Sháním vidlici do 2000 kč na MTB 26 s V brzdma. na bazaru jsem našel todle tak jestli má cenu do toho jít
http://www.cyklobazar.cz/…e-repasovana
popř jestli by mi doporučil někdo nějakou pružinovu vidlici do 2000 která alespoň trochu funguje .
Sháním vidlici do 2000 kč na MTB 26 s V brzdma. na bazaru jsem našel todle tak jestli má cenu do toho jít
http://www.cyklobazar.cz/…e-repasovana
popř jestli by mi doporučil někdo nějakou pružinovu vidlici do 2000 která alespoň trochu funguje .
To je minimalne 10 let stara vidle. Za to bych 2000 nedal.
Jinak proc pruzinovou?
Protože mám dost omezený rozpočet a za 2000 vzduchovou neseženu a navíc nechci na staré kolo cpát vidlici která by převyšovala jeho hodnotu, když plánuji příští rok koupi nového kola a se tarým kolem potřebuji nějakou dobu jezdit.
a skutecne je to Judyna? me to prijde jak SR…
Suntour XCR. Hotovo, muzes to locknout. ;-)
+1 … ten požadavek alespoň trochu funguje,tuhle vidli docela přesně vystihuje :-)
No já nevim, tu Judy bych nezatracoval. XCR je jako nový s cenou pod 2000 low end, který se deseti let rozhodně nedožije. Je určitě o tři čtvrtě kila těžší a funkce bude dle ceny. Judy bývala kdysi super vidlice a ta na těch fotkách vypadá zachovale. A když je po repasy, tak jestli nemá vůle, nebál bych se jí. Ani jednu z těch vidlí jsem nejel, ale vycházím z názoru, že je lepší pořídit bazarovou původně drahou věc, než levnou novou.
dobrá Judy je stará Judy a ta neměla černý nohy
Co jsem začal jezdit, tak si pamatuju už akorát Judy TT, což byl low end. Tahle má ale podle fotek hliníkovej krk a štelování odskoku na pravý noze. V levý bude nejspíš vzduch či pružina/vzduch. Nemyslím, že by to byla levná vidle.
Tyhle byvaly, ve sve dobe, dobry. Pod prachovkou byly taky cerny nohy. Ty pred tim, co mely zlatavy nohy, mely plastovou cartridge a moc spolehlivy nebyly.
Ta v inzeratu je novejsi, cca rok 2001.
Moje měla zlatavý nohy a olejovou lázeň (1999?). Jezdí bez problemu dosud, stejně jako vidla soudruha Páji.
Ty černý nohy jsou snad ocelový, ne?
Myslim, ze to byl dural s eloxem. Kamos ji mel na Authoru Modus nekdy z roku 99–00. Byla perfektne citliva. Z dnesniho pohledu vsak tenky nohy atd.
Na 1998 Judy XC, pruzina, zlate nohy + tlumici uzavrena patrona (nevim jestli plastova) jsem najel 20tis. km. Pak jsem cele kolo za par korun prodal kamaradovi a ten tak dalsich 15tis. km pridal a funguje ta vidlice porad. Na druhou stranu tech 63mm zdvihu stejne zadny zazrak neni.
za mě – máš omezený rozpočet, dáváš to na staré kolo, klidně kup repas deset let starý za 2000, bude to ladit ke kolu, ale osobně bych to fakt dal do XCR s 2 letou zárukou.
Ruku na srdce, si takový fajnšmkr, abys poznal rozdíl?
A jinak kdo ví, kolik vážíš, třeba nemáš optimální váku na pružinovku, řeba jezdíš moc agresivně, nebo moc na pohodu. Může to být dobrá vidlice, ale jen pro někoho.
vážim 75–80 kg, jezdím celkem agresivně, obačas i nějaké závody 2–3 do roka, jinak na biku jezdím v terénu tak 2 týdny v roce a hledal jsem a našel todle http://www.tandem-bike.cz/…disc-lockout
si ce je to RST ale na to moje ježdění to stačí + na bazaru za litra koupim kotoučovky .
Jsem tu pomerne novy a jeste se v tom tak moc neorientuju, ale mam pocit, ze nestaci koupit kotoucovky, ale musis mit i naboje na kotoucove brzdy, coz pokud nemas, tak je to dalsi investice za naboje + za vypleteni kol, nebo za koupi kol s nabojema na kotoucovky… Ale muzu se mylit, sem me vedomosti jeste nedosly ;-)
tak to netuším co tam mám za náboje, lze to nějak poznat zda jsou náboje na kotoučové brzdy ?
Ano lze. Na nabojich je na leve strane priruba pro kotouc, bud 6 der se zavitama, nebo tisicihran centrlock.
no tak tam nic takovýho nemám :((
netušíte kolik tak stojí to přepletení ?
Mam pocit, ze te levneji vyjde koupe novych kol rovnou s nabojema na kotoucovky… Zvlaste pak, kdyz mas starsi kolo a nepotrebujes nejaka extra kola a naboje…
Za 2000,– dobrá volba.