Vzduchový tlumič na Reign X 2009

10 nepřečtených
  • Dan39

Ahoj páni,

koupil jsem si rám Giant Reign X z roku 2009 s pružinovým tlumičem Fox DHX 3. Z kopce je to fajn, ale do kopce se to houpe jak blázen tak jsem si řekl že si koupím ještě vzduchovej tlumič. Po přečtení pár vláken o „vzducháčích“ tady na foru si příjdu jak Alenka v říši divů, proto jsem radši založil svoje vlastní vlákno s konkrétním dotazem, doufám že to nikomu nebude vadit. Sháním tedy vzduch. tlumič v rozměru 200/57 který bude mít alespoň částečný lock a chodem bude sedět k výše uvedenému rámu. Určitě budu hledat po bazarech, na nový zboží bohužel nemám. Byl bych moc vděčný i za zkušenosti lidí co mají stejný rám a řešili stejný problém. Díky moc

0 0
    • frbiker  

tady je moje vlákno: http://www.bike-forum.cz/…me-rp23.html#… myslím, že tam najdeš odpověď (i když mám starší ročník ale rozměry tlumiče jsou stejný…)

Jo a já jsem nakonec vyvložkoval komoru HV vyrobenou vložkou a pohoda

0 0
    • Rudyshy  

co tak RS monarch RT3

0 0
      • Dan39  

Ten se mi taky líbí, ale po bazarech je ten výběr bohužel dost omezený. Docela mě překvapilo že se nemůže dát jakýkoliv vzduchový tlumič na jakýkoliv rám, že z hlediska charakteristiky chodu je to docela věda. Momentálně mám favority už zmiňovaný FOX RP23 a ještě se mi líbí DHX 5 Air. Uvidím co se v bazaru objeví dřív… Kdyby někdo o něčem věděl, budu samozřejmě moc rád :)

0 0
        • scret  

osobne bych na reignXe dal radsi tlumic s expanzkou…

0 0
          • zdeno1  

neni potreba,memuzu si vynachvalit RP23 Kashima od listera.Jsem zvedav jak zvladne treba Spicak neno Klinovec.Proto mam v zaloze jeste pruzinu.

0 0
    • pold  

No pokud ReignX 2009 nemá úplně jinou charakteristiku průběhu zadní stavby neř bez-X-kovej Reign 2009, tak bych hledal v tlumičích s přitažitelnou kompresí nebo alespoň nějak solidně nastavitelnou progresivitou.

Mně na 2009 Reignu začala bez chození po dorazech (nebo naopak přefukování a necitlivosti) fungovat až DHX-4 Air expanzkou na max, malou komorou, vložkou v komoře a přitaženou „compresion tune“ nebo jak se to jmenovalo. Alternativou byl jen SAG 15% a citlivost nakokot.

0 0
      • mr.antik  

tj je to tak pro lidi okolo 60kg :-)

0 0
        • fousek  

Tak to jsem mel tenkrat kliku, ze jsem koupil Xko 2008, to se nehoupe a vyuziva na muj styl jizdy zdvih tak akorat:-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.