Ahoj, mám kotouče Avid CPS a k nim páky Diatech DP6. Chod páky je na mě docela dlouhý, tak bych se chtěl zeptat, jaké typy jsou, které při stejném tahu lanka potřebují kratší chod páky. Dík, Fanda
Ahoj, mám kotouče Avid CPS a k nim páky Diatech DP6. Chod páky je na mě docela dlouhý, tak bych se chtěl zeptat, jaké typy jsou, které při stejném tahu lanka potřebují kratší chod páky. Dík, Fanda
Ja pouzivam LX paky (protoze je mam integrovane s razenim). Jde na nich nastavit uplne kratky chod, ale ja naopak pouzivam dlouhy. Jinak udajne nejlepsi je to s pakami AVID, ale to jsem nezkousel.
Zadne! To neni technicky proveditelne. Snad jen zkratit samotnou paku a pak by jeji konec mel kratsi drahu nez predtim, ale nevidim to jako idealni reseni:)
Kecykecykecy… Avid Single Digit, jakykoli stary veckovy paky… Prevod (delka chodu)/(delka chodu lanka) je jiny u canti pak a vecek a da se stelovat u tech avidu… Takze pokud ten clovicek pouziva nejaky packy s „posilovacem“ (cti dlouhym chodem) tak mu staci vzit paky na vecka. Ale strati tim lehkost chodu, zejo…
Ale jinak nic proti… ;-))
:)))))))))))) To mas sice pravdu, ale v zadnem pripade nevyvracis to co jsem napsal. Tim, ze zmenis pakovy pomer, tak ze zkratis chod paky, akorat prodlouzis chod lanka, takze ve vysledku prijdes o brzdnou silu. Takze podminka: „…pri stejnem tahu lanka …“ nebude zachovana. Tazatel to pravdepodobne tak bude resit, ale bohuzel spatne formuloval otazku nebo ji formuloval dobre a pak mu zalezi na brzdne sile a timhle to nevyresi.
Cim kratsi krok, tim bohuzel mensi brzdny ucinek. Idealni jsou myslim paky avid kde se da plynule nastavit krok a najit tak vhodny kompromis mezi vykonem a delkou chodu.
XTR to maju tiez, ale netrci to vonku.
Ja vim ale ty jsou zase cenove o fous jinde :) Do jiste miry to umoznuji take LX a XT akorat to nejde plynule.
Jeste me napadla takova blbost – nemas jen blbe serizene desticky ? Jedna ma byt skoro u kotouce a ta pohybliva 2× tak vzdalena jako ta prvni, tusim. Kdyz tak bych se Ti mohl mrknout. Mne prave i pres nastaveni delsi polohy na pace (nejvetsi ucinnost) staci otocit koleckem na avidech pro posun desticek a brzdi to okamzite (i kdyz ja si pak nastavuji spise delsi vzdalenost).