Zdravím všechny vybírám nový GPS/tachometr, protože jsem nechtě srazil svou sigmu ROX 2 tak šikovně že odletěla pod kolo zrovna parkujíciho auta… Jo byl jsem šikovný. A upřímě řečeno po přečtení různých vláken tady fóru a i jinde z toho nejsem moc moudrý a nejsem stále rozhodnutý. Tak zkusím sepsat to co bych od nového zařízení očekával a snad se něčeho doberu.
Rozpočet do 5000kč.
Co chci aby byl kompatibilní s nějakým snímačem rychlosti protože bych rád viděl svou přesnou rychlost. Případně kompatibilita s některý s cyklo radaru nicméně ten ještě žádný nemam.
Chci aby se do nej dala natáhnout trasa gpx z map už za 2 měsíce mne čeká cesta přes cele Skotsko a byl bych rad abych měl něco co by mi ukazovalo aspoň šipky ideálně i mapový podklad ale to mě cenově relaci asi nebude reálné.
Kompaktnost už na řiditkach mam přicvaknutý telefon a mam relativně úzká aero berany řiditka a už tak mi tam dost místa zabírá držák na mobil, světlo a zvonek.
Co jsem se díval tak by celkem mým požadavkům odpovídala Garmin 130+ jenže mam jistě obavy kdysi jsem měl auto garminu co sice navigovala přesně, ale když řekla držte se vlevo znamenalo to ostrě doprava. A pokud bych měl jet jen podle šipek tak se bojím že bych nebyl schopny ji věřit.
Lezyne super pro GPS ta se mi celkem líbí ale prý ta aplikace je otřesná. A pokud jsem pochopil bez stravy nebo koomotu nefunguje. Ani s jednou aplikaci nemam zkušenosti. A recenze na ni jsem hodně rozdílné.
Rox11.1 evo ta je za super cenu a celém bundlu ale trosku mam z ni strach SIGMA rox 2 co jsem měl se celkem pravidelně zastavovala záznam trasy nebo ztrácela signál v místech kde mně to překvapovalo jako v otevřeném poli.
Van rysel 500 GPS vypadá zajímavé a zda se že má taky vše co bych chtěl ale opět na beru jsem našel 0 informaci ale vypadá dost jako bryton.
Všem předem děkuji za postřehy a komentáře.