Chtěl bych se zeptat – existuje vůbec něco jako kompresor na biky? Pokud jo, funguje to bezproblémově? Dá se to nějak snadněji sehnat a kolik to přibližně stojí? Díky.
Chtěl bych se zeptat – existuje vůbec něco jako kompresor na biky? Pokud jo, funguje to bezproblémově? Dá se to nějak snadněji sehnat a kolik to přibližně stojí? Díky.
POořiď si kompresor do auta na 12V a udělej si k tomu zdroj. Většinou to ale dělá strašný kravál. Pokud si koupíš velkoobjemovou nožní pumpu, tak kolo nafoukáš raz dva a potichu.
Vzhledem k vysoké kvalitě těchto kompresorů nafoukáš asi 5 kol a kompresor můžeš vyhodit, chce to kompresor z lednočky.
ten kompresor sem si koupil asi pred 4 rokama v nemecku v prepoctu asi za 200 kc. kdyby mi ho neukradli z auta, maka dodnes. pouzival sem ho casto. a nez se srat s vymejslenim predelani kompresoru z lednicky, radsi si koupim kazdejch par let novej za par korun a mam to bez prace a muzu to mit v aute porad pro pripad nutnosti.
koupil jsem tento asijský hlučný autokompresor za 200Kč už dávno, a vydržel mnohem více než 5 nafoukání kol. Kde se stala chyba?
Ve sběrných surovinách koupíš za 50 Kč kompresor ze staré ledničky (případně jej vymontuješ ze staré ledničky u popelnice), někde v bazaru koupíš za 50 Kč manometr, v mototechně koupíš za 50 Kč kus tlakové hadičky potřebného průměru. Pak to dáš všechno dokupy a foukáš. Klidně s tím naboucháš i galusky.
Jó lednička? Můžu potvrdit a vřele doporučit mám doma už tři roky funguje sqěle,bezproblémově a můžu foukat i o půlnoci f paneláku-gdybych tam bydlel!Jo a umí to 11 atmosfér-vyzkoušeno§
Naprimo ? Bez expanzky ??
Da sa aj tak, funguje to.
To musi prskat olej a mit nestaly a nizky tlak, ne ?
Olej prska len ked sa viac zohreje, tlak je v pohode. Ale pokial chces trosku sofistikovanejsie fukat :-), staci hasicak s manometrom, naklady tiez minimalne.
Ja to prave tak mam, uz jsem to tu psal. Jen jsem pouzil starou malou misto hasicaku propan butanovou lahev. Spolu s filtrem na olej a tlakovym spinacem to funguje skvele. Mel jsem to na pohon strikaci pistole na modely…
Ty si robil modely? :-) ja to robim stale. A kompresor mam tiez tak prisposobeny na striekaciu pistol
tak,tak do silnice dá i 12 bar akorat tlustý gumy mu trvaj trošku dyl,ale je naprosto tichej a spolehlivej a hlavně prakticky zadarmo
Přesně tak ledničkovy kompresor je nejlepší nemůžu si stěžovat že by zatim něco nenafoukl.
ledničkovej je fakt nejlepsi,akorat si dej bacha at z nej az ho vecer pri zelezny nedeli „krast“ u popelnic at z nej nevypustis olej,protoze pak se muze zadrit.jo a poohlidni se po co nejvetsi lednici,nejlip s mrazakem,ta normalni nafoukne cca 7–8 atmosfer…
Ahoj, dovolim si pouzit tohle vlakno. Sehnal jsem takovej peknej starsi kompresor tichej, kterej pouzivaji zubari. Ale shanim k nemu nejakou hadici s manometrem aby byla nejlepe na galuskovy i auto ventilek. Neporadil by nekdo kde by se to dalo sehnat?
navštiv krám s autosoučástkama a kup si kus hadice a koncovku na foukání pneu+ stahovací pásky na hadice2ks .V cykloprodejně zase redukci z autoventilu na galuskovej.
Pouzivam kompresor z lednicky uz asi 10 let. Fouka pomalu, ale tlak zvladne hodne velkej.
nevite jakej kompresor koupit aby mi nafoukl i obycejnej kevlarovej plast bez duse s Notubes?
vzdycky valim na benzinku ale kdybych potreboval na zavodech vymenit gumu tak jsem v …
diky
Na zavodech ? Tim padem se ptas na neco s baterkama s batohem na zada ? :-)))
myslel jsem pred zavodem na ktery dojedu autem:-)
Kompresor z lednice potvrzuji. Poměr cena/výkon je nepřekonatelný. Jen myslím, že na bezduše to nebude, malý objem/čas. Konkrétní zkušenost nicméně postrádám.
JJ, na bezdusaky potrebujes k nemu vacsiu tlakovu nadobu.
Vytáhnu kostlivce.
Chci kompresor prostě koupit a použivat, žádný bastl. Zaujal mě Nuair Squirrel – hodí se to za ty peníze?
Bude hodně hlasitý a vzdušník 6l není žádná výhra (při situacích foukání s vyšroubovanou vložkou ventilk, tak to mizí rychle i z 23l vzdušníku).
Stačí obyčejný kompresor do auta, je za pár korun a 8,5 atmosfér mám naufouknuté hned. Za poslední roky mám sice už druhý, ale nebude to vada kompresoru, problém je na straně zlodějů, co ho vzali i s autem. :-)
nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma, tak oživím :) nemá doma někdo ledničkový kompresor navíc? Dneska mi odešel ten můj, tak sháním náhradu. Tak kdyby se našel někdo z Opavy, Ostravy a okolí, dejte vědět :)
Obehni sberny, nebo sberne dvory. Vali se jich tam desitky.
sběrny zkusím, ale moc tomu nefandím, znají mě jen v jedné, a ta je taková malá, asi tam takové věci mít nebudou… v jiných co ve městě máme mě neznají, takže to tam bude horší s přístupem, ale zkusím, za to nic nedám. Jinak skoro každý kdo dělá na sběrném dvoře tak kouří, ne? Takže krabka cigaret by měla být dobré uplatidlo :D
No i kdybys to od nich mel odkoupit, tak to nebude nic desnyho. Rekneme, ze vykupuji za 3,–/kg, prodaji treba za 6–8,–/kg. Takze do stovky je tvuj.
Na Trilogy meli mechosi bombu naplnenou vzduchem, k tomu gumovej slauch co sel nasadit na jakejkoliv prumer ventilku. Na dve vteriny otocili kohoutkem a bezdusak nahozenej tak rychle az se mi tomu nechtelo verit.
Kolik stoji tohle reseni? :)
Hodne. Tlakovy nadoby jsou drahy.
10l bomba 1700, naplneni vzduchem 100 kc (aspon u potapecu teda :)).
To neni zas tak spatny reseni pro nekoho, kdo nechce blbnout s kompresorem v panelaku a rad casto meni bezduse :)
No vidis, potapecska bomba me nenapadla :-). Jo tak to souhlas, pokud by to melo bejt pouze na ty gumy, tak urcite lepsi a co se tyka nahozeni spolehlivejsi reseni, nez nejakej srot z hobbymarketu za tri litry. Jestli to teda vyjde na tyhle prachy i s nejakym redukcakem. Nebo to bude chtit ale hodne citlivy upousteni :-).
Takové hodně citlivé upouštění by asi chtělo hodně cviku, to by do paneláku na pokusy moc nebylo :D
Nechce se mi to hledat, ale hledej na modelářském fóru. Používají se potápěčské bomby, tuším že i hasičáky, necháš za pár korun naplnit a jedeš… Akorát bys tu hadičku bys udělal :)
Myslím že by to bylo i levněji, ale na takových fórech kde se řeší airbrush a hlavně v paneláku toho najdeš kvanta.
potápěči nemaj bomby, ale láhve/flašky :-)
imho je nej-… řešení topeak joeblow mountain, funguje mi zatím spolehlivě i na jeté gumy a vytahané patky… všechno zaskočí víceméně okamžitě
Nějaký čas už ji mám taky a oproti jiným nožním pumpám je to o hodně lepší jak dá cca 3× tolik vzduchu na jedno stlačení.
Náhrada za kompresor to ale ani zdaleka není. Snake skin pláště na UST ráfek s tím většinou nejdou nahodit vůbec když jsou nové. Tam často i s kompresorem tomu musím ještě pomoct a to si pak joeblow mountain ani neškrtne.
Tedy jako základ určitě dobrý a začal bych tou pumpou taky. Ale stačit to nemusí.
dík za doplnění… je fakt, že jsem měl upřesnit – nahazuju s ní bez problémů 29" Schwalbe Snake Skiny na NoTubes ráfky, s obyč nožní pumpou jsem neměl šanci, s touhle se hned chytne i vytahaný Ralph, který jde na ráfek nebo z něj rukou bez montpák
takže na moje použití (střídám NN/RaR a HD/NN podle terénu) naprosto stačí JoeBlow Mountain, kompresor nepotřebuju… akorát má blbě vyřešenou páčku na koncovce, která je z plastu a rychle se ulomila, tak jsem koncovku přehodil z jiné pumpy
uvažuju o kompresoru, nechce se mi něco bastlit ze staré ledničky – dle vašich zkušeností má tohle alespoň papírově použitelný parametry? http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?…
Na nahození bezdušáků bych si nafoukal do starý 3l tlakový lahve jakožto expanzky.
Na samotném kompresoru vůbec nezáleží, tam jde pouze o to jak bude hlučný (a jestli to vadí dle toho kde ho budeš používat) a jak dlouho budeš foukat expanzku (tam ale nevadí, že si chvíli počkáš).
Rozhodující je expanzka (a je úplně jedno jak ji nafoukáš, klidně můžeš i ruční pumpou a kompresor mít ani nemusíš) a ta čím větší tím lepší. Lepší malá než žádná, ale pro slušné výsledky (tedy nahození i obtížnějších kombinací) bych nešel pod 6l.
Mám 23l expanzku a občas ji spotřebuju i na jeden plášť, když se s tím nechci moc babrat. Tedy když tomu plášti předem moc nepomůžu (tedy nenahodím kus patek ručně, nenamažu patky tmelem, nenahodím předem na chvíli s duší aby chytil tvar), tak chvíli foukání vzduchu s vyšroubovanou vložkou ventilku a přitom přitlačení na různých místech tomu dost pomůže a často se to chytí (až když se to takhle napoprvé nechytí, tak si pomůžu nějakou další metodou).
A použitelné (pro ty obtížnější případy nahození) to je jen dokud máš ještě slušný tlak, tedy zhruba tak z 8atm. než to klesne tak na 6atm., proto malá expanzka strašně rychle dojde.
Tenhle kompresor mám. Nemá žádný vzdušník, takže napřímo tím nahazovat jsem ani nezkoušel, ale nafuním si tím starej hasičák a v pohodě. Na kola na autě taky dobrý. Je ale lepší si potom dokoupit kroucenou hadici, protože ta originál je strašně tvrdá a nepoddajná.
Čau. Mám doma nevyužitý úplně nový kompresor s myslím 25L vzdušníkem (zítra bych omrknul detaily). Kdybys měl zájem, tak jej mohu ve středu i doručit, mám cestu do Prahy. Kdyžtak SZ.
Vypadá to nějak takhle.
muzes mi taky poslat do SZ? diky
Jasan. Zítra to vyfotím a opíšu z toho TTD.
ok