Vidilice TALAS 140 CTD-ADJ nebo neco jineho?

15 nepřečtených
  • Vlada

Ahoj,

rad bych se obratil na mistni znalce o radu. Chci si koupit novou vidlici a jelikoz uz par let vubec nesleduji deni, tak si nejsem jisty, po jake znacce sahnout. Co si tak z drivavejc pamatuji, tak Fox sveho casu platil za top vyrobce, ale v loni jsem zaslechl, ze uz to take neni az tak slavne. Jakeho vyrobce byste mi doporucili?

V pripade Foxu spekuluji o „2013 32 TALAS 140 CTD-ADJ FIT QR15“. Jde mi o vidli, co bude mit dve polohy nekde mezi 100 – 140mm [Talas by mel jit nastavit bud na 110 ci 140]. A libi se mi na nem, ze ma i nastaveni tvrdosti pro vyjezd, trail a sjezd.

Rad bych poridil neco jako „univerzalni“ vidli. i kdyz mi je jasne, ze to je tezky kompromis. Melo by se s ni dat „chrtit“ ala XC a zaroven by se mela dat nastavit na lehke a stredne tezke trailove sjezdy v Alpach.

Chci to davat na stary ram od Rocky Mountain [ETSX Team z roku 2007].

0 0
    • gallardo  

jsi si jisty, ze chce tak drahou vidli dat na pomerne stary ram? pokud bys prihodil par tisic, tak se dostanes na ceny ramovych sad. Z toho RM pak muzes prehazet funkcni a kompatibilni dily (dle qr15 predpokladam, ze mas napr. novy kola) a mas novej stroj…

0 0
      • Vlada  

S tou osou to je chyba na me strane – mel jsem poslat odkaz na vidli bez 15QR, ale nejak mi to nedocvaklo.

Jinak ano, mas v zasade pravdu :-) Jako spekuloval jsem nad tim i koupit nove kolo, ale bohuzel jsem nenasel nic, co by presne sedlo mym potrebam. Bud to bylo moc XC kategorie, nebo uz moc Trail kategorie a ja bych chtel neco mezi.

Kdybych kupoval novy ram, tak uz bych to skladal asi cele nove, vcetne 27.5" ci 29" kol. Problem je, ze se mi nechce travit plno casum tim, ze budu procitat hafo webovych stranek a zjistovat si, co vlastne chci, co je gud a co stoji za pikacu. Proto ten radikalni krok, ze od noveho kola to skonci jen na vymene vidlice :-)

0 0
      • Lister  

ETSX si zaslouží investici.

Je to ten nejlepší rám, který RM udělali, naprosto luxiusní svezení a pokud nepraskl – což se bohužel často stává, tak bych ty peníze dal.

Jinak jako levnější alternativu klidně zvolit Epicona od Milana se snižováním.

0 0
        • Vlada  

Jojo, take mi ten ram hodne vyhovuje, proto se ho zatim nechci zbavovat :-)

O zadne praskline nastesti nevim, ale kdyz rikas, ze praskaji, tak to jeste jednou prohlednu :-)

Nevis nahodou, jestli je nejake popularni misto, kde praskaji nejradeji?

0 0
          • Lister  

Té praskliny by sis všiml, a ano praskají v typickém místě – oblast dolního čepu a uložení tlumiče.

Pokud nechceš vrážet velké peníze, tak bych se zaměřil na ty laděné Epicony. Možnost snižování tam je a cena je do 10 tis včetně pevné osy.

Jiné vidlice se snižováním budou cenově jinde – pokud se budeme bavit o nové vidlici. Už i ten RS Revelation šel s cenou hodně vysoko, navíc jejích Dual position systém neoplývá spolehlivostí.

0 0
    • scret  

ETSX jsem kdysi strasne chtel, ale pak jsem cetl nejake problemy s nimy a uz me to silne odradilo…

Co se tyka vidle – Talas – fungujici snizeni zdvihu, asi stale nejlepsi, bohuzel diky prave Talasu je snizena citlivost…

s vidlema s CTD je aktualne dost problem…

0 0
      • Lister  

ETSX jsem kdysi strasne chtel

Já to vždycky věděl, že máš vkus.

Kamarád ho měl, měl jsem tu čest ho vykoušet s luxusní Vanilkou vepředu. Měl ho prasklý u tlumiče, ale zavařil to a to kolo stále jezdí.

0 0
        • scret  

tak myslim, ze uz je to o me vseobecne znamo:D

(samochvala smrdi)

Btw. z ceho stale slintam a nemam je napr. takovy Paduano – spojeni karbonu a titanu, to je proste nadhera…

0 0
      • Vlada  

Nevis neco konkretniho?

0 0
        • scret  

myslis o ETSX? praskani, obcas vule v cepech a nemoznost kvalitniho sestelovani saltru… Tohle jsem vycetl…

Jinak az na tyhle vady udajne jedno z nej kol v tyhle kategorii vubec…

0 0
          • rich  

aj ked je to asi jedno ale myslim ze posledne dva modelove rocniky uz taky statsticky vyskyt tychto problemov nemali. Co ostalo je chain suck. To sa obcas zadari.

Nechal som tlmic prerobit na najcitlivejsi mod a mam tam vpredu talas rocnik 2008–9 uz neviem. Ale citlivejsi by byt mohol.

0 0
          • Vlada  

sorry to byl dotaz na ten CTD system :-)

0 0
            • scret  

najdi si to tady na B-F, ted je tu relativne cerstvy vlakno… Bohuzel to vypada, ze to delaj i tlumice s timhle systemem…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.