Ahoj, mám výše uvedeného SUPa a rád bych si vyměnil ložiska… jen ložiska. Která tam patří? Jak se označují? Abych objednal ta správná…
Je to na Shimano kliky…
?
Díky!
Ahoj, mám výše uvedeného SUPa a rád bych si vyměnil ložiska… jen ložiska. Která tam patří? Jak se označují? Abych objednal ta správná…
Je to na Shimano kliky…
?
Díky!
Ahoj,
vyklepnout, změřit, objednat.
No vzhledem, že je to press-fit bych se na samotná ložiska vykašlal a koupil raději nový celý střed.
No, to se mi právě moc nechce… kupovat to i s miskami… podle mne se ložiska dají sehnat o dost levněji… nebo se pletu?
nevím jak PF BB30 ložiska ale třeba klasická ložiska BB30 jsou cca 300–400/ks.
Ono taky zalezi co tam vubec ma, kdyz pise o BB30 ramu a shimano klikach, tak tam zrejme musi byt nejaka redukce.
Jo promin, prehlidl jsem ze ma shimano kliky… Na to jsou v Supu experti, vsemozny redukce ve stredech. Kazdopadne asi nema smysl menit loziska v redukci, vymenil bych to cely, cena nebude o moc jina.
Pokud si to dobře pamatuji, tak je tam 6805–2RS. Stačí sundat kliky a podívat se, na gumové krytce ložiska je to napsané.
Díky!
Jesliže je tam Shimano Hollowtech II střed BSA tak např. NSK 6805–2RS nebo SKF 61805–2RS1.
Klidně tam můžeš dát ale i originál osu:
http://www.kupkolo.cz/…m-bb70_z131/
P.S.
Před 2 lety stály ty 2ks NSK 650 Kč s DPH včetně dopravy od Coroll.cz
Originál osu tam nedám – není tam závit. Dá se to, ale zas ještě přes další redukci. Sehnal jsem teď ty ložiska za 200,– / ks, u VK Ložiska…jsou to ta NSK. Tak uvidíme…
To sis dopredu neoveril, ze jsou tam tato loziska a nakopil jen podle rad mistnich? Pokud ano, tak drzim palce, aby sedly.
Neboj – nejdřív jsem vytáhl ty stávající a označení sedí…