Zdravim,
je to zhruba rok, co mi ukradli kolo (http://www.bike-forum.cz/…-versus.html) a nyní hledám náhradu. Našel jsem v prodejně spoustu krásných kol, ale vůbec tomu nerozumím, resp. akorát chápu cenou stupnici produktů řady Shimano, ale tam končím. Vím, že můj Versus měl slušné osazení a za celou dobu jsem měnil než řetěz a brzdové bloky. Rád bych opět něco ověřeného a klidně i bazarovku (od solidního prodejce nebo ověřeného člověka z fóra).
Prosím, můžete mi něco doporučit zhruba v těchto parametrech:
Vážím (opět) 110kg, měřím 180cm. Jezdím hlavně nějaký parky/polňačky a silnici (klasika cyklostezky). Les a něco extrémního jen občasně, ale spíše pevnější povrch. Reálně na kolo vyjedu tak 3× týdně na hodinu, ale třeba mě to chytne a kdo ví… Cenu bych rád do 12.000,– a očekávám, že bazarovka mi i za nižší peníze zajistí opravdu zajímavý kousek v nové podobně zcela mimo daný budget.
Opticky se mi líbí hlavně robustnější kola, vůbec mi nevadí např. trojúhelníkové rámy. Určitě bych chtěl už kotoučové brzdy a asi bude vhodná odpružená přední vidlice (nebo má smysl i odpružený zadek?).
Budu rád za každé doporučení a případně i odkazy na konkrétní kola v bazaru.