Zdravím místní bikery,
Brzda Shimano Deore BR-M6000
Přední kotouč 180mm
Je možné zkombinovat existující páky a hadice BR-M6000 s brzdovým třmenem z vyšší řady například Shimano XT BR-M8100?
Například Shimano SLX BR-M7100 stojí paradoxně stejně jako nižší řada M6000. Ve specifikaci má povoleno používat 180mm.
Pokud někoho zajímají širší souvislosti:
Mám kolo LeaderFox Trap, takže jedno z těch dražších MTB.
Už od koupě vibruje brzdový kotouč v zatáčkách o brzdové destičky (lehce), ale neřešil jsem to.
Nyní již ale začal zlobit i při jízdě na rovině.
Zkusil sem vyměnit kotouč, brzdové destičky. Kotouč byl ale rovný, destičky rovnoměrně sjeté, bez zářezů.
Ukázalo se ale, že se nevrací pístky v brzdovém třmenu (zcela). Na jedné straně zůstávali vysunuté výrazně, takže se třely o kotouč,
Zkoušel jsem třmen pročistit, ale zdá se, že těsnění je zničené a celá brzda byla silně zavzdušněná, nejspíš se přes těsnění dostával vzduch do třmenu.
Z dokumentace ke třmenům jsem se se dočetl, že se nesmí používat na kotouče větší než 160mm, není zmínka o možnosti použití adaptéru na větší kotouč jako je tomu u vyšších řad brzd např. M8000.
Mám strach, že výměna za nový třmen BR-M6000 nebude mít dlouhou životnost.
Zadní kolo má stejnou brzdu i třmen BR-M6000 s 160mm kotoučem a od koupě po roce ježdění žádný problém.
Zdá se, že LeaderFox kombinuje kvůli úspoře pár korun nekompatibilní komponenty.
Možná se mýlím, může mi někdo zkušenější poradit?