Jak se ideálně stravovat, když bych chtěl jít s váhou dolů a při tom neztrácet svaly a výkonnost?
Po operaci kolene jsem nabral patnáct kilo a z toho už deset shodil. Dalších deset bych ještě shodit chtěl – já 188/100. Nicméně to nebylo asi tím úplně nejzdravějším způsobem. Omezil jsem jídlo a běhal a jezdil na kole. Výdej jsem měl o dost výš než příjem. Rád bych se ale dostal do nějaké rovnováhy při zachování radosti z jídla.
Běžně snídám zelený čaj s 55g porcí ovesné kaše zalité horkou vodou.
1.svačina dva kousky ovoce (banán, jablko,..).
2. svačina dva kousky ovoce nebo jedno ovoce nahradím třeba sladkým kefírový/jogurtový nápoj
Oběd buď normální (těstoviny, rýže) nebo třeba 8×knackebrot s cizrnovou/rostlinou „pomazánkou“.
3.svačina – 2 banány + 0,5 litru mléka (koktejl), apod
Večeře – nejčastěji salát (např. polníček, dvě mrkve, fazole, dvě tři vajíčka, sweet chilli omáčka)
Osobně nevnímám tuto skladbu jako ideální a rád bych věděl, jak to upravit pro všední den a pro den se střední či velkou zátěží tak, abych nepřibral tuky na pupku (ještě stále jich mám dost:-/), podpořil hubnutí a nezanedbal pohon pro sportovní výkony.
Děkuji za konstruktivní rady.