Vule v pedalu Shimano 520.. Pedal ma vuli v ose a ja nemam „specielni klic“ na dotahovani pedalu Shimano. Vzal jsem to klestema a ani se to nehlo, jedinej vysledek je, ze jsem trosku ocesal zuby.. Mate nejakej tip jak to dotahnout?
Vule v pedalu Shimano 520.. Pedal ma vuli v ose a ja nemam „specielni klic“ na dotahovani pedalu Shimano. Vzal jsem to klestema a ani se to nehlo, jedinej vysledek je, ze jsem trosku ocesal zuby.. Mate nejakej tip jak to dotahnout?
To, co jsi utahoval je matka na vyndání osy z těla pedálu, osa se utahuje uvnitř." číslo 2":http://techdocs.shimano.com/…30608614.pdf
aha, tak ja to musim nejdriv vysroubovat a pak utahnout.. Dik. Zkusim kroutit opacnym smerem :)) ale myslim ze to jsem taky zkousel a taky se to ani nehlo..
Plastová matka má závit s malým stoupáním, používá se jako maznice, zezačátku to jde blbě. A ty šipky na směr otáčení jsou vlastně obráceně – je to vyraženo tak, že upneš ten klíč – č.11 – do svěráku, nasadíš pedál na klíč a otáčíš pedálem ve směru šipky.
jenze ten klic c.11 prave nemam …
Tak si ho vyrob (např sykovky + hadr)
to uz jsem zkousel, ale mozna jsem tocil spatnym smerem.. Navic jsem se snazil to jen trosku pootocit (myslel jsem ze tim to dotahnu) a ne vysroubovat.. Vybaven spravnou vedomosti, zkusim to znovu.. Az ocesu vsechny zuby, necham pedal dozit tak jak je :))))
Nestojí sice svět, ale já jsem to s opatrností dělal i sikovkami. Teď už klíč mám, servisuju několik párů pedálů, tak se mi to vyplatilo.
resp. ve směru šipky se pedál utahuje – tuším – ale je to tam napsané, už jsem pedál dlouho nerozebíral, tak si to přesně nepamatuju.
Měl jsem stejný problém, ale vůli pedálu na ose se mi podařilo odstranit. Pořád mám však u 520 vertikální vůli – při našlápnutí z jedné strany pedálu je bota i po docvaknutí výškově trochu volná. Jasně, dá se s tim jezdit, dá se přecvaknout na druhou stranu, ale je to otrava a vrže to.. Dalo by se s tím něco jednoduchého udělat? Kufry jsou dotažený na max. Vzhledem ke špatným zkušenostem s Ritchey nevidím jako řešení přechod k jiné značce a stejně jsem teď relativně chudej..
Díky za tipy a omlouvám se, jestli už tu takový thread je, já ho nenašel.
Tak kup 540-ky.
Já jsem tu vůli měl vždy-mám už druhý 520ky a ta vůle tam byla hned od začátku-je daná rozdílem výšky osazení kufru a tlouštky toho plechu, ne?
ja ji nemam, boty od scottu to vyřešili, mají vyší podrážku, takže se opírá o pedál a vakl neni citit
nj, ale jak dlouho? Jednak se omacka plast podrazky, jednak se obrusuji kufry.
JJ, já jsem si ohobloval kufry i podrážku (moc jsem chodil ;-)), takže letos už vůličku mám.
tak mam je už rok, a vule žadná, amyslím že kufr se ošoupává uplně stejně, spíš míň než s vůlí
Mě začala vůle až čtvrtou sezonu, jiný už má za tu dobu pedály nové.
Trošku mimo téma. Já bych se chtěl zeptat na radu, co dělat s vrzáním pedálů při kombinaci Shimano M520 a tretry Spešl? To je děs. Vyloženě vrže bota o pedál, když přešlápnu, tak je chvilku klid, ale za chvilku zase.
Na biku to ještě přežiju, tam to tolik nevnímám, protože je rachot z jízdy, ale na silničce mě to s…
Mne obcas vrzgaju(piskaju)pri urcitej polohe aj tretry Bontrager,ale nie je to take hrozne,je to materialom podrazky a tazko sa s tym da nieco urobit…
zkus silikonovej olej na gumu/plast podrážky
JJ, tiez mi to niekedy robilo na starych tretrach(Diadora), a silikonovy olej na tretru-kufor a na pedal a bolo ticho.
Můžu tě uklidnit, mám zcela stejný problém (520×Spešl). Dost mi pomohlo ukrojit vystouplou „ohrádku“ plastu v místě, kde dřela o pedál. Ale úplně potichu to není.
Mě to dělá taky, stačí trochu pohnout nohou a přestane to. Nic jsem nemazal, prostě to je dané konstrukcemi bot a pedálů.