Ahoj všichni,
včera jsem si po švihu a uploadu dat na Stravu (strava.com) všimnul, že to kámošovi matchnulo tak 2× víc segmentů, než mně. Dívám se detailně na záznam trasy a vidím, můj Garmin Edge 500 místama ustřeluje fakt hodně, kdežto kámošův Garmin Edge 510 skoro vůbec!!!
Chápu, že v lese, kde je horší viditelnost na satelity, je i přesnost GPS horší. Jenže proč to kámošovi trackuje i v lese téměř dokonale, kdežto mně ne?
Z mýho pohledu může jít o 3 důvody:
- Nějaká vada snímače (na otevřených prostranstvích je ale vše OK,
takže nejspíš ne)
- Přesto, že Edge 500 má vysoce citlivý přijímač, tak u Edge 510 je
ještě citlivější
- Při jízdě cyklocomputer nějak nevědomky zakrývám tělem a zhoršuju
tak viditelnost na satelity (toto mně ale taky úplně nepřijde reálný, protože mám Garmina na představci stejně, jako kámoš)
Vím, že Edge 500 vozí hodně lidí – nemáte někdo podobnou skutečnost? Té ustřelující GPS jsem si všiml už před časem, ale bral jsem to v lese jako normální. Když teď ale vidím, jak to kámošovi trackuje přesně, tak už si nejsem úplně jistej, zda je to v pořádku… :-)
Ukázka ve dvou obrázcích v příloze (je to jeden kopec (Tesák) nahoru i dolů. Fotografie 1 je můj záznam, Fotografie 2 kámošův.
A ještě jeden poznatek – ustřeluje to hlavně při výjezdu toho kopce nahoru – při rychlém sjezdu se zdá být záznam zcela přesný…
Díky za vaše postřehy! :-)