá vražda. Spíš Nino prostě neuhnul, no. Braidot s Hatherlym to museli prý skákat přes kola, mohla to být celkem akční komedie, škoda, že to není na videu.
Možná mu chtěl vrátit to mistrovství jak mu udělal Nino tu myšku xD
To zcela jistě chtěl, ublíženec. Jenže Nino na rozdíl od něj neshodil sebe a ještě jeho z kola :-)
přesně tak, to co udělal Nino bylo prostě stále OK a oba si dojeli do cíle bez pádu atd.. To, že ubrečenec neunesl prohru je jen jeho problém. Teď Nina, dle dostupných informací, sundal z kola, což úplně fér není… O to víc teď budu Ninovi fandit a moc moc mu přát to letošní ještě jedno vítězství v SP.
Tak příště zase nino shodi jeho :-)
Proč není okruh celý pokrytý kamerami? Nejde to technicky nebo se šetří? Ptám se proto, že MTB nesleduji pravidelně. Rozhodující okamžik nebyl vidět. Vyrovnané to bylo až do konce, pěkný závod.
Vlad Dascalu to měl docela kliku, že trefil tu matraci. To nemuselo skončit dobře.
no to ti povím..to bylo jak na saních
A ještě dostal Nino pokutu… :D
nikde není video alespoň z telefonu?
„Du bist nicht normal! f*ck! Du hast mich abgeschossen“. Co k tomu dodat no :-(. Jestli to skutečně bylo takhle a já věřím, že ano, tak se Ninovi ani nedivím. Sakra v Andoře budu Ninovi držet pěsti, ať to dá!!!
Taky jsem mu to přál, měl k tomu parádně nakročeno. A ještě doma před publikem by to byl úspěch jako hrom. No škoda, ale on to určitě dá ;)
Vidim, ze Flucka neznasi vic lidi. Bohuzel Ninovi ten potencialni win uz nevratime.
Evidentně ho dost zaskočilo, jakou vlnu nevole vyvolal
Tak ono se není čemu divit. Jako musí si být vědom, nebo měl by, že 95% lidí prostě Ninovi, jakožto (asi můžu říct) nejlepšímu bikerovi světa, strašně moc drželo palce, aby to dal. A nějaký Mathias není pro mnoho lidí ten, komu by drželi pěsti. Tak když se pak stane něco takového, tak lze počítat, že i mnoho lidí bude naštvaných a bude je to hrozně mrzet. Samozřejmě, pokud mu vyloženě někdo psal nenávistné maily, komentáře atd., tak to je nevhodné, ale já se domnívám, že on se v hlavě asi nesmířil s tím, že Nino bude ve Švýcarsku a ve velké části světa vždy No.1!!! A nějaký Mathias, byť naprosto perfektní závodník, který dokázal straaašně moc, No.2.
No vzhledem ke znalosti podobných kauz z minulosti víme, jaký jsou lidi neskuteční kreténi a překvapilo by mě, kdyby ty vzkazy nebyly ve stylu že mu podřežou rodinu. ¨
https://www.bleskove.cz/…rozuji-smrti
https://www.lidovky.cz/…sport-oh_atv
Takže bych byl střízlivější v tom hodnocení a je mi ho spíš líto. A to jsem kvůli té jeho hlouposti přišel o peníze :-)
Takže jsi mu vyhrožoval ty ?! :D
:-))
Ja mu jen poslal tikety s tim, ze po proplaceni odminuju jeho barak. Nejsu prase abych nekomu vyhrozoval…
Nino na úvodní fotce fakt není happy
Stupno live
Kulhec dneska parádně, klobouk dolů. Je vidět, že když je hladový a zmáčkne se, tak mu to pořád ještě jede svižně.
Zaroven cenim, ze odchazi s nejakou gracii.
I kdyz…uvidime na konci sezony:)
Jitka Cabelicka uz vypada, ze je na xc ustupu?
Ale par let tady v cr byla taky na vrcholu…
Vysledky zde:
jj pro mě příjemné překvapení. Snad forma vydrží a zajede nějaký pěkný výsledek na mistrovství světa v maratonu. Trať by mu měla sedět.
Ahoj, neví někdo proč má Ondřej Cink ve Světovém poháru snad jako jediný, žluté startovní číslo? Pořád mi to vrtá hlavou a google mlčí ???? Všiml jsem si toho v závodech vloni i letos.
The riders of the teams leading the UCI MTB Team world cup standings are given
yellow handlebar number plates which must be used during the world cup.
Jj, vedoucí týmy – Kross u chlapů, Ghost u žen ;-).
Je to tak.
Zeptám se taky na něco: ty ozdoby v nosech (Avancini ten kroužek, jiní jakýsi dráty), to je předpokládám moderní verze těch náplastí, roztahujících nozdry, je tak? Ale jak funguje ten Avanciniho piercing, ten mechanismus??
Něco takovýho bych řekl
Dobrej tip.
Asi pořídím. Děkuju :)
Poslední dobou se víc zaměřuju na dýchání nosem. Teď naposledy v nedeli jsem dal celý kolo na nos. A je to teda docela mazec a ze začátku dost těžký:) Ale přinutil jsem se dýchat nosem i při tepovce 170 (max mám 185).
A k čemu je dobré dýchat celou vyjížďku- trénink nosem?…nerýpu, jen mě to zajímá. Osobně si nedovedu představit při tepech kolem maxima dýchat nosem.
Žádnou, jen jedeš s těmi stejnými tepy pomaleji :)
Možná nějaký trenink, aby tělo dokázalo pracovat s nedostatkem kyslíku.
Teda nevím jestli neplácám blbost, ale jeden běžec mi to vysvětloval tak, že vzhledem k tomu, že nosem vdechnes (i vydechneš) menší množství vzduchu, tak opravdu nutíš tělo fungovat s míň kyslíkem a tím víc trénuješ. Ale jak jsem psal, nemám to nikde ověřený.
No a v reale to má stejný smysl jako učit tělo nejist. „Už to skoro vyšlo, ale zemřel“ :-)
Prostě taková kravina nápad.
Obecne zdravy a “normalni” je dychat nosem.
Popravde, ted jen papouskuju a nevim z toho daleka tolik, abych ti/vam tady zacal narovnavat zivot a rikat: dychejte jen nosem:)))
Ale:
Cvicim jogu a i tam po nas vdycky chteji dychat nosem. Vychazi to z osvedcenych principu k telu a mysli, takze jo…tohle jen “slepe” prejimam.
Jinak to vic zapojuje telo, branici, lip si zapojis cely plice (spolecne s dechem nejen do hrudniku, ale i do bricha). Jasne, pri vysoky intenzite poste zacnes dychat i pusou, protoze potrebukes vzduchu co nejvic.
Ale kdyz telo naucis spravne dychat nosem a co nejvic ten dechovy cuklus vyuzivas…tak pak chces ten idealni rezim drzet i behem sportu co nejdyl.
Tohle může být asi správná myšlenka, ale jak píšeš, jen do určité intenzity.
Pak je to blbost.
Je to toto https://noson.ch/ – drahy jak pes na kus dratku :)
Ja pouzivam ty klasicke naplasti z alliexpresu za par haliru, pocitove se mi dych lepe hlavne pokud mam na jare treba mirne ucpany nos … Ale na vykonost to asi zadnej velkej impact mit nebude :)
Proč sem nikdo nedal, že Fluckiger nebude startovat, bo je uraženej?
Jednak tu dnes odkaz na to prohlášení už je (s překladem na mtbs), a druhak v tom vidím spíš ten výpadek kvůli covidu než uražení.. Ale to je subjektivní :)
Tak já jsem asi slepej, ale pořád nevidím, že by to sem někdo dal :D
Nicméně to znamená, že Nina už může v celkovém pořadí ohrozit jenom snad Vlad, ne?
Pijer 9:06 – mrkni trošku nahoru:)
A už to vidím.. :-)
Koukal jsem, ze cink 12.
Sice ne top 5, jak jsme u nej byli zvykli. Ale vypada, ze se vraci:)
Na top 5 v short tracku u něj rozhodně zvyklí nejsme. Loni teda zrovna ve Snowshoe byl myslím sedmej, ale o zvyku v první pětce v XCC ani v jeho nej sezóně asi mluvit nešlo. Na to není úplně ten správnej typ. Držím palce v samotným závodě, loni mu tam štěstěna přihrála pěknej výsledek.
Jj. Mas pravdu:)
Nejak jsem si to propojil s nedelnim xc.
Ondra dneska ve Snowshoe nebude startovat, po probuzení se necítí dobře :-(
Jeee tvl. Skoda:(
Snad na ms uz to vychyta. Letos si to vyzira docela solidne.
Ani Nino nebude startovat.
Počasí jak na krosu
Aspoň to bude zajímavější.
Asi viděl ty sračky a nechtělo se mu. Se ani nedivím :)
Tak je to jasné, Cimbál má Covid a nepojede ani v Kanadě :-(
Letos má velkou smůlu. Mistrostvi Evropy a světa je v druhé půlce Srpna. To není moc času na přípravu.
Bych to stejne tipnul na cirkulaci vzduchu uz v letadle do USA. Smulu na bajku mu kompenzuje rodinny stesti tak aspon jede driv zpet za miminem.
Tam letel s predstihem. Aklimatizace. Ty novy varianty uz maji kratsi inkubacku.
Odpadl napr i Albin.
Tady je letošní okruh:
https://www.velirium.com/…O_Boucle.png
a tady v čase cca 7:35 když se tam jelo MS 2019:
https://www.redbull.com/…2019-men-xco
Rozumím tomu správně že vyhodili La Beatrice?
Tak to je asi pravda, zmínili to Rob Warner s Bartem Brentjensem teď o víkendu v přenosu.. Bohužel, poprvé bez La Beatrice..
A ta trať teda vypadá spíš z většiny nová, než jen upravená, no jsem na to zvědavý, co tam vymysleli..
Tak to vypadá, že z Lubomíra Petruše se pomalu a jistě stává jezdec světové třídy – viz https://mtbs.cz/…kovka-zavody#…
Kouknul jsem na Stravu a na segmentu (Ironbike Pardatsch-Idalpe) dlouhém 3,26 km s průměrným sklonem 14,5% suverénní KOM, na Seewalda jenom tady najel 1:26 min – v porovnání se Seewaldovým výkonem z loňska: https://www.strava.com/…nts/18357227?…
Letos jezdí skvěle, 6.2W/kg na 32 minut je hodně dobrý.
Parádní výkon, nechci ho snižovat a Petruše neznám, ale myslím si že Seewaldovi budou sedět až delší etapy, toto nebyla etapa jemu na míru, ale nadělil jim pěkně. Každopádně jsem na Petruše zvědavý a fandím, taky soufám že se bude dostávat do formy Stošek
Určitě, Seewaldovi sedí dlouhé tratě, ale Petruš je příjemný objev. Překvapil mně už 4. místem na ME (Malevil Cup) a jezdí fakt výborně.
Ty jo, celopevňák s loukotěma. To byl asi hodně specifickej závod. Edit: už to vidím, asi jen časovka do vrchu na začátek.
Pěkně si na to vyladil kolo. Pevná vidle a loukotě. By mě zajímala váha kola.
8,5 můj tip :-)))
Ja spis 7,5:)
Má stejný Force ponožky jako já, musím mít teda pravdu i já!
Nedokazu soudit. To mi na kolo nesmi:))
Ale co si vzpominam, tak uz pred lety mi kanera ukazoval svuj ht (29) a mel 7,5. Klasicka vidle a vyplet.
Tak myslim, ze pri gramareni se dostanes s ht niz.
Uff, takový kolo ale už pod normálně vážícím člověkem (80kg) nemůže fungovat??
Odjel na tom trilogy…
Ais dobrá technika :))) … ne spíš jsem čekal, že bude muší váha, nevím ani jak je vysokej.
To zase on je. Tipl bych ho na max 65 kg
Uvádí 62 kg.
Zrovna loukotě nejsou zrovna etalon lehký váhy. Lehký kola jsou většinou extralite náby, špagáty, lehký ráfky. Dohromady pod kilo váhy.
Dneska vyhrál i 2. etapu. Kupodivu zase krátká časovka. Zítra se má jet short track, tak bych se nedivil, kdyby byl hatrick.
Tu 2. etapu vyhrál včera. Dnes vyhrál i třetí a dost suverénně: https://www.datasport.com/live/ranking?…
Zítra je čeká poslední etapa – 71km a 3200m.
Rozdíl třídy, NP 7W/kg při 23 minutách, to jsou slušný bomby.
Au au- :-)
Jsem zvědavý jak pojede, předchozí dny přálo slunce a nahoře bylo 35 stupňů, dnes to asi bude o dost chladnější
Závod projíždí hned pod chalupou, bohužel už je neuvidíme, dnes to tady balíme
Počasí by mu asi nemělo vadit když jezdí v zimě i cyklokros.
Tak dnes mu to moc nesedlo a přišel o celkový vítězství. Jestli nedoplatil za ty super předchozí výkony.
To je mazec, když se člověk podívá na ty časy jednotlivých kol. Pokud nebudu počítat první kolo, tak nikdo nepřekonal ani jeho nejhorší čas s těch zbývajících 7 kol. Zajímalo by mě jak by si vedl v short tracku na světáku.
Záleželo by na pozici na startu, profilu a šířce trati atd., ale pouze z hlediska výkonu, pro porovnání – MVDP jel ve vítězném loňském short tracku v Novém Městě NP 6W/kg (21 minut), takže asi tak :))
Carod vcera dobre vyzmizikoval soupere…
Kalendář na 2023:
No uvidime. Start v Hol by mohl byt lakadlem pro MVDP (zvl kdyz tam asi bude spis rychla trat bez kopcu), MS ve Skotsku urcite magnet pro Pidcocka. Uz ted se tesim na toho Chilana v Elite!
Fluckiger suspendován po pozitivním vzorku.
Ha-ha … hahahaha
no lol…:)
Takze Nino ma asi rekord, ne? (samozrejme po potvrzeni B vzorku) Nevi nekdo, jak to dela UCI na horskych, posouvaji poradi?
Jenže Nino nedojel na druhém místě za Fluckem poslední 3–4 závody jestli se nepletu. Takže, když se Fluck vyškrtne, tak se Nino jen posune kousek dopředu. Poslední závody vyhráli Carod, Valero, 2× Braidot. Nebo jaký konkrétní závod máš na mysli?
Leogang preci, staci kouknout na datumy testu a datumy zavodu.
Ok, myslel jsem že to bylo po tom.
Tak tohle je “pecka”.
hehe :)
BTW co se to stalo, že Mnichov má teď v poslední době takové velké akce? ME v lezení, ME v atletice, teď ME v XCO
Je to jedna velka akce, „multisportovni“ ME.
Pro sportovce možná nic moc. Ale divácky je to fakt super.
Jo. Myslim, ze je to dobrej napad. A ted se pojede me v xc.
Vecere s Contadorem?
Pry se tim krmi kurata (coz je teda asi jeste horsi zprava nez ten doping…)
Je to vul, no. Ale jo, hodne chtel, bylo na nem videt, ze ho zajima jen ukazat, ze je top, neco vyhrat… Pripominal mi v tom Emila trochu, no. Ale skoda, jezdit umi.
Být Emilem a někdo mě srovnávat s Flückem, tak se do smrti tetelím blahem :-D
Zátopkem nebo Hekelem?:)
Zátopek mě nenapadl, ale tenkrát A a B vzorky nebyly. Vlastně ani Flücka jsem neviděl trénovat na bantamech místo bezduší a v pohorách místo treter :-)
:D
Třeba snědl hodně grilovaných kuřat:-)))
Jestli se potvrdí i B vzorek, tak to je na emigraci. Už teď nebyl doma moc populární a po tomto?
Bude někde přenos z Mnichova? ČT klasicky nezklamala a dává golf :)
Eurosport.
Ale jen ba Playeru ne? Eurosport 1ani 2 to nedávají
Tady by měl být live stream:
Asi bylo lepší kouknout jen na výsledky, než na celý závod ;-)
no ale ted uz hodimu na ct4 promitaj 20km zenske chuze – peklo – kruci kolik tak muze byt v cr zavodnich a hobby chodcu?
To je strašná dřina.
Jeden z najťazsich sportov na svete.zil som v Tatrach ,ked era Pribilinca,Mrazka,Blazeka,trenovala pod vedenim Bencika smerom na Popradske pleso vedla nich 2 babety jeden trener hlasil rychlost,druhy kontroloval techniku…na parkovisku na plese sa niekedy niektori pozvracali a sup ho naspat…a vecer ked sme isli z prace z polianky tak sme ich stretavali opat.....sice bez trenera ale miesto kratky kratky mali na sebe asi 3 vrstvy,ciapky a,čelovky.....BORCİ.....niet divu ze to boli ol.vitazi.majstri sveta ci europy.....
Golf hraje málo lidí, na kole jezdí hodně lidí, ale chodí každý:-))) Nelíbí se ti to kroucení dámskými prdelkami?
u chlapů fakt ne:D
Mně taky ne. Když jsem přepnul, tak jsem myslel, že je to smíšený závod:-))) Tak jsem zase rychle přepnul. Ale v dobách Pepy Pribilince to bývala česká disciplína. Stejně jako rychlobruslení teď:-)
Nechci se nikoho dotknout (naopak, proti gayum a lesvam nic nemam), ale proste rychlochozeni je pro me takovy buzerantsly sport:))
Ale zpet k tematu:
Zkousel jsem na ct najit alespon nejaky rozpis toho, co kdy bude vysilany. Ze zacatku se to darilo u lezeni(ondra pekne), ale ted uz ne. Napad na spolecne me mistrovstvi super. Jen teda takhle to medialne zabit je trochu oser. Viz. Xc. Docela bych se i podival.
Snaha zabít více much jednou ranou se moc nezdařila. Myšlenka byla ušetřit náklady, více vydělat, ve finále paskvil.
Jinak já chůzi také nemusím. S tím Pribilincem to bylo myšleno v žertu. Nikdy jsem to nesledoval.
Pust si nekdy muzsky aerobic :-)
Spolecne ME je pro MTB vrazda, protoze takovou monstr akci musis delat ve velkym meste a okruhy v nejakych parcich proste budou vzdycky na pytel. Holkam snad aspon prsi, odpo si to pustim.
Brno bylo ok, ne?
Ale tady nemůžeš udělat tu estrádu s tolika sportama.
Volili HT, asi pravidla neumoznuji jet na CX.
Třeba CInk jel na tom jediném kole, co má. Má vůbec Kross nějaký top HT? A jako jediný ze špičky neskákal tu malou rockgarden. Ostatní na HT ano. Asi už s tím nic nenadělá a je to škoda.
Kross má hardtail na kterém loni jezdila i Maja Wloszczowska
Obhlídka trati v Les Gets s Matějem Charvátem od 17:00
Hmm…
Short track nejede ani jeden Francouz a v babach jen PFP. Zajimave.
Tipy na short track? Startovky orezany, hlavne v chlapech.
Pidcock nebo Blevins
Pidcock mi prijde na short malej. Tady bych tipl nekoho vetsiho s tahem na kila.
Ale zas je to jak cyklokros, takže si nemyslím, že by měl mít problémy. Neviděl jsem profil, ale pokud bude jezdit skupina tak na případný spurt bych mu věřil.
Gaze krásně, právě proto, že v tak slabým poli nebyl nikdo, kdo by byl schopen jet tempo a utavit ho. Švýcaři na to měli čísla ale nepomohli si. Blevins dobře po hlavě, eště že sundal jen sebe :-)
Toho Blevinse sem nepochopil, tam neměl šanci se dostat.
Gaze skvěle takticky, zbytečně neplýtval silami, což je vidět i na číslech: jednotlivá kola jezdil cca 320 – 360W průměr, předposlední pak 416W a poslední kolo 519W, kdy v nástupu dával průměr 1215W po dobu 15 sekund, s maximem 1468…
Proto jsem dával ten odkaz se startovkama…
Aha jsem na to nekoukal. Faforiti holt pošetřili na důležitější XCO. Pidcock bude chtít hodně vyhrát, aby se přiblížil tomu, že bude svetový šampion ve „všech“ disciplínách v jednom roce.
Ano. A krom startovni pozice mu vse hraje do not.
Nevíte kde na to koukat? Jsem v HR a RedBull i ČT mají geoblokaci :(
Vpn bych zkusil
Normálně taky, ale mám s sebou jen company iPad a nic takového tam nedostanu…
tiz cycling? ale nekoukal jsem, jestli jo
Krásně se tam padalo na těch šutrech, ženy i muži, a to bylo vidět jen závodníky na čele.. Dlouho jsem v přenosu neviděl tolik rovnání řídítek. A Blevins když vypadl z boje o medaile tak to už dojel krásně s křivýma :D
https://twitter.com/…536726581258?…
Koukam na to a fakt klika, ze trefil ten sutr a nepovedlo se mu to nacpat do ty mezery. Gaze by ho narval z boku a byla by z toho strasna bramboracka.
Mistryně světa e-biků z 12. startujících, strašná fraška.
Ještě že chlapy nevyhrál Jarda 68 na Crussis :-D
V kontextu toho co psal Slavik, ze zrusili MS ve 4X, tak ano.
Muži zjezd právě online na ivysílání:
Tak francie hattrick.
Neskutečně jim to vyšlo doma, a ti fanoušci v cíli, velkej mazec :))
Bruni je fakt neuveritelnej, novodobej Vouilloz
Čičina zítra na MS nepojede – "Letos poprvé ve své kariéře nenastoupím na start Mistrovství světa. Bohužel zdraví těsně před závodem povolilo a i přes všechnu snahu bohužel do závodu nenastoupím. Děkuju vám všem za podporu a hlavně ReprezentaceMTB] , všem z realizačního týmu a kamarádům ve výběru repre,
že jste se o mě starali a do poslední chvíle semnou doufali, že se nějak dám dohromady. Brzy dám zas vědět. Zítra držím všem našim palce.
Ta holka má buď hroznou smůlu nebo něco dělá špatně..
Tak aspoň, že jí vyšel ten český titul.
Zensky zatim nuda?:)
Ale aspon boj u 2–4. Misto a jita zatim pekne.
Pavlina na HT:))
…
Za me jeden z nejhezcich ht soucasnosti:)
Snad jim to nepraska…
Neví někdo co to ma za nádor na hazce?
Pidcok je neuvěřitelnej, dojede špičku a hned jim nastoupí
Ale teď vypadá, že mu trochu seklo.
Jo, musel si z toho trochu vystoupit. Asi záleží, jak moc mu ujedou, jestli ještě dostane příležitost se tam vrátit..
No bude rád za 4 flek… Doufám že to nevyhraje ten španělský basketbalista. Nic proti němu, ale Ninovi to přeju víc :-)
Nino chytře vpadnul na špici a dost ten posun zezadu do přední skupiny Pidcockovi znepříjemnil.
Lutovskýmu nejde vůbec rozumět, mrmlač roku …
No, kdyby mu jenom nebylo rozumět … když by člověk neznal jeho minulost, tak bych řekl, že přišel minulý týden z jiného sportu (napadá mě fotbal úrovně okresní přebor) a snaží se k dění v závodě nějak atraktivně a hlavně „slangově“ vyjádřit. Pro mě to je naprosto strašný a normálně je mi až stydno, to se snad ani jinak nedá popsat. Zlatej Rob a Bart na Red Bull TV, ale to je asi jedno …
Uvidíme co se bude dít příští rok, když už nebudou sjezdy a XCO mít na starost v RedBullu, ale Discovery (Eurosport). Dívám se jen na RB, ČT4 mě komentářem nenadchla. Jen doufám, což se ale asi nestane, že Discovery si vezme pod křídla i Roba, když jsou na něj diváci tak navyklí. Jeho komentování je super, hlavně při sjezdu.
Taky sleduji jen RB. Jednak se mi líbí jak to mají celé připravené a to jejich komentování je fakt supr :)
Rob potvrdil ze zustane u Rebullu a discovery komentare delat nebude
Když slyším, že bude Lutovský, mám chuť bednu raději vypnout. Taky mi přijde, že se právě probudil … : / Snažím se ho vnímat jako nestranný fanoušek, ale jeho kecy jsou fakt … divný. Díky aspoň za komentování s Kájou P – ta je v klidu.
Jj, ja po delsi dobe videl baby s Kájou Polivkovou (vetsinou se divam na Red bull) a byl jsem velmi mile prekvapen.
Presne. Ta je supr. Urcite by zvladla i chlapy. Ten expert byl straslivej!!
Nino GOAT
No byl to peknej zavod!:)
Nino pekne, tom skoda tech chyb. Holt hlava to rozhoduje…:) ale potencial do budoucna ma teda jeste obrovskej.
Ondra v 10. Asi bude spokojenej a na pristi rok si snad uz smulu vybral.
Je fajn, že ryzí bajkeři prokázali, že nejsou o parník horší než silničko/CX/MTB náhodný návštěvník. Max. o půl parníku, takže Tom Pidcock by vyhrál jen v případě, že by startoval z přední pozice (kterou si ale v žebříčku nevyjel).
Jo, pěknej závod. Jak je Pidcock dojel a nastoupil, „bál“ jsem se, že se bude opakovat nezajímavej evropskej mistrák. Naštěstí tahle trať byla podstatně těžší a konkurence větší. Ninovi jsem to přál, super výkon, Ondra taky pěkný s ohledem na letošní sezonu.
Nino je naprosto neskutečnej. Zase výborně připravenej, takticky úplně bez chyby, Pidcocka dostal přesně kam potřeboval – pod tlak, kde dělá špatný rozhodnutí a chyby. Valera pak výborně uhrál pozičně, klobouk dolů před Španělákem ale, jel výborně.
Jo mistráky prostě umí. A titul je zasloužený. Šlo vidět, že hned jak zaregistroval, že se Pidcock blíží vpadl na čelo a jel a na Pidcockovi už šlo vidět, že jede hranu ještě než si je docvaknul, kdy se zavěsil na chvíli za Hatherlyho. Každopádně to sjíždění stálo mnoho sil a těžko říct, jestli to mohl Pidcock udělat jinak.
Presne! Jak vlal za Alanem bylo jasny, ze pretocil budiky. A pak jak najednou z niceho zastavil aniz by nekdo nastoupil. Mozna nadmorska vyska? Preci jen 1250 uz muze byt trosicku znat?
Co mel udelat jinak? Odstartovat jako Gaze :-)
A nehnat to pak, a uz vubec ne nastupovat hned. Mozna to uz vedel, ze je zle, tak zkusil kdyby nahodou-to vidis casto na silnici ze frajer nastoupi, ale pak uplne vykape. Proste zkusi kdyz vi, ze jeho dny jsou secteny.
A este 1 vec: v 53×11 letos byly zajimavy rohovory s par DS a chlapik z Bory tam rekl, ze po navratu z vyskovyho kempu byva cca 12.den pokles. Kdypak to Pid odjel z Andorry…?
Myslím, že podobný nástup po dojetí, kdy pak zacouval udělal už na nějakém cyklokrosu. A je fakt, že zrovna na silnici se to stává často. Jinak 1250 metrů podle mě nehraje nějakou velkou roli. Obvykle se uvádí 1800 m, kdy to už člověk pozná.
Ty, to si myslim, ze si pletes s tim, ze se uvadi 1800 jako minimalni vyska pro kempy.
Jinak pri ruznych zavodech se omila i nizsi uroven-typicky Antholz v biatlonu. Jako my to asi nepozname, no v tom vrcholovym sportu to muze byt znat. Ale nehadam se, jen jsem fabuloval proc mu tak seklo.
Za me se mel dostat na pozici, kde mel volno a pak jet vic easy.
Ten CX myslis asi jak ujel tem 2 mutantum ale nakonec zvadl. Overijse? Nebo jak v Namuru vypadal suverene, ale Vanthour si jel svoje, a jak se mu zacal blizit, Pid zacal zmatkovat a padat. Nebo i loni kdyz mel furt kousek za sebou skupinku, nemohl ujet vic a nakonec pod tlakem spadl.
v XC jsou trosku jiny nastupy, nez na silnici. :-)) Tady kdyz na to nemas tak umres po par metrech a ve sjezdu se smotas. Myslim, ze Pidcockovi uplne nechutnalo vedro a ta trat mu nesedela. Na mokru by jel mnohem lip.
Ale pořád se s tím pral. Až do momentu, kdy se po druhý opřel o ten strom. Tam bylo „pěkně“ vidět, jak už se řekl, že dnes prostě ne…:)
Jak říkali komentátoři, být trať miň technická, s nějakými dlouhými úseky stoupání např., tak se mu ta ztráta sjíždí daleko líp no …
Jojo. Loni tam na mokru zaril :-))
Myslim si opak. Viz jeho pady ve zminovanych CX-ze mu blato nechutna. Vedro…v Tokiu bylo tak o 58 stupnu vic a byl v pohode. Albstadt taky.
No uz to tak vypada, ze pokud bude ten titul chtit, tak si aso si bude muset vyjizdet v prubehu roku nejake body. Nebo mozna jeste trochu jina trat – siroky, dlouhy kopec a pak dlouhy sjezd :)
Pristi rok to ma doma, ve Skotsku. Doufam, ze Glasgow vymysli neco lepsiho nez ten Mnichov teda…
V okamžiku kdy je Pidcock dojel jsem čekal, že se s nimi minimálně 2 kola poveze ve vláčku, aby si trochu oddychnul a ne že hned nastoupí. Navíc je otázka, že jak měl defekt, jestli s tím nejel třeba větší část kola, což jsou další síly navíc. Nicméně jak píšeš – Nino výborně takticky a Valero Serrano taky skvěle.
Přesně, sám po Evropě říkal, že se obával, jestli nenastoupil moc brzo, a tady udělal to samý a ještě k tomu lepším závodníkům. On výkonnostně podle mě bude možná o 0.5W/kg výš než ostatní, ale to sjíždění čela – kór v tomhle on/off režimu – si vybere daň, a to nejen po fyzické, ale i psychické stránce – pořád dávat bacha, aby se s někým v technice nesrazil atd.
100% souhlas. Ten rozdil neni zas takovy, aby si sjel 30s/pul kola kdyz se jede. Na Euru mu pomohlo, ze tam byla dlouha rovina kde velka grupa fakt nejela. Tady furt nahoru-dolu, cilovka kratka. Proto jeli a necumeli po sobe, vyvazeni se neznamenalo velkou vyhodu.
Další věc je, že i když má třeba o možná 0.2 W/kg víc než ostatní, pořád má jen asi 60kg a ten hrubý výkon tam není jako třeba u Valera, který má 189cm/76kg nebo u Schurtera, který má 173cm/68kg.
Pidcock ve forme je vybusnosti o rad dal, nez Nino. Jedine MVDP mu v tom muze konkurovat. Vysokej hrubej vykon je lepsi spis na maraton a temparinu. V XCO to bude vzdycky o aktualni forme a wattech na kilo, VO2Max+ precizni prace v technice- i ve vyjezdech. Valero je vylozene zazrak, ze tam dokaze takhle jet s takovou vahou.
Lutovský by ti to hned vysvětlil proč to tak je : )
Trochu se zapomíná, že W/kg se dost změní, pokud k tomu přičteme hmotnost kola (plus bidon, oblečení, boty a nějaký serepetičky). Najednou se třeba (plácnu jako příklad) 400 W Pidcocka dělí 58 + 11 kg a 460 W Valera 76 + 11 kg. Prostě ta hmotnost kola ten poměr W/kg trochu posune a částečně to nevýhodu těžších jezdců (co by ale měli být schopni produkovat vyšší absolutní výkon) smaže.
Edit: Jo a samozřejmě do toho celkovýho kalkulu by se muselo započítat desítky dalších věcí, odpory, páky, možná třeba to, že vysokej borec jako Valero když udělá jen náznak bunnyho, tak v bocích bez námahy udělá třeba o 5 cm víc vertikálního pohybu než malej Pidcock atd. atd.
W/kg souvisi s potencialem jezdce do toho bych kolo netahal. Pidcock ma W/kg zcela mimo XCO tabulky, ale hlavne ma naprosto spickove Vo2Max i diky super nizke vaze- proto dokaze z vysokyho tempa nastupovat a hned mit naskok a nasledne i velmi rychle orazit. Kdyz se k tomu pricte velmi dobra technika a vybusnej styl jizdy, spickovej spurt i akcelerace, tak je fakt tezky proti takovym lidem zavodit. Jen to chce byt v ok stavu, coz ocividne uplne nebyl.
No ale ty Watty nakonec stejně musí rozhejbat jezdce i s kolem, takže mě víc dává smysl počítat reálný výkon na kg právě i s kolem, protože když beru že kola mají cca stejně těžký, tak ten lehčí jezdec víc procent toho výkonu věnuje na rozhejbání kola, ne?
Jinak ale je vidět, že je trochu jinde, jenom to není takový nadčlověk, aby prostě vyhrál kdykoliv nad kýmkoliv, v tom závěru mi přišel i psychicky trochu dole, když mu to asi tolik nejelo, jak by chtěl.
Kola v SP jsou vicemene srovnatelny jak vahove, tak jizdnima odporama. Aero odpor tady nema uplne prioritu, kdyz se jede do kopce desitkou. U lehcich jezdcu je obrovska vyhoda v lepsim VO2Max. Na stejnou rychlost v prudkym potrebujes mnohem nizsi absolutni vykon, spotrebujes mene kysliku a neprehrivas se tolik. Stejne tak akcelerace jsou o rad lepsi, nez clovek co ma o 15kg vic. U nas je uplne stejny typ Honza Zatloukal, vybusny vrchar, dobra technika, skvele parametry, absolutni watty samozrejme „nuda“. Ale o tom to tady neni. Navic kdyz ma clovek super techniku i v technickym vyjezdu, tak to o absolutnich wattech take neni. XCO je hodne specificky zatizeni a je potreba neco malo objet i s wattakem, aby to pochopil.
Jednou jsem se Lutaka ptal, kolik ma FTP Vastlik. A on na me: „FTP? Zaprvy nevim co to je a za druhy me to urazi.“ Takze asi tak. :-))
Jsi se ho ptal na IP adresu File Transfer Protocol serveru Vastika ? to uz dneska takhle malo kdo pouziva… treba jenom z hlavy nevedel
Jojo cyklo trenera jsem se ptal presne na tohle. :-))
Měl ses raději Luťáka zeptat, jak mladý holky dohnat k poruše příjmu potravy, to by ti popsal dokonale. :)
Výbušnost se víc hodí na závod, kde se jede start/stop, nebo kde je to o odskočení ze skupiny a nástupech. Když se jede konstatní velmi vysoké tempo, tak to až taková výhoda není. Běžně Nino takhle tempo většinu závodu nejede, teď to jel asi čistě proti Pidcockovi. Znovu ukázal, že to není jen o výkonu, ale i o taktice. Připadá mi to trochu jako když jezdil Kulhavý proti Ninovi, jen obráceně.
U Valera mě překvapilo, že měří jen 189cm a je jen o 8km těžší než Nino. Vizuálně mi připadal o dost větší, i to kolo vo vozí nevypadá moc dobře. Oproti MSA se o dost zlepšil ve sjezdech, tam na Nina ztrácel víc. Bylo zajímavé vidět, že byl asi s druhým místem smířený a měl k Ninovi respekt, v těch pokusech o předjetí v posledním výjezdu nebyl moc agresivní, žádné jsme vedle sebe, uhni nebo spadneme oba.
Valeruv bike s jen 80mm sedlovkou
https://bikerumor.com/…oyang-tires/
To me prekvapuje, jsem o neco mensi a 100mm sedlovka mi ted na XC kole pripada nedostatecna.
Jsem to taky psal a puvodne si i myslel, ze vezl pevnou, skoro to nebylo poznat z tv
Tak tihle borci mají jinou techniku a na malý teleskopu jsou zvyklí. Já mám na xc 200mm
Ale k čemu ty pidi teleskopy jsou? Neřikejte mi, že sponzor je nutí a nebo je těch ušetřených pár gramů takový deal.
Viz. Bmc a fourstroke: ta integrovana sedlovka ma 80mm.
Delali to na zaklade potreb a zv od jezdcu, kdy resili, ze to zasednuti je stoji vic energie u vetsich zdvihu.
A ze pro xc zavodniky to tak ma vetsi smysl a je to rychlejsi.
Za me: vic je lip a me soucasnych 12,5 je dobry a min uz nechci:) navic. Nejde mi o vteriny/minuty.
Já ho jezdím a těch 80 mm mě příjde akorát. Respektive bych nic nezískal větším „zdvihem“. Ale věřím, že někdo kdo má třeba 180–190 cm se na to může dívat jinak.
Přesně, já myslím, že pro XC leťáky to stačí… Ostatně DT swiss dělá snad jen ty 60 mm a taky se to jezdí a uplatňuje na XC mašinách – tuším, že Canyon to dává (?). Teleskopku zatím nevozím na ani jednom kole, nějak nemám potřebu, tím ale neříkám, že je špatná, ale spíš mě limitují nohy :-D. Ale kdybych do ní šel, tak asi taky sáhnu po nějaké 60– max. 100 mm.
DT Swiss sedlovka má sice hezký systém s pružinou, ale jinak mi přijde úplně k nicemu. Tím jak je otočená, nevyjde hodně lidí s delkou na gravelu a 60mm na XC v reálným světě kupují jen chorobní gramhoniči, kteří za pár let taky prohlédnou.
Čekám příští verzi na 100mm, potom bych ji možná i vzal, systém je dobrý.
Taková nikdy nebude, museli by jí otočit. Ta 60mm má stack 210mm. 100mm by mela stack kolem 290.
Jsem myslel, že BMC má integrovanou jako Ghost, které má o dost větší zdvih. Těch 80mm možná stačí Pickockovi na 170cm, mě teď na Luxu i 10cm sedlovka připadá docela krátká a na flowtrailech to není úplně ono. Měřím 187 cm.
Z dob co jsem ještě jezdil víc XCO ale musím přiznat, že dost krátkých sjezdů jsem jezdil se sedlem nahoře čistě z důvodu, že přestat šlapat a snížit sedlo by zabralo víc času, než co šlo díky nižšímu sedlo v krátkém sjezdu získat. Tam bude výhoda těch nižších zdvihů, že je do dole dřív.
jj, je integrovaná.
Tak si delší zasunu méně. Ale v těch XCO brutalitách mi přijde 60 jako fakt málo.
Tak predevčírem ještě jezdili všichni s pevnou a včera měla teleskop jen půlka balíku, protože to potřeba přeci není a je těžká. Já si myslím, že jsou jen konzervy, časem se bude prodlužovat a 60 zmizí jen na gravel.
Sedlo „na Járu“ :)
Chaoyang pláště, to by drtivá většina BF neobula ani na cestu ke stánku s pivem
:-D
Tak Rubena se taky vozí…
Mně by zajímalo, jestli měl Nino plán i na situaci, že tam Pidcock bude hned.
Jinak MSA jsou zase úplně jiný sjezdy, v pomalý rychlosti, vyloženě na techniku, navíc bylo bláto (který teda Nino nemusí, ale ty skills prostě má). Ale Valero fakt bomba, v těch letech se zvedl pěkně. Ta placka z OH ho asi nakopla.
Tak on tam byl i Gaze a vypadal v klidu, na insta psal, že se cítil na titul (což možná nee, ale už loni zajel neskutečný MS na ještě kopcovitější trati z ještě horší figury).
Oni určitě trpí v kopcích, na druhou stranu roviny a tahový úseky se svojí silou a pákama proti 160cm borcům jedou zadarmo, odpočinou si. Proto tvrdím, že bláto Pidcockovi primárně nevyhovuje, výbušnost je k ničemu a silnější jezdci v něm mají výhodu (+vyšší váha=lepší záběr, míň prokluzu, líp to drží…). Ale je to asi složitější, kdybych měl říct top bahňáky, tak Sarrou, Forster, Flückiger. Každý pes jiná ves :-)
Pidcock psal na insta, že startoval s nějakou virózou, takže asi zdravotně nebyl úplně ok.
Výmluvu má, tak všechno v pohodě
A jak tak mrsknul flasku na zem, když byl na výměnu kola, když tam stála holčina pripravena ji od něj vzít,..a hned 2×. Nemám ho rád za to jeho chování
To byla totalni frustrace v pro něj nejdůležitějším závodě sezóny, asi v běžném životě takové hovado nebude.
Vůbec si nedokážu představit, jak bych se choval v jeho situaci já. Takže neodsuzuju. Pěkné to nebylo, ale neodsuzuju.
No já mu to přál, protože jsem na něj měl vsazeno. Nicméně to je otázka kurzu…
Jinak souhlas s Tebou i kolegou: hlavou to nedává a prohru už vůbec ne. Pozdravit fantastický obecenstvo při průjezdu cílem by se taky slušelo a opravdová hvězda by to udělala.
Nino v jeho věku taky neměl zrovna grácii.
To je pravda!
je mladej, to si sedne, už jenom to, jak tam zezadu dojel a pak jim ukázal, že se toho vůbec nebojí, prostě super výkon – kdo jinej by to dal ? Že mu to nevyšlo, ať už tím, že to špatně odhadnul, vízoza, k tomu defekt, nebo prostě den, kdy nebyl úplně dobře připraven, to se prostě stane
Ja koukal na zaznam az vcera a teda pecka zavod. Nino paradne a Valero taky. Puvodne jsem si i myslel, ze Valero jede bez teleskopky, ale mel nejakou s hodne nizkym zdvihem…
No a pidicock. Je to neskutecny, jaky ma vykon, o tom zadna, ale ja mu to vylozene nepral. Tesi me, ze medaile berou bikeri. Pokud bude jezdit primarne biky, pak s tim moralne nemam az takovy problem, ale nejak mi je proti srsti fandit nekomu, kdo jezdi vice berany :-D.
Zeptam se: O KOLIK dnes vyhral Pidcock??
O 17s.
Aj. Vlastně to byl Verstappen.
Sorry :-)
Ten vyhrál o celou jednu kategorii.
V. Koretzky vyvezl nové Micheliny na MS.
Ani sem si toho při závodě nevšiml, že veze tyto pláště.
Přemýšlím na téma MVDP…
Konkrétně o tom, že Holandsko je teď 26. v mužským rankingu a padá. Předpokládám, že příští rok bude kvalifikační pro OH. Vader úplně vycouval a Poel nejezdí vůbec. Nechci jim malovat čerty na zeď, ale taky nemusí mít na OH žádný místo. Jsem teda zvědavý, jak bude MVDP svůj program 2023 ladit. Něco by jet mohl, ne? Protože jinak bych to považoval za definitivní konec jeho MTB kariéry :-(
Zase příští rok se jede místo Albstadtu ve Valkenburgu a to by mohla být dobrá motivace se úkázat na domácí půdě. Navíc v obvyklé cyklokrosové destinaci. Tam by se třeba mohli objevit i další krosaři, ale těžko říct. No a kdyby jel Valkenburg, tak věřím, že dá i Nové Město. Samozřejmě tím by padlo Giro. Ale už letos mu nesedlo kombo Giro a Tour, tak si myslím, že o podobnou kombinaci se pokoušet nebude.
Asi se to nebude líbit, ale klidně ať si jezdí ty berany. Já bych byl asi radši. Přeci jen to prostě přeji těm klukům, co primárně jezdí biky a ne těmhle silničkám, co se jim tam cpou jen pro medaile. Teď na MS mě o to víc těšilo, že Nino to dal a to že Pidikok dojel na bramboře už byla jen perlička, tedy všichni tři medailisti = všichni mtb povoláním :-D.
Tím v žádném případě nesnižuji jejich kvality, MVDP a hlavně Pidikok jsou extra třída, ale prostě mi to nějak morálně nejde se dívat na to, jak si jednou za čas skočí na MTB a vyhrajou. Jasně, pravidla to dovolují a oni si to „vydřou“ tím, že startují ze zadu, o tom žádná, ale vždy to budu přát komukoliv víc, kdo je věrný bikům, než těm beranářům :-D
Já to vnímám přesně naopak. Je fajn vidět srovnání napříč disciplínami. O to i naopak, když se silničář postaví na cyklokros, či cyklokrosař na biky. Beru to spíš jako oživení. Kdysi i tady bylo docela běžné že jezdili krosy bikeři nebo silničáři.
Já mám opačný názor – pokud na to někdo má, proč by to nedělal a hlavně proč bych mu kvůli tomu neměl fandit?
Tak fandíš tomu, kdo je ti sympatickej, to celkem dobře popsal. Jinak souhlas.
jo, jako já to nikomu neberu a z principu Vás chápu. Ale vždy to budu přát komukoliv víc, i třeba pro mne nesympatickému MTBčkaři, než silničářovi, co si sem tam zajede pro medaily. Zkrátka víc to přeji těm klukům, co si to poctivě jezdí na MTBčku.
Jde přeci o výkon a techniku ne? Když je někdo všestranný tak, že vyhrává napříč disciplínami (a těch není moc) proč mu nepřát?..
Vždyť jo, Já Ti to neberu :-D. Ale přát jim to prostě nebudu – viz komentáře výše. Radši to budu přát nějakýmu (do nedávna) „no-name“ klukovi, nebo i ostřílenému bikerovi (Schurter, Braidot, Serrano a desítky dalších), co si objíždí MTB závody, než prostě povoláním „beranistovi“. That´s all!
Njn…ale cyklistika je jen jedna.
Presne, sjezd :0)
To píšeš, jak kdyby tady byly nějaký zástupy silničářů, který chtěj bikerům vyfouknout medaile:) Jsou tady pokud se nepletu jen dva, oba původně cyklosaři, kteří šli na silnici proto, že na samotný cyklokros (nebo mtb) jsou až moc dobří.
Tituan excelentní jízda. Ale Nino je jenom jeden a overall zcela zaslouženě :-)
Zacinaji se rojit informace ohledne slozeni teamu a pouzite techniky na dalsi sezonu/sezony.
Konec kariery-Kerschbaumer,Tempier
Vidaurre-Specialized Factory
Sarrou-zpet do BMC
Sina Frei-novy team ve SP
Forster a Frischknecht nemaji prozatim smlouvu u Scott
Ferrad-Prevot – asi odchod z BMC
Avancini-asi odchod z Cannondale
Maxim Marotte-asi odchod od Santa Cruz
Kross-zvesti,ze by odesel ze SP
Lapierre – vstup do nejakeho teamu,davalo by reklamni smysl, pred OH v Parizi.
Že by Scott pustil Chilana pryč??
Kross?! Jééžiši, to zas bude muset Cink na silnici! :-)
Pry Sott zajem mel,ale udajne uz byl Chilan od pulky sezony predbezne dohodnuty se Specialized.Do Sottu by mel snad prijit nejaky mladsi Svycar.
Zminka o Krossu me taky nemile prekvapila kdyz pred sezonou prodlouzili Ondrovi smlouvu,vzali Litchera + dve mlady polky a hlavne silneho sponzore PKN Orlen,ktery ted rozhodne nema hluboko do kapsy,sle tezko rict jsk to maji domluvene. No uvidime co je pravda a co jen nespravna suskanda.
Vsadím se , že do Scottu půjde Vital Albin Ninem jsou kámoši a letos šel dost nahoru a vypadá dobře do budoucna.
Možná bude tým Orlen na jine značce kol…
Možná jo ;)
Nemuzes ani naznacit??:-)
Cink na silnici bohuzel nemuze:(
Jestli BMC koupi top jezdce Sarroua, tak 1 musi z kola ven. Carod nebo Colombo. Scott by mohl teda jako mladyho Svycara privest prave Colomba. BMC je sice svycarska znacka, ale vladne tam Absalon, ze. Davalo by smysl orientace na Francouze. Ovsem Lapierre…jezdi na tom FDJ na silnici ale nejaky presah do MTB? To by asi museli udelat fungl novy tym, ne?
Tak u Ferrad-Prevot se suska,ze by sla do silnicniho teamu s presahem do mtb,coz by sedelo na to Lapierre, ale co je na tom pravdy…Co se rozesla s Absolonem tak se ji asi moc dobre ,,nedycha,, v jednom teamu s byvalim:-)
Podle poslednich vysledku se ji dycha myslim celkem dobre:)
Proč se rozešli?
nutil jí jezdit na éčku asi ;-)
ne, nestíhal ji už ani na éčku :)
Spis ona chtela jezdit na nekom jinem. :-))
Přesto tvrdili že to bude klapat no s Absalonem se vzájemně vyhýbají jako čert kříži a dokonce Absalon část sezony ani na některé XCO závody nejezdil. A ona má svůj support tým a v týmovém stanu se otočí jen aby se o ní vědělo, že žije a aby jí podpořili v depu při závodech. To jsem vypozoroval z jejích sociálních sítí a byl osobně svědkem v NMnM kde jsem působil na brigádě.
Fluckiger/Jeho team poprve napsali neco https://www.pinkbike.com/…ositive.html
zase ty stejky, proč to žerou?
Evie Richards končí v Trek Factory Racing.
:( why
ďalšie úvahy/špekulácie/správy – Gwendalyn Gibson do Trek Factory Racing a možný zánik Norco Factory Team v rámci kategórie XCO.
Evie Richards a Ferrad-Prevot prý osolovil Ineos, že by si mohly střídat disciplíny jako Pidcock. Glavně by si Ferrad-Prevot mohla zvolit kolo dle svého výběru a k tomu se vyrojila spekulace, že její kamarádka a lektorka sjezdové techniky Cecile Ravanel jezdila při najíždění trati ve Val di Sole na prototypu Commencal s XC zdvihy. Prototyp byl teda z hliníku, ale třeba by jí ho vyrobili z karbonu. Na prototypu byla nalepená jmenovka s vlaječkou Ferrad-Prevot, ale to nemusí nic znamenat, jen snad že patří do jejího teamu. Tuto spekulaci ještě podpořil fakt, že na MS nejela Ferrad-Prevot na Vittoria pláštích, které celou sezonu vozí její team BMC, ale jela na začerněných pláštích Schwalbe, který je sponzorem teamu Commencal.
Jako Evie je britka, tak by to dávalo smysl. Jinak teda Ineos plánuje vytvořit i ženský tým? Bo by to jinak nedávalo moc smysl.
Pokud vim, Commencal si zaklada na tom, ze nedelaji karbon ;) …
Delat hlinikovy XC nedava smysl. :-)
Ja mluvil o tom, na cem si zakladaji :) … popravde se divim, ze se cpou do XC segmentu :).
Gravity kola jim jdou, ale podle me to rozjebe vyvoj a zvysi ceny,…
Udajne takove vyjadreni rekli,kdyz se jich na to nekdo ptal z novinaru,ale pokud by fakt miri do XC segmentu tak s hlinikem tezko..
Tak ono jelo i na Redbull TV v primem prenosu :)
Tolikrát napsat Pavlíny jméno špatně musí být dobrý umění
Zase na druhou stranu má to jméno tak složitý, že já osobně ho radši ani nepíšu ;)
To ze nepisu cele jeji jmeno neni snad spatne, vetsina zde diskutujicich co pise k veci, chape o kom je rec..
tak hlavně se jmenuje Ferrand ne Ferrad a proč vůbec psát složené příjmení, když je to prostě po našem Pavlína :)
A joo,ja to fakt do ted nevidel, ze mi tam chybi pismeno a to jsem to okopiroval nekde z webu, abych tam nemel chybu:-)
PFP
https://mtbs.cz/…orie/ostatni#…
Jak Fluckigera rad nemam, tak z tohodle clanku to pro me vyplyva, ze je v tom asi fakt nevine.
Teda nechapu, jestli hranice dopingu je 5, tak proc je problem 0,3?
Mě ani nedává smysl proč by s jasným úmyslem chtěl dopovat. Když v této době se na to přijde. A znamenal by to konec kariéry a byl by ve Švýcarsku odepsán a nejen tam. A to už teď není úplně oblíben. Sem zvědav jak se to vyvine.
Nevíte, kde zítra sledovat i obrazově MS v XCM? Loni to dávala Česká televize (asi v HBBTV, už si nepamatuju) letos to v programu nevidím ani u ČT, ani u Eurosportu
Klasický živý přenos z MS Dánové nepořizují, závod bude snímat pouze několik málo kamer a bude ho možné sledovat jen YouTube /link bude zveřejněn až zítra/. Livetiming bude zde: www.sportstiming.dk
Díky za info
tady píšou o streamu na youtube: https://www.haderslev2022mtb.com/…hips-live-2/
https://www.youtube.com/…l0AHR44GTSJg
otázka, jaké bude pokrytí tratě.
Přenos už jede: https://www.youtube.com/watch?…
Paráda
Doufám, že ukážou něco i z tratě…zatím jen nádvoří :) Taková velká akce a nemá pořádné pokrytí, to docela nechápu :(
Já mám obavy, že to bude jen pár statických kamer po trati. Taky to nechápu – všechna poslední MS perfektní přenosy, sólo kamery za jezdci na předních mistech, atd…
Vypadá to, že se tvé obavy naplní…někde jsou kamery v lese a jiných místech ,ale to vypada že je vše…
jinak jsem koukal že z našich nejlíp po prvním kole Filip Adel..ztráta minuta..hned za ním Ráfek…Jára zatím cca 1:20 za prvním.....
Naplnily se – bohužel… Naši zatím celkem dost vzadu, ale do cíle chybí ještě hodně. Nicméně sjet v tak rychlém závodě ztrátu přes minutu je myslím už moc.
máš pravdu předsedo…ten profil trati nebude pro naše hochy..škoda…
Tak Kulhavému měla sedět. Ale bohužel tam není. Nejlepší z našich je zatím na 10. místě Stošek se ztrátou přes minutu na Seewalda a Gaze.
Dalo se to čekat pár statických kamer, ale podle toho jak jedou naši tak je to možná dobře. Naše vrchní šička kabelek a peněženek Karla Š. měla po pár km defekt a asi jde do cíle pěšky. Při průjezdu do 2 kola naši hošii mají už 2,5 min díru a Stošek to dojíždí z 70 místa.
no tak to je asi vyřešeno…
ale kde si našel výsledky po druhém kole? na tom odkazu ještě nejsou…
ted projela skrz náměstí skupinka žen..moderátor řval jak kdyby je honil rozuřený býk
Stosek bohuzel pichnul na 1km,takze se vydal stahovanim a pak uz ve finisi na to nemel,ale na to ze mel zlomenou klicni kost a cele leto snad nejel poradny zavod tak dobry.
Tak nakonec Gaze o kousek před Seewaldem, kterému jsem obhajobu přál (když už né naši – Stošek 10.), klobouk dolu, jako vrchaři ta trať nebyla vůbec pro něj. Ale ještě větší poklona Gazovi, který měl před chvílí zlomenej klíček…
Ženský Ferrand-Prevot, Neff 3., sakra :)
Gaze teda mě překvapil hodně no. Od našich sem čekal víc teda, celkem zklamání. Kulhavého sem tipoval, že by mohl jet o top 5. Asi mu to nesedlo, nebo co se stálo. Koukám, že ani nedojel.
Muselo to být zajímavé, na 97.km byl Seewald až 6. se ztrátou 44 sekund na Gaze, na 111.km už byl s ním ve dvojici na čele a nakonec druhý o 16 sekund.
Pavlína Prevotová opět 3 zlata v jednom roce…, fenomenální
Andreassen bronz. Nebyl on teď delší dobu zraněný? Nebo to byla minulá sezóna?
Pulku letosni sezony snad nejezdil,mel nejake zdravotni problemy, ale nikde jsem nenasel jake..
JK DNF proč?
Bolest zad
Podle jedny fotky (a deravyho dresu) myslim, ze se vysekal.
Kdyby někoho zajímalo, tak dnes v 17:30 bude na čt reportáž z rozlučky s kariérou JK, která se konala minulý pátek v Ostravě.
Pomalu uz 22 uzavreme a dame novy 23?:)
Prej bude Pavlina u Ineosu? Drb z Cyclingweekly :)
jo už se o tom píše. Otázka je jestli jako jednotlivec, nebo Ineos vytvoří i ženský tým. Protože jako jednotlivec by si na silnici moc neškrtla a to mi nedává smysl. No uvidíme.
No to ona by si skrtla bez problemu, ale zalezi, kam by ji pozvali+ support.
Možná jsem to blbě napsal, myslel jsem jako ve smyslu, že by se na žádný důležitý závod nedostala. Respektive za nároďák asi jo, ale jako jednotlivec? Jsem myslel, že to na úrovní WT není možné.
A ona prechazi na silnici? Nebude jezdit dal MTB pouze v Ineos hadrech?
Předpokládám, že bude kombinovat více disciplín jako Pidcock.
Udajně ano se Sinou Frei a možná z volných holek bez týmu třeba Annie Last. Jak to pozoruji už se nemůže dočkat až opustí AbsolutAbsalon možná před 2 lety prohlašovali – „rozešli jsme se v dobrém“. Realita – vyhýbají se vzájemně jako čert kříži ani mechanici z týmu jí nedělají support.
Tak dnes už oficiálně ????
Ted uz asi ano..
Jo, už s ní byl i rozhovor na YT Ineosu. Bohužel, tam nic moc neříká o tom jestli bude jezdit i silnici atd. Navíc to vypadá, že to bylo předtočené, takže měla podepsané už před nějakou dobou.
Tak kterou vítězku SP do svého týmu Čábelický vezme?
Napadá mě jedině Yana Belomoyna.
To stejné jméno mě taky napadlo. Poslední dobou nezajela nějaké dobré výsledky, tak její cena teď bude nižší.
Tak doufam že Jolandu samozřejmě ;) Spíš by mě zajímalo, Jak to nakonec bude s tím „vítězka SP“. Jestli vyhrála celkově, jeden závod nebo jednou v juniorech nebo tak něco.
A Gwen do trek factory, ji fandím
Nedame uz 2023?
Ondra Cink se asi vrati do Mondraker teamu pro rok 2023,podle stravy byl zacatkem listopadu 2 dni ve meste kde maji sidlo a najel tam park kilometru s produktovym mangerem dle toho co i on daval ma Stravu,takze asi testovacka. Na cyklobazaru uz je k prodeji Ondrovo kolo Kross,takze tomu vse nasvedcuje…
Zajimalo by me,jestli to je planovane,nebo Kross do posledni chvile doufaval v ze sezene sponzora a to se nepovedlo a Ondra je rad,ze neco sehnal,kdyz se prestupy resi uz vetsinou v lete…
Zajímavé, pár dnů zpět v rozhovu tvrdil, že není s nikým v kontaktu a že bude zřejmě zase v Krossu:
Ty jo..Ondry mi je fakt líto.
Mi neříkejte, že o někoho, kdo stabilně jezdí top 10 a výš, není zájem.
no, chytnes jednu blbou smolnou sezonu a uz se tlaci mladi dravci na tve misto :(
Věřím, že zájem by byl, kdyby to bylo v létě. Teď už asi budou mít ty velké týmy podepsáno a předpokládám, že MTB týmy zas tolik peněz navíc mít nebudou. Je to škoda, no.
Musel to podcenit. Však se mu to stalo i s meridou. Chápu, že jednou se to stát může, ale aby byl bez týmu podruhý…
Přesně jak píšeš, Merida jim to tenkrát prý řekla až po sezoně, takže uzavřené soupisky teamů v XC, pak když se chtěl vrátit ze silnice do XC, tak sehnal jen Mondraker, ale tam nebyl spokojený se servisem a technickou podporou na závodech. Jestli se Kross teď zachoval podobně, trochu neprofesionálně a řek že nemá prachy na další sezonu až v září nebo déle, tak už se těžko někde hledá, ale jsou to jen spekulace.
Tady odkaz na inzerát, kdyby někdo chtěl Ondrovo kolo:-)
https://www.cyklobazar.cz/…-ondry-cinka
Že by to prodával z důvodu nového modelu se mi nezdá, kord když byl v Alicante a jezdil pár kilometrů od sídla Mondrakeru.
Tak jestli se zbavuje i hadrů, tak je to jasný :-D
Cca před týdnem vyšel článek, kde říkal, že nemá ještě prodlouženou smlouvu s Krossem. Tak to vypadá, že se čekalo jak to dopadne s týmem. Kross teda asi skončí.
Děláš, jak kdyby Mondraker byla špatná volba :D
Sam ho zatim jezdim tak urcite nebyla:-)) Jen kdyz od nich utek do Krossu,ze nebyl spokojen ze servisem, tak se vraci do stejne reky nic vic. Ale treba uz se taky zlepsili a jsou vic profesionalni a kdyz mu financne daji co potrebuje,tak asi neni o cem,kdyz je jinde plno,nebo nebyl zajem.
No poplival to kolo dost a fakt jsem zvedav, jak ho berou zpatky.
Hlavne mu vadilo, ze se neda moc menit posed.
A pokud se mu po ctyricate sedme stane, ze zustane na dlazbe, mel by uvazovat o zmene agenta. Zjevne chyba v nedostatku informaci.
Kdyz tam byl,tak jezdil jeste prototyp nikoliv F-Podium,ktere potom vydali dle meho az po jeho odchodu.Ale jinak souhlas,ze o nich moc hezky nemluvil a byl rad ze je v Krossu.
Aha, tak to jsem nevěděl. A v čem je rozdíl? Tam byl hlavní problém představec+rodla v jednom kusu a bez variant, ne?
Původní prototyp fullu neměl kombo řídítek/představce, ale vykousnutou hlavovku (jako třeba moje extHT v profilu). Produkční verze byla už standardní, ale nevím jestli ji vůbec vozil. Aktuálně by neměl mít problém, představce mají klasický, celkem vypadají hezky a dělají různé délky/stupně.
Navíc 2023 ročník kol je poslední, kdy současné rámy budou v produkci, tak předpokládám, že budou jezdit už ten na 2024.
Takze v prubehu roku 2023 uvidime ve svetaku prototyp na 2024?? Puvodni prototyp mel prave integrovany predstavec do ramu jako puvodni HT,az pak to cele prekopali a produkcni verze byla s klasickym predstavcem,ale to uz tam Ondra nebyl.Ted by nemel mit problem jak pises si to poladit.Jinak ty CNC predstavce jsou moc pekny,sam ho vozim…
Snad jo, má to být evoluce DC.
Tak to asi tak horké nebude, když se před čtyřmi hodinami těšil na sezónu 2023 s @kross.orlen.cycling.team ;-)
To jsem videl az kdyz jsem napsal prispevek a nejak nepochopil jak je to presne mysleno. Hlavne ted davaji na insta same fotky s produkty od spozoru,mozna na rozloucenou… :-)
Však ty hastagy a označení jen zkopíroval z jiných fotek co má. Všude má stejný hastagy atd.
Tady jeste ten zaznam ze Stravy,jeste tam ma jeden,sle to byl jen beh. Proc by do toho Spanelska jezdil a jeste to zverejnil, kdyz by zustaval v Krossu.No nic,uvidime…
Tak cyklista v zimě ve Španělsku není nic výjimečnýho. A jestli jsou s tím týpkem třeba kámoši.
Bych pátral co Litscher nebo Wawak třeba…
To neni to souhlasim, ale kdyz je to cca 10km od sidla Mondrakeru,tak mi to jako nahoda moc neprijde…kdyby to bylo soustredeni,tak je tam dele a on stejne vetsinou jezdi na Mallorku. Hlavne ted daval fotku se zatejpovanym kolenem,takze ted toho asi moc nenajezdi..
Koretzky do Bory
https://www.bora-hansgrohe.com/…or/698556875?s=09
To bude zajimavy. Spesl ma v XCO factory racing team. Ze by mu delali podporu a platit ho bude Bora?
No pěkně MVDP a Pidcock nabourali zaběhlé stereotypy.
No, to není úplně totéž. Alpecin má svůj MTB tým s Gazem, Alvarado atd. Pidcock zase drandil na „za svoje“ koupeným kole s přestříkaným logem.
Koreztky vlastně už tuhle sezónu jezdil na KTM (který má svůj tým) v dresu BaB. Ale Specialized je přeci jen v XCO první liga a Bora totéž na silnici. Možná se chystá Bora expandovat a nezůstane jenom u Viktora a postaví svůj XCO tým. Z toho vyjádření to skoro tak vypadá. A třeba Sagič by mohl být další posila :-)
Peter by byl v XCO uz absolutne bez sance.
Výrobce řetězů KMC odchází od teamu Orbea a bude nově sponzorovat team který vede Bart Bretjens pod názvem KMC MTB Racing Team. Kola dodá Ridley tzn. že nebudou jezdit na kolech American Eagle. Asi se brzo dozvíme jestli Orbea vůbec zůstane ve světáku, nebo k jakým změnám dojde v tomto teamu.