http://www.programcycle.cz/…3rohloff.php
Co rikate na to razeni
http://www.programcycle.cz/…3rohloff.php
Co rikate na to razeni
kolik mas penez?:-)
ty ja sem rad ze mam to co mam
Dost jsem o tom uvažoval, vadí mi jen:
Jinak uvádí samé plusy:
Docela bych si to půjčil na zkoušku na nějaký maraton :-)
Zkusit bych si to taky zkusil
Jeste by me zajimalo to je hydraulicke razeni
Odpovídal jsem níže. Ale mám jednu nevýhodu (ale ta asi bude jen pro mne). Je to převodovka, ale chybí tam spojka – řadit musíš při zmenšené síle šlapání, a to tak, že ihned. Doufám, že si zvyknu, protože jsem to půjčil kamarádovi a ten uměl zařadit ihned, bez nějakého dlouhého učení. Já vím, že je to v rukou a v hlavě, ale to koupit nové nejde :) Jo, a co se týče napínáku, vůbec ho tam nemusíš mít – na ocelový rámy se dají udělat spec. patky a pak máš klasický jednopřevodový kolo.
Ja jsem na tom taky trochu najezdil a moc mi to nesedlo. Mozna bych si zvyknul, ale rad se podivam co se tam dole deje a kterej mam zrovna prevod. Urcite bych do toho nesel za ty penize. Nicmene to muze byt pro nekoho dobre. Mimochodem. Jedna z vyhod je prave razeni pod plynem narozdil od klasiky. Krome zmeny mezi 7 a 8 prevodem. Vzdyt na klasice taky odlehcujes.
Netusite kolik to stoji?
Oprava: Netusite kolik stoji samotny naboj?
nejak kolem 30 000,– mam matny dojem.
Tuším – dle provedení rámu (patek, případně zadního odpružení) od 28 do 33 kKc :) Jinak jsem si to pořídil a je to zatím moc paráda. Kolo se nešpiní, protože nemá na čem by to bahno zůstalo ležet. Indexace řazení je pouze v nábě – tudíž není co ladit, řadí to furt. Váhově to vychází o trochu výše než je XTR ekvivalent – nepotřebuješ řazení na převodnících, pouze 1 převodník, kratší šlapací osa, žádná přehazka (která jde lehce urvat, i když je nová :)), žádný pastorky. Napínák tam mám, ale ne originál (ten je něco jako napínák od přehazovačky). Jezdil jsem ve sněhu i docela slušným bahně a pořád jsem ještě spokojený (spíš nadšený). Uvidíme na Šele :) doufám, že bude bahno :)
Hele, tak to sem pak napiš, hlavně, jestli to přežilo hluboké brodění :-) Mimochodem, jak se chová kolo při skocích, když má o půl kila vzadu víc?
Já moc neskáču, páč to neumím, nějaký ten rigol, ale už strom přes cestu potupně slézám…, ale přijde mi, že je to stejné. Ono tam není o 3kg víc :)
Neumím taky číst – na Šele asi bude příležitost na to hluboké brodění :)
Ja jsem to zkousel na RM Switch a na zadek teda samo vubec nechodilo, ale to bylo tou geometrii. I se 130mm vpredu je to furt spis krosovy kolo. Chova se to asi tak, jako kdyz z HT singlespeed dirtaka vlezes na celoperko s prehazkou. Proste si zvyknes a je to.