Způsob vaření rýže pro eliminaci arsenu

72 nepřečtených
  • Lada1

    "Nový postup pro vaření rýže odstraní arzén a uchová potřebné minerály ":https://www.osel.cz/…ineraly.html

    0 1
    • Bike-o-Noor  

      Tohleto tu skutečně chybělo. Moje varné pytlíky už zmodraly studem. NĚKDO je musel prásknout, NĚKDO na ně byl nasazen? Jak jinak by se konspirace provalila? Tak už ne jen novičoky, ale rýže!!

      0 0
    • krabica  

      Tu ten postup. :-)

      0 0
      • Fazzy  

        Nerozumim poslednimu kroku :) chapu, ze behem vareni odleju tu prudce jedovatou vodu, doliju cerstvou a dovarim.. proc bych ale mel cekat dokud to vsechnu tu vodu i s pripadnym zbyvajicim arzenem nevycucne? :)

        0 0
        • krabica  

          To už je standardní postup vaření rýže, jsi nikdy nevařil?

          0 0
          • Fazzy  

            No ja necekam.. proste varim urcitou dobu a co vycucne to vycucne. Ale masteršéf nejsem to je fakt :)

            0 0
            • Jakobo  

              Jo, po celem vychode se takhle ryze vari. To jen u nas se ryze vari stejne jak spagety, tj. kybl vody a v nem plave par zrnek.

              Nasypes ryzi do hrnce, nalejes vodu asi 1 cm nad, privedes k varu, stahnes na minimum a varis zhruba 20 minut.

              0 0
              • Delkim  

                auuuu mňauuuuuuuuu

                0 0
              • Lada1  

                20minut vaření má už dost slušný glykemický index.

                Já třeba vařím 11min

                0 0
                • krabica  

                  Za mně 15 min, cca 1 a 3/4 hrnku vody na hrnek rýže.

                  0 0
                • Jakobo  

                  Tak to zase nevim ja, co to je. A dodnes jsem skoro nevedel, ze nejaky arsen existuje :-)

                  0 0
              • Japhy  

                Asi jsem barbar, ale docela jsem si oblíbil plastový rýžovar do mikrovlnky, naprosto blbuvzdorná záležitost. Dlouhodobě vychytávaný čas a množství vody podle porcí a odrůdy, ale pak už je to sranda, na hrnek rýže 2–2,5 (basmati víc, jasmínovka míň) hrnku vody, zadeklovat, protočit na 15–18 minut (basmati míň, jasmínovka víc) a výsledek (pro mě) ideální. Varný sáčky ani taková ta generická školní jídelnová rejže mi nesmí do baráku. Ty dvě jmenovaný, divoká, arborio na rissoto a jiný vlastně ani neznám.

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • JFtryall  

                  Tak zkus na rizoto Carnaroli. :-)

                  0 0
              • snas89  

                A jeste nekdy delam, ze nez naleju ba ryzi vodu, tak ji ohreju v oleji. Oleje staci malo, jen aby to lehce obalilo zrnka ryze.

                Az se to ohreje, tak zeprve zaleju vodou.

                Ryze mi pal chutna vic. Je takova vlacnejsi a pri tom se tak nelepi.

                0 0
    • mech1  

      Tak proto jsou Číňani takový otrávený

      0 0
    • Delkim  

      Pošlu to Hrochovi, létá si po světě za granty a měří těžké kovy bůhvíkde a přitom tady je evidentně hazard se zdravím obyvatelstva!!!

      0 0
    • Vilém  

      Tim se vysvetluje otrava ryb v Roznove. Zavodni jidelna presla na zdravy zpusob pripravy ryze.

      0 0
      • krabica  

        To je nějaká nová aféra? Otavu ryb arsenem v Rožnově neznám, maximálně tak kyanidem ve Valmezu… :-)

        0 0
      • X-biker  

        Ty kraso tak teď jsem se fakt zasmál :-D

        0 0
    • Lada1  

      Inspektor Trachta: „Poslyšte, stewarde, ta vaše arzénová vložka. Až si odsedíte trest, myslím, že vás čeká docela slušná kariéra v oblasti dentistiky.“

      0 0
    • Johny_r  

      Tohle zní jako návod na dobrej kekel ale jinak skvělý téma na BF :-D.

      Rýži neoplachuju, ztrácí pak schopnost šlemovatět a málo lepí. Suchou rýži osmažím na másle, přidám vodu, (cca. 1,5× víc než rýže), mírně osolím, přivedu k varu zakryju a stáhnu na minimum nebo ideálně strčím do trouby a nechám táhnout. Arsen nearsen, radši se otrávím dobrou rejží než tohle…

      Nemluvě o tom, že při spotřebě rýže v našich zeměpisných šířkách můžeme být oproti asii asi v klidu.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • -b-n-x-  

        No a hlavně oproti bangladesi.

        Tam jim myslím úplně to oplachovani vodou nepomůže. Spíše naopak.

        0 0
    • shauriq  

      a tak schvalne… a kolik z vas vari kuruřici stylem nixtamizace??? tedy s hašeným vápnem??… to jsem čuměl ješte víc než arzen na rýži

      0 0
    • karf  

      A proč vlastně chceš odstranit ten arzén? Je výbornej na pleť.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.