Zdravím,
technický dotaz – šel by tlumič Rockshox Super Deluxe 250×70 změnit na zdvih 250×75?
Co všechno by se muselo koupit a vyměnit?
Díky
Zdravím,
technický dotaz – šel by tlumič Rockshox Super Deluxe 250×70 změnit na zdvih 250×75?
Co všechno by se muselo koupit a vyměnit?
Díky
Koupit nic, tlumič je potřeba rozložit a zevnitř vyndat vložku omezujicí zdvih. Akorát ti nebude sedět stupnice sagu na pístnici – pístnice je stejně dlouhá akorát jinak nacejchovaná – můžeš si koupit správně cejchovanou, stojí myslim necelé 2000.
Když vložku šikovně vyndáš (destrukce ji nemine), nemusíš nic krom vzduchny rozhazovat :-)
Nemusí se pak posouvat IFP když se změní zdvih? Možná blbá otázka, neznám ještě konstrukci toho tlumiče. :-)
no asi ne
Ano ale jak jí vyndat. Rozstříhat a riskuješ že si škrábneš pístnici, rozřezat a budeš mít plnej tlumič plastových pilin…
Ale no tak, dyť je to kus plastu. Pístnici omotáš duší třeba, no musí se opatrně.
však to nemusíš stříhat/řezat až k pístnici, ale kousek od ní… zbytek rozlomíš
Ahoj, nejsem si jistý, že jsem správně pochopil info na webu výrobce. Když potřebuji zvýšit zdvih u CCDB Coil, tak stačí odebrat ten spacer mezi gumovým dorazem na pístnici a spodním uchycením pružiny a nějaká interní úprava již není nutná? Díky.
Jsem si celkem jistej že to je jak říkáš.
Ahoj, zajímalo by mě jestli jde měnit zdvih pístnice i opačně? To jako jestli jde udělat třeba z tlumiče 200×51 nějakou úpravou ( spacer? ) tlumič 200×46/45 jestli to je po 5–6 mm?
Diky