• dalinv

    ..po 20cítce jsem přestal kouřit-bylo to těžké, ale nakonec jsem to dokázal. Ale abych přestal se sladkým-protože je jasné že to kurví tělo i když jsem hubený, nebo aslespon omezil..už jsem se pokoušel několikrát a bezvýsledně. Nevím jaká je „denní“ míra sladkého, ale já zbouchnu tak 4 50gramové tatranky za den a to se ještě musím držet. Vymyslel jsem takovou fintu jak to omezit, že nakoupím 30gramové a sním jich stejný počet. Bohužel finta nevyšla a sním jich kolem 6–7. Jak jste na tom vy sladkoholici?

    0 0
    • jIrI___  

      Řešíš nesmysly. Na něco člověk zemřít musí ;-). 4 tatranky za den jsou houby množství.

      0 0
      • dalinv  

        hele, todle slyšet nechci..s takovou jich zbouchnu víc:D

        0 0
    • Zlatka  

      Jé to důvěrně znám a bojovat s tím je téměř nemožné. :))

      0 0
    • HELLBOY22  

      hoď do seba krupicovú kašu ;) Zdravé, sladké, sýte

      0 0
    • nox159  

      kdyz chcu tak žeru kdyz nechcu tak nežeru, ale na to musis mit hlavne mentalne… ;-)

      0 0
      • dalinv  

        zřejmě na to mentálně nemám a hledám help! myslel jsem že když jsem dokázal nekouřit, tak todle bude hračka..jak jsem se zmýlil..:(

        0 0
        • nox159  

          kdyz nemas sladke doma a dostanes na nej vecer chut tak si nic nedas… jak jednoduche… :)

          0 0
          • dalinv  

            pro něco si zajít do obchodu je ještě jednodušší;)

            0 0
            • nox159  

              tak to uz je s tebou spatne do obchodu bych kvuli sladneku rozhodne navecer nesel…

              0 0
              • jIrI___  

                Když si člověk dá navečer brko, tak je schopný jít na sladké do nonstop Tesca i 4 km černými ulicemi Ostravy :-D

                0 0
                • nox159  

                  neni lepsi navecer sex? to se pak dobre spi… :) a na to abych chodil nekde do teska nemam ani pomysleni :D

                  0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
          • kyl  

            To by taky museli mít už všude zavřeno,pokud je jak já tak když nic není a je chuť,tak se jede něco koupit.

            0 0
          • hribik A1  

            tak on už neni socializmus, že by sa na to stála fronta, dneska kúpiš hocikde hocikedy :-)

            0 0
      • marapara  

        já jsem myslel, že von je momentálně postiženej … :)

        0 0
      • fousac  

        sem znal jednoho, co ucil kravu nezrat, ale kdyz uz to skoro umela, tak chcipla…

        0 0
      • kyl  

        Asi tak,někdy za celej týden prakticky nic sladkého ale zrovna se na mě ze stolu smějí dvě Milky M-joy s celými ořechy a jak koukám tak kilová pixla bombonů Trolli po dvou dnech zeje prázdnotou.

        0 0
        • smith22  

          To chceš říct, že si za dva dny spráskal kilovou pixlu těch gumáků? :-)))…si musel mít pěkně zalepenej žaludek

          0 0
          • nox159  

            bez problemu :)

            ja jsem kdysi ujizdel na fest na tomhle 2 krabice za tyden…

            mam desne rad kysele… jednou jsem toho zral tak moc ze jsem mel z toho kyseleho naleptany jazyk :D

            0 0
          • Mirek_29  

            k 18 jsem dostal 18 čokolád a vydržely mi celých 20dnu ale to jsem byl opravdu statečný :-)

            Jinak jsem si byl schopný koupit na náměstí v Říčanech 3čokolady a než jsem došel k zimáku dvě jsem sežral :-)

            0 0
          • kyl  

            Jo,není problém.:-)

            0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Mám doma kilový pytel gumídků od trolli, nějakou lesní směs a nedokážu si představit, že jí sním za dva dny. Jednou jsem snědl asi 250g za celý den – výsledek? Ještě týden mě tlačil žaludek, zácpa a další :D

          0 0
        • lataldan  

          Dva dny? Dej mi hodinu, pusť dobrej film a jsou pryč :D

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Pajas04  

      Já myslím, že když se budeš dost hýbat, tak by to neměl být problém :).

      0 0
      • dalinv  

        já bych to tak jednoduše neviděl:(

        0 0
        • marapara  

          Ale má pravdu předsedo :)

          0 0
          • dalinv  

            kdyby mě chutnalo pivo- chlast, tak bych byl nejspíš alkoholik:o)) tohle je možná lepší varinta to uznávám..

            0 0
            • marapara  

              Sladké sice můžu, ale pivo mám teda raději :). Troufnu si ale tvrdit, že alkoholik nejsem, když už tak velmi malý :) :)

              0 0
      • Chiron  

        No na druhou stranu to bude asi pěkný nápor na slinivku, sice nic co by nezvládla, ale prospívat jí to určitě nebude.

        0 0
        • dalinv  

          konečně názor,který jsem chtěl slyšet-číst..není to jen o tom, že určité kj spálíš a nic se neděje..tak to prostě není

          0 0
    • fousac  

      cokoladicka po obede, osum dortiku ke kavicce… hmmm… to muzu…

      nekdy se i hecnu a neco si upecu… ;)

      0 0
      • dalinv  

        už jsem taky přemýšlel že se naučím péct..není nad domácí čerstvě upečenou buchtu:o))

        0 0
        • fousac  

          buchty sou jednoduchy… ;)

          proste smichas 2 hrnky hladky mouky, 1hr cukru, 1hr mlika, 1/2hr oleje, 2 vajicka, skoric. cukr, prasek do perniku, 1/2 cokolady, hrst orechu a granka a upeces to.. mnam…

          0 0
        • mpdu  

          Tak tak. Když je dobrá buchta, dá se i pekáč vylízat :-)

          0 0
          • Martin  

            paňmámo, máte bochte?

            ne, ale pečo…

            na pečo vám sero, já chco bochte

            0 0
      • lataldan  

        Ještě jeden obrázek a já se neznám..

        0 0
        • fousac  

          ;)

          0 0
          • Zlatka  

            Nemáš doma pro mne místečko ?? :)

            0 0
            • fousac  

              no to uz bych asi potreboval vetsi remosku, co? ;)

              0 0
              • Zlatka  

                Seženu, všechno seženu.

                0 0
                • Zlatka  

                  Jé v druhém slově je chybka, namísto n tam má být r :)

                  Tak nebuď sakra labuť.., rozdělíš se aspoň na bowligu ne.. (?).

                  0 0
                  • fousac  

                    kdyz ted nekdy zacnu, tak mozna do vanocni besidky bych neco zmaknul… to nejni jen tak upect dortik… ;)

                    0 0
          • lataldan  

            Neštvi! :D

            0 0
          • kyl  

            Tak tohle zas nemusím,dorty,zá­kusky a podobné věci,těch si ani nevšimnu.Buchty s ovocem a želatinou,tva­rohové,povidlo­vé nebo bábovku,to zas můžu.Nebo třeba tyto kakaové smajlíky.

            0 0
    • Haryk  

      Nejseš v tom sám. Mně by mohli při úrazu dávat Nutelu místo kapačky…

      0 0
      • pohy  

        jsem dostal k narozeninám 5kg nutelu… ještě trochu mám

        … jinak se dá sehnat v makru :-)

        0 0
        • kyl  

          Mi děláte chutě.Horší je že přes den nemám moc času a tak se k nutele dostanu až večer a do rána je sklenice prázdná.Jak se v noci probudím tak dám 2–3 lžičky a spím dál.A že se budím často.:-)Si ji v tom polospánku ani nevychutnám.:-(

          0 0
    • Mirek_29  

      včera (Dnes) ve 3ráno jsem seděl v kuchyni na podlaze a ládoval jsem se nutelou. Když si tělo řekne tak prostě neudělám nic a musím mu to sladké dát.

      0 0
      • dalinv  

        jsem fakt myslel že jsem na tom špatně..a ejhle:DD

        0 0
        • Mirek_29  

          opravdu se snažím ale občas to prostě nejde :-)

          0 0
          • dalinv  

            „občas“ to bych zkousl, ale denně..do toho si právě „občas“ dám např Marlenku

            0 0
      • jIrI___  

        Na Nutelle vzniká těžká závislost :). Když to člověka chytne, tak je schopný během chvilky vyžrat celou skleničku do dna, moc dobře to znám :-D. Ale omlouvám si to tím, že nechlastám, tak aspoň to sladké si můžu dopřát.

        0 0
        • mpdu  

          Všechno může přijít. Je to v pohodě, jen si to pak nebudeš omlouvat tím, že nechlastáš, ale budeš si to omlouvat tím, že nechlastáš moc :-)

          0 0
        • jizby  

          Hlavní problém nutely je v tom, že má především samý tuk. Cukru tam tolik není i když chutná sladce.

          Pro toho, kdo si musí hlídat váhu je to jídlo naprd. Je třeba si vybírat netučné sladkosti. Jde to, ale musí se při tom trochu myslet.

          Je nutné si uvědomit, že tuky, co do sebe naperem pocit sytosti nevyvolají. Pocit sytosti vzniká tím, že se doplní cukry na nějakou hladinu. Současný příjem tuku je pro ukojení mlsnoty zbytečný.

          0 0
          • nooski  

            Cukru tam tolik není? 58g sacharidů na 100g je ti málo? Tuků je tam poloviční množství…

            0 0
            • jizby  

              no tak dobře, asi jsem se vyjádřil nepřesně.

              Řekněme, že kaloricky je to jedna ku jedné a to je moc, myšleno vzhledem k míře tučnosti, která by mohla bejt snadno nižší.

              0 0
          • nox159  

            prijde mi to divne kdyz sezeru kg zmrzliny tak mam porad hlad kdyz sezeru 500g masa tak jsem nazrany… a to ta zmrzlina bude mit vice cukru nez to maso… co na to tvoje teorie? ;-)

            0 0
            • Meluzina  

              je jasné, že po takové bílkovinné porci hlad mít nemůžeš:-)

              0 0
              • nox159  

                jizby rika ze je to o cukrech :)

                mi se to nezda protejnak te zasyti vice nez sacharidák…

                0 0
                • Meluzina  

                  cukry tě nezasytí, jen zvýší hladinu glykémie a tím tě „ukonejší“, uklidní, jako malé dítě jsi bumbal sladké mlíčko od maminky a tato informace už v nás zůstala:-)

                  0 0
            • jizby  

              řeč byla o chuti na sladké a jak ji uspokojit aby to bylo příjemný. Tak co do toho motáš bílkoviny.

              Kdybych chtěl propagovat zdravé jednání, tak by odpovědí bylo najez se něčeho pořádnýho.

              0 0
              • nox159  

                vsak ano kdyz mam chut na sladke dam kus masa a chut prejde :)

                0 0
                •  

                  Když máš chuť na sladké, exni 1,5l petku Magnesie, taky tě na chvíli přejde chuť :)

                  0 0
        • cabbage  

          Tu 5kg z makra bys nedal, věř mi:-)

          0 0
      • mpdu  

        To chápu, mám to tak taky. Ale v kuchyni na podlaze ve tři ráno většinou sedím když tomu předchází něco tekutin a to pak není o tom, že si řekně tělo, ale že si řekne Mr. Hyde! :-))

        0 0
    • kali222  

      no u me je to sladky o haribo medvidcich :P takovy ty kysely hranolky, klasicky medvedi a zeleny zabky…hmm :PP

      na druhou stranu ve 160g baleni je 6g bilkovin!! a to se co? no vyplati! :D

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Dokud nemáš 130 Kg nevidíš si na pindíka, tak neřeš a láduj se. Pokud se hýbeš, tak se není čeho bát.

      0 0
    • MlokCZ  

      U mě funguje, že když doma nic nemám, tak si nic nedám (a nejsem ve stádiu, že bych si to musel běžet večer koupit, na to jsem moc línej).

      Když ale něco dobrého je, tak např.:

      • během 14 denní dovolené jsem sežral 2 celé medovníky (po cestě nadovolenou jsme se stavěli v Praze, vzali jich 5 kousků pro více lidí a jáz toho sežral sám ty 2 celé). Myslím, že má jeden 1,2kg. Od té doby jeraději už moc nekupuju
      • občas si upeču perník a pak jsem schopný během 2 dnů celý plechsežrat a když už se s tím dělám, tak peču více plechů najednou, takžeo to je to pak horší (proto ho raději už moc ani nepeču)

      Pokud je aspoň trochu rozumná ostatní strava, tak by mi vůbec netrápilo co jím za sladké. Ale už se mi v posledních letech hodně zpomalil metabolismus, takže pak jde váha dost nahoru.

      0 0
      • MlokCZ  

        A když už se něčím sladkým láduju, tak se snažím si to aspoň dát místo nějakého jídla a ne prostě jen navíc.

        0 0
      • marapara  

        To není špatné řešení … prostě přežrat se toho tak, že si to člověk naprosto zprotiví a je to :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak to ale u mě nefunguje, klidně bych se toho přežral znovu a znovu a znovu :-)

          To se tomu jen preventivně snažím aspoň trochu vyhýbat.

          Jednou jsem se na Štědrý den hrozně přežral cukroví (to naše domácí mám taky hrozně rád) a bylo mi pak půl dne slušně blbě. A jakmile byl žaludek zase trošku ok, tak už jsem ho ujídal zase :-)

          0 0
        • dalinv  

          to jsem zkoušel-výsledek-zprotivil jsem si to jen na pár hodin:o))

          0 0
        • nox159  

          to je jak s chlastem :D

          0 0
      • mpdu  

        Tak po sežrání medovníku ni nemáš perník péct, ale vařit. Tím tu energii pak ze sebe dostaneš celkem svižně :-)))))

        Joking!!!

        0 0
    • hribik A1  

      ak jste na tom vy sladkoholici?

      zhruba rovnako.. donedávna štvrť kila čokolády denne, keď ju zdražili nad únosné medze, prešiel som na obdobné množstvo keksov

      0 0
      • dalinv  

        chceš říct žes jedl 250 gramů=2–3 velké čokolády denně???

        0 0
        • hribik A1  

          veľká je 200vka… 100vky sú tie normálne.. a cca 2–3 také.. teraz zase polovicu tých polkilových rolí keksov ako predávajú napr. v kauflande tie žlté, v lidli červené apod.

          0 0
    • smith22  

      A to sem si říkal jak su rozmlsanej když musím mít alespoň obden jednu tatranku nebo nějakou čokoládovou tyčinku :-))

      Já když už si něco rozbalím tak třeba večer k fimu a tak.Ale, že bych musel mít 4 tatranky denně to ne – toho bych se asi časem přejedl :-)

      Jinak dříve mě hořká nechutnala ale poslední dobou docela žeru Ledové kaštany :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Ten odkaz na klasiku kalibru ledových kaštanů byl myslím zbytečný :-D

        0 0
      • dalinv  

        tak oplatky mě jedou nejvíc a ne a ne se jich přežrat:o)) jedl jsem i 70% čoko a tak.. a ty ledové kaštany sem opravdu nemusel dávat:D už jsem je dlouho neměl a jsou taky good

        0 0
    • siafu  

      na mě platí jen jediná věc, nemít doma nic sladkého – žádná čokoláda, oplatky – samozřejmě brambůrky a podobné pochutiny. Předsevzetí, že si ze zakoupené čokolády budu brát 4 čtverečky denně, nefunguje, jak mám čokoládu, sním rovnou celou tabulku, i dvě by nebyl velký problém :)

      pokud si koupím 4 nebo 5 ks sójových řezů s tím, že si je vezmu na kolo, tak je beztak sežeru dřív, než se na kolo dostanu a tak by se dalo pokračovat… jinak do konce roku mám objednané 2 sacher dorty (každý 1 kg) a po novém roce to pro změnu budou 2 medovníky po 1,8 kg xD

      když mám chuť na sladké, tak si udělám kakao – tři lžíce holandského kakaa a 1 menší lžička cukru

      0 0
      • toram  

        s těma sojovejma to mam taky tak:D koupim a za hoďku než vyjedu je jich polovina:D…

        0 0
      • Mirek_29  

        mám doma děti tak se vždy něco sladkého najde když není čokolada což se ještě nestalo tak je med nebo granko nebo třeba jen cukr prostě si tu dávku musím dát :-)

        Byl jsme na vyšetření zda mi tělo nepálí moc cukru a zda nemám nějakou formu cukrovky což se prokázalo že nemám ale před vyšetřením dávají vypít půl litru sladké tekutiny sestřička než mě stačila upozornit že je to vážně hnusně sladké tak jsem to měl v sobě ale měl jsem dost rozumu si neříci o přidání :-)

        0 0
        • mpdu  

          :-))))) masakrrrrr – jít na vyšetření, jestli nejsem nemocnej kuli tomu, že žeru moc sladký, to je žrádlo :-)))

          a ještě ten sladkosráč, kterej ti dali napít a jen tak tak, žes nechtěl další … tenhle příspěvek mě fak pobavil :-))))

          0 0
        • Meluzina  

          strašný je, když máme doma třeba jen dva banánky v čokoládě, co má manžel s dcerou na hypo, vím, že jim to nesmím sníst a přitom je to nadosah:-(

          0 0
          • nooski  

            A věř mi, že pro ně je to ještě mnohem a mnohem těžší ;-) Vidím to doma, kde se všichni cpou sladkým nebo moučným jídlem hlava nehlava. Člověk dostane chuť ale holt mysl musí být silnější. Kdo nezažil nepochopí. Jediným způsbem je odosobnit si jídlo, brát ho jen jako nutné zlo, aby člověk přežil.

            0 0
            • Meluzina  

              a to si vem, že se snažím vařit zdravě, a ten můj chlap se klidně cpe poránu nějakým majonézovým salátohnusem:-( a to mu teď zjistili vyšší zlej cholesterol, praštila bych ho

              0 0
            • Frostty  

              Jo, to potvrzuji. Tuto taktiku sem nasadil při mém pobytu v krankenhausu.

              0 0
          • hribik A1  

            si ich choď kúpiť a nebudeš mať problémy :-)

            0 0
    • blisterexist  

      to znám, já jsem schopnej o půlnoci sežrat celou studentskou:-D před závodama:-D

      0 0
      • jIrI___  

        A jak ti to pak šlape!

        0 0
        • blisterexist  

          jo tojo, nebo jsem si ještě dával na oběd před závodem svíčkovou se čtyřma:-D

          0 0
        • pohy  

          necelou hodinu před silničním Rampušákem jsem stahnul celý salko to 380gr, no ze začátku mně bylo trošku těžko , ale pak dobrý :-)

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • Chiron  

      Jako závislost na sladkém by se dalo říct, že mám. Denně nějaký ten jeden oplatek prostě být musí. Sem tam mám takovou žravku, že nevím co sežrat a prostě mám furt potřebu něco jíst ať už sladkého či slaného a klidně to můžu mixovat.

      Každopádně 4 tatranky za den mi přijde jako extrem, pokud zrovna nemam nějakou aktivitu. Buď to chce hodně dobrý morál a třeba dva dny prostě nic takového nesníst, to je to nejhorší, pak si zvykneš a už to nebude takový akutní absťák a časem se to bude zlepšovat. Ale chce to mít ten morál, a hlavně když doma nic není, tak prostě nic nebude a do obchodu kvůli tomu nepolezu.

      A nebo zkusit to nahrazovat něčím jiným, třeba ovoce, nebo fajn sou sušené plátky jablek nebo nějaké ořechy. Ovšem pokud jich sníš kilo denně, tak to taky nic nevyřeší. Závislost na cukru je více méně to samé jako třeba na nikotinu.

      0 0
      • dalinv  

        zkoušel jsem to nahrazovat z větší míry i ovocem-snědl jsem spousty ovoce a ty oplatky stejně taktéž:o))

        Pak jsem zkusil nahradit sladké „zdravějším“ medem a pokaždé jakmile dostanu chut na sladké, že si dám med-no skončilo to tak že jsem snědl za týden 3 kila medu-koupený jsem měl lesní, pastový a květový aby byla trošku změna a bylo mě z toho pak tak šoufl, že jsem přešel raděj zpět na oplatky a buchty:o(

        0 0
        • mpdu  

          Každej pravej med cukernatí = krystalizuje. Pokud ne, je doplněn sirupem, nebo je při rozpouštění zahříván na více než 50 stupňů. Pak už neztuhne, ale je zas až moc tekutý. Pastovaný med = při krystalizaci medu se s ním míchá, čímž se naruší proces krystalizace a on úplně neztuhne. Není pak tekutý a dá se mazat, ale není tak tuhý jako med zcukernatělý. Lesní med = tak se lidově říká tomu tmavému. Tmavý med obsahuje medovici – to jsou včelami zpracované výkaly mšic. Zdroj je osmdesátiletej medař, kterej včely dělá celej život a přes 30 let od něj bereme med.

          0 0
          • dalinv  

            šlehaný květový=pastový, jasně..já taky když beru, tak beru přímo od dlouholetého včelaře. V shopu se nemá na to ani cenu koukat-zvlášt v Tescu, Kaufu apod

            0 0
          • dalinv  

            šlehaný květový=pastový, jasně..já taky když beru, tak beru přímo od dlouholetého včelaře. V shopu se nemá na to ani cenu koukat-zvlášt v Tescu, Kaufu apod

            0 0
            • mpdu  

              Tak tak … i když ty z marketů zase hodně tečou a i pro tekoucí med se dá najít využití :-)

              0 0
    • vsn  

      ke snídani si dám chleba s medem/nutelou­/marmeládou,o­běd normál. ke svačine od nutrendu obvykle De-Nuts (kešu mandle + med, příjdu domu a dám si znova několik sladkách chlebů a pořád žiju :) zrovna tedko jsem snědl celou bombonjéru a ráno celou čokoládu.

      0 0
    • smith22  

      Jinak kté nějaké radě :-)…Ty oplatky přece musíš někde koupit.Tak až půjdeš příště na nákup tak se vyhni těm regálům se sladkostma – ani se tam neotáčej :-))…Nebo to nejde? :-)…Potom jedině sehnat ti nějakou kontrolu financí :-)

      0 0
      • dalinv  

        to bylo to první co jsem zkoušel-chodit mimo regály dobrot:o)) ..ono je lepší koupit něco hned v pohodě v obchodě,než mít doma tvrdý absták a nakonec tam zajedu tak či tak nebo v krizi i do blízké hospody kam bych nikdy jinak nevlezl:D

        Závislost jako na nikotinu?? blbost-z té jsem se dostal. Osobně bych to přirovnal spíš k závislosti na heroinu:o))

        Otázka zní, je to v mojí síle s tím skoncovat? možná kdyby mě zjistili cukrovku nebo něco, tak by mě to donutilo s tím něco zásadně dělat..takhle dnes jedu na týdenní nákup a už mám na lístku napsáno mimo jiné oplatky, marlenku kakaovou, buchtu na pečení-zkusím něco upíct a nějakou maličkost na cestu zpětxD

        0 0
    • medvedisko  

      ona ta závislost na sladkym je stejná jak na trávě.. v obou případech to tělo nepotřebuje jen hlava tvrdí něco jinýho..

      už nějakej ten tejden nehulim ( neni co ) a tim ubyla i chuť po sladkym/slanym.. stačí tak 3–5 dnů bez a pak už ti to ani nepřijde a nebo jíst sladký trochu jinak.. třeba takovej jablečnej štrůdl posypanej cukrem a k tomu kakao neni nejhorší ale tak každej si musí najít to svý (:

      a nebo jiná varianta za každou sladkost si další den přidat 5km :D

      0 0
      • toram  

        spíš 50km..já když něco sežeru a většinou když udělam nákup:D tak mam hned o 2kila navíc…:D ale tak jednou za měsíc..jinak se držim a radši se nepřibližuju ke „spíži“..:D

        0 0
        • lataldan  

          To znám, ale já se radši nepřibližuji k „váze“ :D

          0 0
        • medvedisko  

          50km za jednu tatranku to už je skoro sadismus :D

          to si tak na spíž vyvěsit tabulku kde by se čárkovalo a za každejch 50g sladkýho 5km zářez na sedle :D

          0 0
      • mpdu  

        Nehulim 14 let – na žravost sladkýho to nemělo jakejkoliv vliv :-)

        0 0
    • Kamikaze 591  

      4 tatranky denně docela dost. Zase když mě to chytne tak není problém sežrat tabulku milky, 200g hariba, či vypít večer 2l kofoly u filmu.

      Všechno jde jakštakš korigovat, ale milka ne. Ta je jediná co prostě nejde…

      0 0
    • Meluzina  

      řeším to kvalitní hořkou čokoládou, úplně nejraději mám Lindt 80% s chilli papričkama, mňam:-)

      0 0
    • prvniodkonce  

      Nenakupovat nic a nemít ve špajzu nic.

      Aqua, pasta e bici!

      0 0
    • smith22  

      Málem sem zapomněl – taková bonboniera Tatiana taky není špatná :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Ty bonboniery taky už nejsou co bývaly.

        0 0
        • smith22  

          Ta Tatiana mně přijde už řádku let kvalitativně stejná.Uvnitř ořech v nugátovým krému zabaleno do mléčné čokolády.Tu když načnu tak končím až tam nic není :-)

          0 0
          • mr.antik  

            jj, musim pochválit východní sousedy, Figaro a zejména Tatiana si fakt drží super úroveň na rozdíl od ostatních.

            Plus ještě Ritter Sport plné oříšků, mňam.

            0 0
            • HELLBOY22  

              príď do Bratislavy do Rače a tam to tak nádherné voní tím naším Figarom :)

              0 0
              • hribik A1  

                tak ono pri cukrováre je to asi podobné :-D jeden mám pár km od baráku. a vraj sa pri výrobe cukru používa aj vápno, mňam :-D

                0 0
                • Meluzina  

                  a proto je nejlepší cukr hnědý třtinový, tam stopro žádný hnusy nejsou:-)

                  0 0
                  • Krys  

                    Biely cukor je čistá kryštalická sacharóza. Hnedý cukor je sacharóza + nejaký bordel. :)

                    0 0
                    • Luka  

                      Nojo, bordel jako minerály, stopový prvky, vitamíny, enzymy a vlákninu.

                      0 0
                      • Krys  

                        Kto si preboha doplňuje minerály, stopový prvky, vitamíny, enzymy a vlákninu cukrom? To nie je tak, že keď niečo obsahuje trošku minerálov, tak je to zdravé. :)

                        Ja neviem teda kde je presná pravda, ale minule som kdesi videl nejakú odborníčku, ktorá vravela, že hnedý cukor je z 99% to isté ako biely cukor + 1% tých oných čo si spomínala. To mi ako moc efektívne nepripadá. Nebolo by lepšie dať si ovsené vločky a zapiť minerálkou, miesto toho balamutenia samého seba?

                        Neklamte sami seba. Hnedý cukor je to isté čo biely. Nie je to žiadna zdravá alternatíva bieleho cukru.

                        Dobre, med, melasa a ďalšie skutočné alternatívy, o tom by sa dalo diskutovať, ale netvrďte mi, že vyčistením hyperzdravého hnedého cukru sa z neho stane, dobre že nie, smrteľný jed.

                        0 0
                        • mpdu  

                          Hehe, já žil v domění, že tmavý je třtinový a bílý je z řepy. Cukr používám velmi zřídka, bo nic nepeču a teplé nápoje nesladím tak se v něm nevyznám. Koukl jsem na nápisy hnědého cukru, který mám doma. Vyrábí se z cukrové řepy a přidává se do něj sirup ze třtiny. Byl jsem vyveden z omylu :-) No příště budu opatrnější a nekoupím cukr hnědý, ale takový, na kterém bude napsáno, že je vyroben z třtiny :-) Bílej dávám třebas do sladkokyselých nálevů na salát a hnědej například když si dělám zázvorovou limonádu s limetkou.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Je třeba rozlišovat třtinový a tmavý cukr. Já do čaje dávám výhradně třtinový, ale zase si nedovedu ho dávat do něčeho jiného. A ten tmavý cukr mi smrdí :-D

                            0 0
                          • miloso  

                            Myslím, že trstinový aj repný cukor môže byť hnedý aj biely, závisí od stupňa rafinácie. Hnedý cukor aj tak obsahuje 99% sacharózy, takže sa od bieleho nejako nelíši. Len obsahom melasy a jej nutričnej hodnoty. Preto kupujem extra tmavý trstinový cukor, nech je tam tej melasy čo najviac :-)

                            0 0
                            • mpdu  

                              No právě, já jak to téměř nepoužívám, tak jsem mylně myslel, že tmavý = třtinový. Díky téhle diskusi jsem otevbřel oči a přečetl si „návod“ na hnědém cukru. Je prostě bílej, jen zabarvenej čímsi :-) Příště koupím třtinovej :-)

                              0 0
                          • Krys  

                            Pôvodne sa používal výhradne trstinový cukor. Rafinoval sa, takže bol biely. Až za Napoleona, keď sa vlastne odrezal od Británie, kde bola v tom čase väčšina cukrovarov (dovoz trstiny morskou cestou), sa začala využívať repa. Alebo tak nejak, veď si zagoogli, história cukru je bohatá. :)

                            Privàženci potravín lokálneho pôvodu navyše tvrdia, že v Európe by sme mali konzumovať repný cukor, pretože repa je pôvodná rastlina, trstina je cudzia.

                            Ale predsa len, dá sa exaktne laboratórne zistiť či má 99,8% sacharóza pôvod v repe, trstine alebo niekde úplne inde?

                            0 0
                    • ZuzicK  

                      no čistá teda ne :-)

                      0 0
                  • ZuzicK  

                    ale jsou, jen ne tolik..

                    0 0
            • siafu  

              no za poslední měsíc do mě padlo tak 8 Ritter Sportů – nejlepší je mléčná a nugát, zítra asi musím koupit nějaké kakao, protože takto to dál nejde, i když od minulého týdne se zatím držím :)

              0 0
              • JakeF  

                Nenene, nejlepší je bílá s oříškama :).

                0 0
                • jIrI___  

                  Mně nejvíc chutná s praženými kousky mandlí nebo pak ta se sušenkou.

                  0 0
      • Mirek_29  

        mořský plody hmmmm.

        0 0
    • mr.antik  

      Tatranky, fuj. Dej si jich někdy třeba 6 najednou a už je nebudeš moc vidět.

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      ProPou jsme byli ochotni jet 200Km na kole jen aby jsme si mohli dát ve Vídni tradiční SACHR. Takže jsme asi závyslí :-DD

      0 0
    • nooski  

      Cukrovku na tebe za tu provokaci, pak budeš mít po prdeli a o sladkém jen tak si budeš moct nechat jen zdát ;-D

      0 0
    • Inphantille  

      Prestal jsem kourit asi pred rokem a neco. Kouril jsem 9 let, zeru jako nezrizene prase a nejen sladky. Vysledek? Pribral jsem asi 10 kg. Suma-sumarum jsem presel z rizika rakoviny plic na riziko rakoviny tlusteho streva. Ted je otazka, chci u umirani blbe dychat a citit bolesti v hrudniku? Nebo radeji citit brutalni bolest v konecniku?

      Dost filozofie, kup si zvejkacky a zvejkej a vzdycky kdyz dostanes doma chut na sladky jdi si vycistit zuby a vykloktat ustni vodou, zaprve te to prejde, za druhe po ustni vode a paste vsechno chutna jako shit. :) Zdravej chrup jako bonus.

      Ja prozatim volim tu rakovinu tlusteho streva, tak nejak mi za to to zradlo stoji. :)

      0 0
      • iron.hide  

        ja akurat rozmyslam o tej elektronickej cigaretke, lebo tiez mi je jasne, ze v 50 budem inak skapinat na smrtelnej posteli. Staci mi cisty nikotin.

        A zo sraciek co zerem a pijem, ma zas desne kazdy vecer pali zaha, a to mam prosim pekne 27 rokov.

        0 0
        • hribik A1  

          ebo tiez mi je jasne, ze v 50 budem inak skapinat na smrtelnej posteli

          ako vieš, možno že zomreš stejne ako ja, na otravu alkoholom počas manuálnej ťažby vápenca v 115 rokoch.. my čo veríme že skoro umreme a nedožijeme sa staroby, tu ako na potvoru budeme strašiť najdlhšie :-D

          0 0
    • iron.hide  

      mne aktualne chuti ta nova obrovska cucoriedkovo (boruvkovo ?) – jogurtova orion, aj ked aj ta pistaciova je ok, ale nie taka stavnata.

      a ak doma nemam nic sladke, tak si dam tatransky caj, alebo si spravim koktail dzus-vodka, alkohol totiz utisi rovnake nenazrane mozgove centrum ako sladkosti :)

      0 0
    • hawrda  

      Začni chodit pravidelně na pivo a dávej si k němu slaný oříšky a brambůrky.Třeba chuť na sladký přerazíš:)

      0 0
      • madcat  

        Jo, tomu se říká vyhánění čerta ďáblem :)

        Jinak já mám se sladkým taky docela velkej problém – hlavně ty velký kulatý lázeňský oplatky čokoládový, to nikdy nenechám jenom tak, a pak Carte d'Or zmrzlina s příchutí tiramisu, toho bych taky za škraň nacpal kybl :) Ach jo…

        0 0
        • siafu  

          ze zmrzlin jde Haagen Dazs – v akci se dá sehnat za 100 Kč 500 ml :) mražený krém s rostl. tukem nepovažuji za zmrzlinu a třeba po přečtení složení u Carte d'Or mě chuť spolehlivě hned přejde xD

          0 0
          • jIrI___  

            Haagen mi moc nechutná, utloukl bych se po Carte d'Or Mascarpone.

            0 0
          • madcat  

            Složení je možná dneska u potravin už nečíst, jinak by jednoho kleplo přímo u regálu. Jinak Haagen Dazs jsem zatím nezkoušel, ale jednou jsme si se ženou udělali radost a koupili jsme malej kelímek vanilkové zmrzliny Mövenpick – to byla panečku lahoda, něco úplně jinýho než „normální“ zmrzliny. Akorát ta cena :-X

            0 0
          • Pebe  

            Ben & Jerrys, taky dobrota ;-)

            0 0
            • jIrI___  

              To se dá koupit i v ČR? Ještě jsem to nikde neviděl.

              0 0
              • siafu  

                tady je seznam prodejních míst – v podstatě Billa, Albert – budu se muset po ní schválně podívat :)

                0 0
                • Flegmatik  

                  Bohužel je ještě asi o 30 Kč dražší (180 Kč) než Haagen Dasz a víceméně srovnatelná, jen jiné příchutě…

                  0 0
            • madcat  

              Tož asi dobrý, ale stejně je to v prdeli, že se k nám musí dovážet dobrá zmrzlina až z USA. Ta ekologická zátěž, co s tím jde…

              0 0
              • Pebe  

                tak nejlepší zmrzlina je bezkonkurenčně tak vanilková z Opočna, ale zatím jsem ji měl vždycky jen v létě točenou, v nějakém domácím balení jsem jí neviděl. A to se můžou jít všichni zahrabat, mňam. Letos už i přítelkyně pochopila, že bez opočenské vanilkové to nejde, takže mi i občas přibrzdí na tréninku :-)

                0 0
              • Pebe  

                stejně nejlepší je vanilková z Opočna, akorát jsem jí měl vždycky jenom točenou. Nějaké domácí balení jsem nenašel. A to se můžou jít všichni zahrabat, mňam :-)

                Dokonce i přítelkyně to pochopila a občas při tréninku na jednu přibrzdí :-)

                0 0
                •  

                  Já asi vím o jaký mluvíš, a to je lahoda, to je slast, to je taaaaak dobrý :)

                  0 0
          • Flegmatik  

            Jo, přesně tahle hagendaška s makadamskými ořechy je nejlepší věc, které se sotva jiné zmzliny mohou rovnat. Nějaké Carte d'Or nebo jak se to píše, jsou oproti tomu dost slabší.

            0 0
      • cabbage  

        Slaný ve mě vyvolává jen hroznou chuť na sladký a obráceně – tělo to potřebuje vyrovnat:-D

        0 0
    • Lenka.05  

      Taky jsem mívala záchvaty žravosti sladkého. Od té doby co jím víc pečlivě (méně, častěji, pravidelně) tak už chuť na sladké nemám prakticky vůbec :)

      Jinak tatranky jsou hnus, samý tuk. To už si dám radši řízek :)

      0 0
    • Luka  

      u mě zabírá kouzlo: není-li nic doma, nemůžu to sníst. Po několika letech mi pak kostička čokošky přijde jako brutálně sladká a stačí ti jedna-dvě…

      0 0
      • ZuzicK  

        a o tom to je :-)

        0 0
      • dalinv  

        právě ta kostička by spustila další lavinu-takže bud a nebo..zatím je bud nebot to nebo jaksi nejde

        0 0
    • Joseph de Sax  

      když jsi přestal kouřit, tak jsi měl začít hned chlastat…a neměl bys porád chuť na sladké…avotomtoje.

      0 0
      • dancing dog  

        když chlasáš, máš strašnou chuť právě na to cigáro :-(

        0 0
        • mpdu  

          Ani ne. Poslední retko jsem měl 21.8.2010 a od té doby v pohodě i na kalbách. Občas si na to vzpomenu, ale že by to byly nějaké nezvladatelné choutjky říct nemohu. Choutky na žrádlo jsou horší :-) Ale to přecijen aspoň nekurví zdraví tak jako čazení.

          0 0
        • dalinv  

          jj, u piva se vyhulilo nejvíc cigár:o)

          0 0
        • Joseph de Sax  

          moje starka, když chlastá by furt u toho kouřila…

          0 0
          • mpdu  

            Tak doufám, že jí od toho chlastu neodrazuješ …

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Martin  

      kuva jenom to tu čtu a tloustnu…

      0 0
      • mpdu  

        Vod tý doby co hubnu akorát pomalejc tloustnu …

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • dancing dog  

      Sladký je největší problém mýho životního stylu a jsem kůli tomu dost v prdeli.. nevim, co s tím, ale neobejdu se bez :-(((

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Blazer  

      Sladké neškodí – je to s ním jako s hypermarketovým kolem na výlet do hor. Ze začátku jede a je to paráda, ovšem jen do určité chvíle. Slinivka je schopna se vypořádat se sladkým pouze v dopoledních hodinách a spíše v zimě, je to dáno mimo jiné biorytmy. Tím chci říci, že všeho do času a myslíme-li si, že nám to přece nic nedělá a cítíme se dobře, je to jenom onen začátek výletu s předvídatelným koncem. Na argumenty „na něco člověk umřít musí“ odpovím doporučením zajít se podívat do nejbližší nemocnice a věřím, že ono humorné rčení bude rázem pryč. Hlavním problémem sladkostí je v dnešní době složení výrobků, dnes samé umělotiny, pro tělo jedovaté, určitým pozitivem je, že díky sportu se negativní účinky zpomalují.

      Chuť na sladké znamená nedostatek energií, tělo přirozeně reaguje tak, jak je naučené, ví, že rychlou energii získá díky cukrům a nerozlišuje, odkud a v jaké formě jsou. Obilné kaše ke snídani, dochucené ovocem, by tento nedostatek měla napravit, zbytek je jenom v životosprávě a hlavně v naší hlavě.

      0 0
      • dancing dog  

        pravda je, že cukr je skutečně nejvýhodnější zdroj energie pro tělo z hlediska metabolismu, je potreba nejméně času a „námahy“ na jeho ztrávení a zpracování. proto prý mají sladké rádi všichni- všežravci, masožravci i býložravci.

        Na argument na něco se umřít musí, odpovídám, že nejde ani na tak na co, jako spíš o to kdy a jak..

        Pravdou ale je, že sladkosti vyvolávají cukrovku, tu II.typu, mnohem méně než třeba maso, především druhotně zpracované- sekaná, karbanátky, párky apod. , nějak nevím proč, asi jeho trávení zkožení slinivku víc než ty cukry ;-)

        0 0
        • Blazer  

          Pravda, název cukrovka vyvolává představu, že za ni mohou cukry, ale hlavním spouštěčem jsou živočišné bílkoviny.

          0 0
          • hribik A1  

            hmm.. takže v tvarohu s jogurtom, hrozienkami a keksami/čokoládou je tým horším ten tvaroh? zaujímavé..

            0 0
    • marco  

      Čím víc si toho koupím, tím je větší riziko, že to sežeru. Nekupuji si nic do zásoby na co když je dnes otevřený obchod skoro 24 hodin. Proč si do zásoby kupovat 20 tatranek když mám chuť jen na jednu. Co už nemám s sežrání to nesním.

      0 0
    • Atilla  

      Nesmíš tak hulit! Žravá je hrozná svině:)

      0 0
    • Blazer  

      Před chvílí jsem se vrátil z projížďky a tělo ihned reagovalo – chuť na sladké byla velmi intenzivní, tak jsem si udělal palačinky z rýžového mléka, špaldové mouky a jednoho vejce se 100% ovocnou pomazánkou bez konzervantů a dalších A. Takže vlk se nažral a koza zůstala celá, tedy až na to vajíčko a smažení:)

      0 0
    • miloso  

      Napríklad, keď zistíš, že 100 g dobrej čokolády stojí 5€ (120kč) a viac, tak spotrebu určite obmedzíš :-)

      S ostatnými sladkosťami neviem :-D

      0 0
      • hribik A1  

        ale za 5€ nakúpiš v lidli tiež 1250 gramov horšej čokolády alebo 2080 gramov kakaových keksov :-)

        0 0
        • ememem  

          kebych mal minut svojich 5e v obchode tak si radsej kupim flasu priemerneho vina ja 1250g cokolady alebo keksov. co vam chlapi drbe?

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • hribik A1  

      300

      0 0
    • king-bike  

      ja rad sladky ,.. mnamm

      0 0
    • Joseph de Sax  

      důležité je se z toho sladkýho hned neposrat…avotom­toje.

      0 0
    • jIrI___  

      Otázka pro místní zcestovalé znalce. Známý si někde ze Skandinávie dovezl takové zvláštní bonbóny – klasické želé, ale chutnalo to jako mix pendreku, sladkého ovocného želé a soli, strašně specifická chuť. Neskutečně mi to chutnalo :) Údajně se tam dají koupit v různých formách (dropsy, želé, žvýkací,…). Nevíte někdo, jaký je název a jestli se případně dají koupit i u nás?

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • ghostik  

        Mám takové tušení že bych zkusil Lidl

        0 0
        • kupi  

          V Lidlu občas mají slané gumové bonbóny, ale moc mi nechutnají :-D Ale jestli jsi jedl tyhle , tak ty v Lidlu nemají :-D

          0 0
          • jIrI___  

            Jooo, to je ono! Dík, teď aspoň vím co hledat nebo si nechat dovézt :D

            0 0
            • Mark-H14  

              Koupil jsem včera v Lidlu. Nedávno byly Skandinávské dny, tak se to tam ještě válí. Kolem 50,– Kč velký balík bonbónů s lékořicí Salmiak (válečky, modrý obal). Manželce nechutnají, děti to plivaly (myslely, že to bude sladké) já jsem si je zamiloval.

              Nikde se na balíku nedočteš energetickou hodnotu a ani to, že je to fakt slané. Chtěl bych vidět ksichty těch chudáků co to koupí a netuší do čeho jdou :)

              0 0
              • toram  

                Tohle slaný svinstvo prodává i IKEA..:D taky jsem se nachytal..napřed jsem byl zmaten ale pak se to dalo:D

                0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • kupi  

        Podívej se na stránky Lidlu. Od 7.3. je tam akce s názvem Skandinávský týden a mají tam hned několik druhů těch bonbónů.

        0 0
    • vsn  

      byly časy, kdy mi babička kupovala každej den do školy čokoládu s liskovejma oříškama :) … po půl roce jsem měl toho plný zuby a začal se o půl čokolády dycky dělit :)

      0 0
    • prvniodkonce  

      Dneska jedu třetí milku, zítra bude mrznout, strádám tuky

      0 0
      • HROOLI  

        Nejraději mám čokoládu. Když je chuť, dám si. Když ale dojde na „žravku“, sním toho moc.. posledně 2 koblihy se šlehačkou, bílou st. pečet, milku a bonbóny :D :D Ale myslím, že pokud má člověk výdej, nemusí se bát ..

        0 0
        • jIrI___  

          Teda ty 2 koblihy a čokolády, brutálně moc jsi toho požral! :)

          0 0
          • HROOLI  

            Pro tebe to je normální dávka ? :) Jinak bylo to celé v rozmezí jedné hodiny .

            0 0
            • prvniodkonce  

              Já to nedávno počítal a údajně sežeru 17500 kJ denně, dávačka :)

              0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
    • iron.hide  

      vy co nejete sladke, bol by som zvedavy co zerete v priebehu dlheho vyletu ci zavodu? gely snad? alebo to hnusne musli jak nejaky zrnozravy vtak? neni lepsia cokolada, napr snickers, bounty, studenstka pecet?

      0 0
      • prvniodkonce  

        Já žeru na kole v létě (pokud něco, většinou nic) zásadně sojové suky, protože se nerozpatlají ve vedru a nutričně jsou prý OK.

        0 0
        • JakeF  

          Někde jsem tuším čet, že je problém, že jsou sice nutričně dobrý, ale pro tělo těžko stravitelný… Ale tak co se týče cukrů, tak to asi problém nebude.

          0 0
          • prvniodkonce  

            Tj, proto jsou na nic na závod, tam to chce ryclé gely. Na langsam touring ale v pohodě. Já nejím obvykle nic, když jedu pod 4 hodiny, takže to moc neřeším, ale suk s sebou vozím a několikrát za rok si ho dám :)

            0 0
        • jIrI___  

          Sójové šuky a Piknik/Jesenka No.1!

          0 0
        • iron.hide  

          nj mas pravdu, v lete cokoladu moc ani ja nie. v lete uplne staci voda, aj na dlhy vylet

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Nevím, ale čokoláda mi při pohybu nedělá dobře, je mi z toho na blití. Nejvíc mi právě vyhovují musli tyčky… ;)

        0 0
      • Blazer  

        Ovesnou kaši s rozinkami a ořechy:)

        0 0
    • Pumsc  

      nejvíc žeru věci od kinder:),čoko­láda,bueno…..

      0 0
    • Meluzina  

      Moje nezvladatelne chuťe na sladkosti jsou pryc už 4 týdny, co bastim zde tolik nenavidene koktejly od Herb., jsou sladké a po dvou takových denne už zadne sladké fakt nemusím…

      0 0
    • Blazer  

      A což takhle datle, fíky, rozinky… Dodají ty správné cukry a v 50. nemusíte tělu vysvětlovat, že to vše způsobila vaše chuť na sladké.

      0 0
    • kali222  

      pro ty, kdo jedou na haribo medvidky! ja teda tezce futruju kysele hranolky od nich. urcite znate, ze? ale v intersparu maj obdobu – zelene baleni po 200g za cca 25,– a chut uplne stejna. troufam si rict ze mam tlamu dobre vycvicenou a poznam. urcite nejsme z tech co o jojo/kaufland/a dal medvidcich reknou „je to skoro stejny“. tohle je podle me totozne, jen mensi kousky a vzhledem k cene … :P :D

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Osobně jsem narazil i na 2 druhy „údajně totožných“ medvíků haribo. Já je teda žeru hodně, tak bych řekl, že už taky něco poznám.

        Základní poznávací znak, že ty dobré se tolik nelesknou a jsou tvrdší.

        Na ty na p*ču se dá narazit ve velkých obchodech a hlavně když jsou v akci. Lesklejší a měkčí. Všiml si toho někdo taky?

        0 0
    • TeryPV  

      Já jak sladké nemusím a v podstatě si jej dám tak jednou za měsíc, (nicméně to bude dáno tím že miluju pivo :D) tak ve chvíli kdy přede mě někdo dá Nutelu, Nugetu, Milku nebo Salko, tak prostě nepřestanu dokud to celé nesním :D

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • nitraq  

        Mmm, napadá mě, že v ledničce mám ještě půlku uvařenýho Salka, co zbylo po přípravě medovníku. To je tlamolep ze všech největší!:D

        0 0
        • jIrI___  

          Zkaramelizované salko byla asi jediná sladkost, z které jsem se poblil.

          0 0
          • nitraq  

            Mě zkaramelizovaný Salko jako malýho úplně minulo, potkal jsem ho prvně až před několika lety při tvorbě medovníku. Takže jsem neměl příležitost se jím přežrat k poblití:D

            0 0
            • jIrI___  

              Však ta událost se mi stala tak před rokem :D. Možná na to mělo nějaký vliv i zapíjení pivem, těžko říct.

              0 0
              • nitraq  

                To je pak jasný:D Salko jako ultimátní tlamolep a k tomu pivo, co jsi od toho očekával?

                0 0
                • jIrI___  

                  Nejvyšší čas to po roce otestovat znovu :))

                  0 0
                  • nitraq  

                    A jaký byly množství obojího? Celá pixla a k tomu čtyři piva?:D

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Jedna plechovka a asi dva kousky na vypláchnutí pusy. Z piva jsem se nikdy nepoblil, takže to muselo být čistě kvůli tomu salku :)

                      0 0
                      • nitraq  

                        Z celý plechovky bych asi taky hodil a ani bych k tomu nepotřeboval ty piva.

                        0 0
                    • Frostty  

                      Klasická večeřa :D.

                      0 0
    • ZuzicK  

      Ňamiii!

      0 0
      • Azmir  

        To je kvíz „Poznej co je na fotce“ ?

        0 0
        • ZuzicK  

          Pokud to někdo někdy jedl, tak bych řekla, že to pozná ;-)

          0 0
          • jIrI___  

            Nenapínej, co to je? Vidím tam možná jen nějaké malá semínka, u kterých hrozí zaseknutí mezi zuby :D

            0 0
            • ZuzicK  

              Vanilkový cheescake – ani americký ani italský, tak napůl. A maliny na vrch.

              0 0
    • Gizmo  

      Jako endomorfa mě tenhle dred pobuřuje… kurvadrát :-D

      Jo a mitro s tím salkem…já se na něj jen díval a puchlo mi břicho :-D

      0 0
    • smith22  

      Né, že bych to potřeboval, postavu mám štíhlou ale už 4 měsíc nežeru sladký.Začal jsem v prosinci – to byl docela masakr – kolem sammý mísy cukroví – to byla dobrá zkouška.

      Dříve běžně po obědě tatranka, horalka apod. k filmečku Snickers nebo tabulku čokolády.Večer k telce taky nějakej ten oplateček.

      A v prosinci sem si prostě řekl DOST – jak jsem psal – né že bych musel – spalování zatím funguje dokonale.Ale cukr opravdu zdravý není a málo kdo si to uvědomuje.Taktéž jsem přestal pít všechny ty ochucené balené vody, kterými jsem si denodenně proléval hrdlo – všechno to jsou sračky.Nejlepší je obyč voda – ze začátku vám to připadne jako když pijete vodu ze záchodu ale po čase si člověk normálně zvykne.

      0 0
      • jIrI___  

        Pití vody jsem vzdal asi po třech týdnech a s radostí vrátil se k těm ochuceným sladkým sračkám :)

        0 0
        • Frostty  

          Tak nějak.

          0 0
        • smith22  

          :-) to znám – ty 3 týdný to je taková ta kritická hranice kdy člověk pořád cítí tu vodu z kohoutku a připadá mu,že bez té sladké je jak bez energie.Dobré je si tu vodu nechávat odstát.Samozřejmě občas si dát nějakou ochucenou na škodu není ale pít to neustále určitě dobré není.Já sem tam taky koupím Matonku,Magnés­ku,Korunní – ale většinou to beru neslazený.

          0 0
        • Meluzina  

          zkus do vody z kohoutku trochu citronové šťávy, z citronu, žádná citronka, zvykla jsem na to i děti, hrozně nám to chutná a nemoci se vyhýbají:-)

          0 0
          • jIrI___  

            Nemoci se mi taky vyhýbají, protože žeru kupy gumových medvídků s vitamíny :D

            0 0
      • Kamikaze 591  

        Sladké jsem vydžel nežrat tak 2 týdny. Jinak si prostě musím dát. Fakt musím, jinak mám pocit že umřu.

        Nicméně na vodu jsem se úspěšně adaptoval, ale když mi někdo dá 2 l kofoly, tak to v poho za večer vypiju…

        0 0
        • smith22  

          :-) já ten chtíč zatím úspěšně zaháním ovocem – jablka, pomeranče, manddarinky :-)

          0 0
          • Atilla  

            Taky jsem přešel ze sušenek na ovoce, sladké jsem nikdy nepil (1× za rok na silvestr), s cukrem jsem vyřadil i uzeniny a hle sežeru toho o půlku méně a hlad nemám. Jsou to všechno jen obyč drogy aby z nás dostali peníze:)

            0 0
      • nitraq  

        Cista voda je nejvic. Presel jsem na ni ze slazenych mineralek a ted uz mi ty sladky vody ani nechutnaji. Plus je, ze clovek si zvykne na min sladky a nepotrebuje jidla tolik doslazovat. A kofolu nevychlazenou uz ani pit nemuzu, prijde mi to sladky jak cecek. Ale poradne vychlazena a tocena, to je mnam:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.