Ahoj,
vybírám nové MTB, jezdím tak 30% silnice, 50% pole a lesní cesty, 20% náročnější terén (ne sjezdy, maximálně les, kameny). Mám ještě silničku, takže jsem hodně zvažoval celopéro, ale zase tak velký terén nejezdím a především v téhle ceně by to bylo hodně o kompromisech a váze navíc. Najedu tak do 2500km za rok (kombinace se silnicí). MTB jezdím stařičkou dural Meridu 26", kdysi celkem na úrovni, stavěno na zakázku, ale to už je hoodně let zpátky :-)
k výběru, kdysi jsem závodil, ale už hodně dlouho jsem hobík a nejsem v oboru, takže aktuální trendy jdou dlouho mimo mě. Pro představu, co mám zatím v hledáčku:
Canyon trochu přes limit, ale strašně se mi líbí na pohled. Jinak preference značky ani komponent žádné na tvrdo nemám a jak jsem psal už nemám přehled, takže jsem zvládnul jenom prohlédnout mainstream. U TREKU mě láká ten ISOSPEED, mám skoro 100 kg a občas problémy se zády kolem beder, takže by trochu poddajnější rám mohl být fajn, někdo osobní zkušenost s tím IsoSpeedem? Stojí za to aby převážil misky vah?
Když už preference: jediné na čem bych trval je řazení 1×12, jinak vidle ideálně FOX a řazení SRAM (ani nevím proč :-) ), ale jak píšu, to je spíš subjektivní a netrvám na tom.. Nebránil bych se nečemu zajímavému mimo mainstream a si bych se nebránil ani kvalitnímu hliníku, občas vezu děcko na přídavné sedačce a to by na karbon asi nebylo :-) (ale samozřejmě počítám spíš s karbonem a děcko vyvezu na starém kole)