Poradte prosím,praskají mi dráty,nechám kolo přeplést,ale nevím jaké dráty koupit(váha,pevnost,cena).Mám klasický výplet,ráfky Mavic MACH 3.dÍK
Poradte prosím,praskají mi dráty,nechám kolo přeplést,ale nevím jaké dráty koupit(váha,pevnost,cena).Mám klasický výplet,ráfky Mavic MACH 3.dÍK
DT Swiss nebo Sapim – 1,8 nebo 2,0 mm – stříbrné. Ty budou nejlevnější a s největší hmotností. Počet drátů a jejich přůřez musíš zvolit podle stylu jízdy, svojí hmotnosti, ale výše uvedené firmy jsou záruka kvality.
DT Swiss – jednoznačně.
Pokud praskají dráty tak bude lepší použít 2 mm dráty. Ještě lepší je použít zužovaný 2–1,8–2. Pří zatížení můžou trochu pružit v užší středni části a nezatěžuje se tolik hlavička. Další možnost by byla koupit tužší ráfek s vyšším profilem.
Používám sapim Leader 2mm ráfek mám Mavic open pro zatím 9000km a nepraskají (82kg) zadní kolo. Když jsem měl obyčejný ráfek tak nevydržely ani 2000km
36 x dt swiss (Tom Ritchey) 1.8mm a Remerx strormy vydrzi… pripadne zvol 2mm a mas to jeste jistejsi, na tech nasich silnicich sou podle me veci jako drahy zapleteny malodratovy kola nahovno.
Zdravíme pozemšťany!